Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (118/493) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑραγε τι γίνεται με την οικονομική κάλυψη ειδικών ιατρικών πράξεων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών;

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσης διευκρινίζεται η εκτέλεση πράξεων εντός των συμβεβλημένων
Ιατρείων απαιτεί την ηλεκτρονική παραπομπή τους, η δε πληρωμή τους
θα γίνεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο

--- Τέλος παράθεσης ---
Διαφωνώ, όπως και οι ιατρικοί σύλλογοι. Στον κανονισμό λειτουργείας του ΕΟΠΥΥ δεν αναφέρονται ιατρικές πράξεις και δεν υπάρχει κονδύλιο για αυτές (ανάφεραν 500 κκκ για επισκέψεις και 400 περίπου για εργαστήρια...). Γράφοντας πράξεις αν δεν νομοθετηθεί σε ΚΥΑ κινδυνεύεις να μην πάρεις τπτ. Επίσης μην ξεχνάμε και την συμμετοχή (υποτίθεται 15% αλλά η ηλεκτρονική διάγνωση - e-diagnosis- δεν προβλέπει τέτοια συμμετοχή).
Θα δούμε...

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλ τί;; Αν ασθενής μου χρήζει υπερήχογραφικού ελέγχου θα μπώ στο site της παραπεμπτικογραφίας και θα του
συμπληρώσω αντίστοιχω παραπεμπτικό; Και μετά; Θα του κάνω τον υπέρηχο και θα πάρω το παραπεμπτικό που του εξέδωσα;
Και τί να το κάνω το παραπεμπτικό ;; Δεν ξέρω κουφό μου φαίνεται.
Μεχρι τώρα εφόσον ήταν ασθενής του ΟΠΑΔ απλά σημπλήρωνα την εξέταση στο χαρτάκι.( Βέβαια δεν πληρώθηκα ποτέ για καμία εξέταση ή επίσκεψη ,αλλα αυτό είναι άλλο ζήτημα ..)
Εφόσον ήταν ασθενής του ΙΚΑ ,τυπικά όφειλα να του δώσω παραπεμπτικό και ο ίδιος μεσω του 184 να αναζητήσει Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού μετα απο κανα μήνα.
Δεδομένου ότι αυτό καθιστούσε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τον ασθενή και παράλληλα χρέωνα ιδιωτικά τον υπέρηχο σε πολύ δελεαστική τιμή,ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επέλεγε την "τυπική" οδό.Πρόσφατα μάλιστα πληροφορήθηκα οτι ακόμα και αν φάει όλη την ταλαιπωρία μέσω ΙΚΑ ,η εξέταση ΔΕΝ είναι δωρεάν αλλα υπήρχε καποια συμμετοχή γύρω στα 10- 15 ευρώ.Λογικό ήταν όλοι οι ασθενής να προτιμήσουν να μου πληρώσουν τα 30 ε του υπερήχου και να γίνει άμεσα και ολοκληρωμένα η εξέταση.
Απ ότι αντιλαμβάνομαι τώρα με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνει κατι αντίστοιχο.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλ τί;; Αν ασθενής μου χρήζει υπερήχογραφικού ελέγχου θα μπώ στο site της παραπεμπτικογραφίας και θα του
συμπληρώσω αντίστοιχω παραπεμπτικό; Και μετά; Θα του κάνω τον υπέρηχο και θα πάρω το παραπεμπτικό που του εξέδωσα;
Και τί να το κάνω το παραπεμπτικό ;; Δεν ξέρω κουφό μου φαίνεται.
Μεχρι τώρα εφόσον ήταν ασθενής του ΟΠΑΔ απλά σημπλήρωνα την εξέταση στο χαρτάκι.( Βέβαια δεν πληρώθηκα ποτέ για καμία εξέταση ή επίσκεψη ,αλλα αυτό είναι άλλο ζήτημα ..)
Εφόσον ήταν ασθενής του ΙΚΑ ,τυπικά όφειλα να του δώσω παραπεμπτικό και ο ίδιος μεσω του 184 να αναζητήσει Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού μετα απο κανα μήνα.
Δεδομένου ότι αυτό καθιστούσε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τον ασθενή και παράλληλα χρέωνα ιδιωτικά τον υπέρηχο σε πολύ δελεαστική τιμή,ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επέλεγε την "τυπική" οδό.Πρόσφατα μάλιστα πληροφορήθηκα οτι ακόμα και αν φάει όλη την ταλαιπωρία μέσω ΙΚΑ ,η εξέταση ΔΕΝ είναι δωρεάν αλλα υπήρχε καποια συμμετοχή γύρω στα 10- 15 ευρώ.Λογικό ήταν όλοι οι ασθενής να προτιμήσουν να μου πληρώσουν τα 30 ε του υπερήχου και να γίνει άμεσα και ολοκληρωμένα η εξέταση.
Απ ότι αντιλαμβάνομαι τώρα με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνει κατι αντίστοιχο.

--- Τέλος παράθεσης ---

χμμμμ
Μα δήλωσες ότι δεν θα λαμβάνεις χρήματα από τον ασθενή. Του γράφεις ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και πάει σε ένα διαγνωστικό κέντρο όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα και ισχύει πλέον για όλους τους ασφαλισμένους και πάει και το κάνει. Είναι απλό.

dimipap73:
Εδω στην ξανθη και παρα την απειλη απο βηματος συλογου ελευθεροεπαγγελματιων περι πειθαρχικων εχουμε ηδη ιατρεια που δεχονται με τον εοπυυ.Μιλώντας με πληθως συνααδελφων καταλαβα οτι περισσοτερο ειναι ενοχλημενοι με την συμπεριφορα των φωστηρων του συλογου επαγγελματιων παρα με τον ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγες που δρομολογηθηκαν.Σε πρωινη επικοινωνια με τον ΕΟΠΥΥ μου ειπαν οτι δεχονται κανονικα αιτησεις μεχρι τις 15 του μηνα μεσω fax.

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

χμμμμ
Μα δήλωσες ότι δεν θα λαμβάνεις χρήματα από τον ασθενή. Του γράφεις ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και πάει σε ένα διαγνωστικό κέντρο όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα και ισχύει πλέον για όλους τους ασφαλισμένους και πάει και το κάνει. Είναι απλό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Άν θέλει μπορεί να παει σε ενα διαγνωστικό κέντρο μαζί με το παραπεμπτικό που θα του γράψω και να κάνει την εξέταση.Άν το επιθυμεί όμως με δική του χρέωση θα κάνει την εξέταση στο ιατρείο μου.Δεν αθετώ καμία δήλωση.Επιλογή του ασθενή είναι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση