Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Fellini:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο νούμερο αυτό (2450) απέχει πολύ από τους στόχους του υπουργείου!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως όχι;
Δανείζομαι (χωρίς να μπορώ να αξιολογήσω) τη σκέψη από τον κ. Ελευθερίου, μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.:
2450 + 7000 του πρώην ΙΚΑ + 1000 εργαστηριακοί + 5000 προκηρύξεις = 15450 > 15000 που είχαν υποσχεθεί στην τρόικα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ας μου επιτραπεί μια μικρή αριθμητική παρέμβαση:
- Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ενιαίου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ (26/9/11) οι γιατροί που θα κληθούν να συμβληθούν είναι μόνο από τις 4 κατηγορίες 15000 (4000 παθολόγοι - γενικοί γιατροί, 1000 παιδίατροι, 9000 γαστρεντερολόγοι δερματολόγοι κτλ, 1000 χειρουργοί αιματολόγοι κτλ)! ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι περίπου 6500 ιατροί του ΙΚΑ - που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 22500 συμβεβλημένους με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης:
"1. Ιατρική περίθαλψη παρέχεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από ιατρούς, ως ακολούθως:
α) Από τους μόνιμους, καθώς και τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
β) Από ιατρούς, οι οποίοι συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας δύο (2) ή τριών (3) ετών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τις κατωτέρω ειδικότητες:................."
- Και κάτι τελευταίο: ποιοι είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τις 5000 νέες συμβάσεις;;; Πόσοι είναι οι νέοι συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν από τον Σεπτέμβριο που σταμάτησαν να γίνονται νέες συμβάσεις με τα ταμεία, να ενταχθούν σε αυτά; Ο αριθμός τους είναι σαφώς πολύ μικρότερος από τις ποθητές 5000!!
Συμπεραίνω επομένως οτι λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από ....8000(!) συνάδελφοι για να στελεχώσουν υποφερτά τον ΕΟΠΥΥ.
Ευχαριστώ.
bpikou:
Και ας μην ξεχνάμε ότι οι 2450 αυτοί ιατροί βρήκαν την αμοιβή των 10 ευρώ κατά πράξη και περίπτωση, συμφέρουσα. Είναι προφανές ότι ακομή και από αυτούς τους ιατρούς, ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να κάνουν σύμβαση τύπου ΟΑΕΕ στους επόμενους μήνες!!
Denominator:
Με την πρώτη εργάσιμη του νέου έτους:
- Πολλά Ε.Ι. Νοσοκομείων θα υπολειτουργούν
- Πολλά Κ.Υ. θα λειτουργούν στο πρωϊνό τους ωράριο μόνο με καθεστώς εφημερίας
- Πολλά Π.Ι. θα είναι κλειστά
- Πολλές μονάδες του πρώην ΙΚΑ θα έχουν μόνο το προσωπικό ασφαλείας
- Τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία θα συμμετέχουν στην πανιατρική απεργία
- Τα φαρμακεία θα είναι δυσεύρετα και με μεγάλες ελλείψεις
Ταυτόχρονα:
- Οι κρατικοί λειτουργοί θα επωμιστούν ένα τεράστιο βάρος, όντας ήδη στα όρια της αντοχής τους και εγκληματικά υποαμοιβόμενοι,
- Οι ιδιώτες ιατροί που δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συνηθίσουν σε πενιχρότερες απολαβές με πολύ περισσότερο τρέξιμο,
- Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αρχίσουν να βλέπουν το ιατρείο τους να γεμίζει ασφυκτικά χωρίς να διώχνει τις ανησυχίες για το μέλλον και τέλος,
- Οι ασφαλισμένοι θα βρεθούν με ένα βιβλιάριο, για το οποίο έχουν πληρώσει μέχρι και όσο ένα διαμέρισμα, το οποίο να μην μπορεί να τους ανταποδώσει μία στοιχειώδη παροχή υγείας (για περίθαλψη δε μιλάμε).
Δεν είναι η Πρωτοχρονιά του 1942, είναι η πρωτοχρονιά του 2012...
Πού καταντήσαμε ρε παιδιά... :'(
Ωφελέειν:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε την πρώτη εργάσιμη του νέου έτους:
- Πολλά Ε.Ι. Νοσοκομείων θα υπολειτουργούν
- Πολλά Κ.Υ. θα λειτουργούν στο πρωϊνό τους ωράριο μόνο με καθεστώς εφημερίας
- Πολλά Π.Ι. θα είναι κλειστά
- Πολλές μονάδες του πρώην ΙΚΑ θα έχουν μόνο το προσωπικό ασφαλείας
- Τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία θα συμμετέχουν στην πανιατρική απεργία
- Τα φαρμακεία θα είναι δυσεύρετα και με μεγάλες ελλείψεις
Ταυτόχρονα:
- Οι κρατικοί λειτουργοί θα επωμιστούν ένα τεράστιο βάρος, όντας ήδη στα όρια της αντοχής τους και εγκληματικά υποαμοιβόμενοι,
- Οι ιδιώτες ιατροί που δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συνηθίσουν σε πενιχρότερες απολαβές με πολύ περισσότερο τρέξιμο,
- Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αρχίσουν να βλέπουν το ιατρείο τους να γεμίζει ασφυκτικά χωρίς να διώχνει τις ανησυχίες για το μέλλον και τέλος,
- Οι ασφαλισμένοι θα βρεθούν με ένα βιβλιάριο, για το οποίο έχουν πληρώσει μέχρι και όσο ένα διαμέρισμα, να μην μπορεί να τους ανταποδώσει μία στοιχειώδη παροχή υγείας (για περίθαλψη δε μιλάμε).
Δεν είναι η Πρωτοχρονιά του 1942, είναι η πρωτοχρονιά του 2012...
Πού καταντήσαμε ρε παιδιά... :'(
--- Τέλος παράθεσης ---
Θλιβερή αλλά δυστυχώς ρεαλιστική η εικόνα...Όλα αυτά αποτελούν απλά ένα από τα συμπτώματα της νοσηρής κατάστασης που ζούμε τα τελευταία χρόνια...Εύχομαι ολόψυχα το 2012 να είναι η χρονιά της ΑΛΗΘΙΝΗΣ Ελλάδας απαλλαγμένης από όλους τους προδότες πολιτικούς που μας έφεραν (όχι τυχαία) εδώ που είμαστε!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ....)
Δ. Κουναλάκης:
To 2011 τελειώνει.... Έγιναν πολλά σε αυτό το χρόνο. Δεν τα θεωρώ όλα αρνητικά.
Για μένα η ιδέα ενός ταμείου για όλους τους έλληνες σημαίνει ισότητα, χωρίς τυχερούς και άτυχους, καλύτερη αναδιανομή των αποθεματικών για καλύτερη υγεία. Οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους ασφαλισμένους αλλά για να βγουν τα οικονομικά νούμερα. Χάρηκα, ότι ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι και στην υγεία θα μας κάνει Δανία, αλλά ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ που σχεδίασαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης του δεν ακολουθεί το σύστημα της Δανίας. Είμαι σίγουρος ότι εάν εφάρμοζαν στον ΕΟΠΥΥ το σύστημα μιας βορειοευρωπαϊκής χώρας όπως η Δανία που έλεγαν και θα τους έβγαιναν τα νούμερα και δείκτες υγείας θα εξακολουθήσουμε να έχουμε καλούς και σύστημα ΠΦΥ θα υπήρχε. Σήμερα, το 2012 ξεκινάει με ζοφερές προβλέψεις. Δεν θα τους κακίσω, και εύχομαι να πετύχει ο ΕΟΠΥΥ αν και στο βάθος του μυαλού μου εάν δεν αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται δεν θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα για όλους τους ΈΛληνες. Έχουν το χρόνο να βρουν το δρόμο τους και να μην έχουν ασφαλισμένους θύματα στην συνείδηση τους. Το τι είδα τον τελευταίο χρόνο σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ με τρομάζει, και ο ΕΟΠΥΥ υπόσχεται να κάνει συμβάσεις που θα κάνει τους γιατρούς να λειτουργούν με ραντεβού των 10 λεπτών. Σκέφτομαι αξίζει αυτή η τύχη στα παιδιά μας και σε εμάς τους ίδιους τους Έλληνες;
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η περίθαλψη μοιράζεται στα δύο, ο ασφαλισμένος πλήρωνε εν μέρη μέχρι τώρα και τώρα θα πληρώνει εξ ολοκλήρου το γιατρό, και το ασφαλιστικό του ταμείο θα καλύπτει την φαρμακευτική αγωγή και τις εξετάσεις. Γιατί σωστή ιατρική σε ραντεβού των 10 λεπτών δεν γίνεται, μόνο συνταγογραφία. Και ίσως θα ήταν καλύτερα ο ΕΟΠΥΥ να κάνει συμβάσεις με γιατρούς που θα παρέχουν μια δωρεάν ελάχιστη δέσμη παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας παρά να αναπαράγει ένα νοσηρό σύστημα συνταγογραφίας του ΙΚΑ που υπήρχε μέχρι τώρα και πλέον προορίζεται για όλους τους Έλληνες. Δεν ξέρω όμως εάν οι πολιτικοί μας έχουν τα κότσια και την δύναμη αντί να κοροϊδεύουν τον κόσμο με έναν ΕΟΠΥΥ που θα παρέχει ραντεβού του 10 λεπτού σε όποιο γιατρό τύχει ελεύθερος στο 184, να τραβήξουν μια γραμμή και θέσουν τα θεμέλια για ένα σύστημα υγείας που δεν θα υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και θα προσφέρει υπηρεσίες του προηγούμενου αιώνα. Γιατί το επόμενο βήμα θα είναι ο δωρεάν ιατρός από ένα επιχειρηματία της υγείας, και το μαγαζί του επιχειρηματία θα βγάζει τα έξοδα του πιέζοντας τον ασθενή για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες που ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύπτει. Ίσως κάποιοι να θυμάστε τις εποχές που ο άρρωστος πούλαγε την περιουσία του για να πληρώσει γιατρούς και θεραπείες, θα το ξαναδούμε να συμβαίνει για εξετάσεις και θεραπείες αυτή τη φορά. Ήδη κάποια μεγάλα αστικά κέντρα το ζουν αυτό σιγά-σιγά.
Ο ΠΙΣ ανέλαβε ευθύνες με βάση την τελευταία εγκύκλιο και τη χρονιά που έρχεται θα πρέπει να δείξει ποιους εκπροσωπεί. Έρχονται και άλλες αλλαγές. Θα πάψουν οι ιατροί σύλλογοι ανά νομό και θα υπάρξουν σύλλογοι ειδικοτήτων, θα υπάρξει μια αναταραχή αλλά θα βρουν όλα το δρόμο τους. Το σίγουρο είναι ότι οι απαιτήσεις θα αυξηθούν πλέον από τα εκλεγμένα όργανα. Και εκεί θα γίνουν πολλά. Είναι ώρα να αποδείξει ο ΠΙΣ εάν μπορεί να κρατήσει τους επιχειρηματίες έξω από την άσκηση της ιατρικής και αυτό θα σημάνει και αλλαγή προσώπων. Ήδη μέσα από αυτό το φόρουμ, μέσα από το facebook όλοι κρινόμαστε. Είναι μια ωρίμανση και αυτό, και σίγουρα θα έχει εκπλήξεις για όσους δεν βλέπουν μακριά.
Τελειώνοντας ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε άλλη μια φορά ότι ο άνθρωπος καθημερινά βρίσκει το κουράγιο του είτε στο Θεό είτε στο συνάνθρωπο. Και ο συνάνθρωπος είναι συχνά ο γιατρός του που εμπιστεύεται, προσωπικός-οικογενειακός-δικός του ιατρός. Σε όλο τον κόσμο, σε κάθε σύστημα υγείας, αυτό γίνεται. Οι ακαδημαϊκοί και οι πολιτικοί συχνά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους αλλά ο δικός σου γιατρός είναι πάντα ο άνθρωπος σου. Αυτό ίσως θα πρέπει να το ξαναθυμηθούμε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, θέλοντας και μη. Και ο οικογενειακός ιατρός δεν ήταν ποτέ ο λόγιος, ούτε αυτός με το ακριβό αμάξι, ήταν αυτός που ήταν κοντά στον ασθενή, ήξερε την ζωή του ασθενή του και ζούσε την ζωή του ασθενή του. Καμιά σχέση με τους ιατρούς των 10 λεπτών, που μια τηλεφωνήτρια του 184 έκλεισε ραντεβού με βάση ένα χάρτη και μια διαθεσιμότητα σε ραντεβού.
Ελπίζω ακόμη ότι το 2012 μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Αν όχι από την Πρωτοχρονιά, ελπίζω στα Φώτα να τους φωτίσει ο Θεός. Καλή χρονιά σε όλους.
ΥΓ Την δήλωση φρονημάτων δεν την έστειλα τελικά, μαζί με όσους δεν το θέλησαν κι αυτοί. Σκεφτόμουν τους ασθενείς που είχα βάλει ραντεβού τον επόμενο μήνα τι θα τους πω, αλλά πιστεύω ότι είναι και προς το καλό τους να μην φτάνει ο προσωπικός γιατρός τους να υπογράφει "Δήλωση" που σε κάθε παράγραφο λέει "δηλώνω", "υποχρεούμαι", "αποδέχομαι", "δεν θα αξιώσω", "θα αποστέλλω", "θα υποβάλλω". Με ενόχλησε πολύ αυτό. Διάβασα ξανά σήμερα την σύμβαση μου με τον ΟΠΑΔ και της γυναίκας μου με τον ΟΑΕΕ, τουλάχιστον σε αυτές ο γιατρός θεωρούνταν έλληνας πολίτης. Και έμαθα και κάτι άλλο: Δεν έχουν περάσει ακόμη οι 30 μέρες από την έγγραφη ενημέρωση μου ότι έληξε η σύμβαση μου με τον ΟΠΑΔ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση