Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Argirios Argiriou:
Όταν γράφουμε παραπεμπτικό για αιματολογικές εξετάσεις σε ασθενή του ΕΟΠΥΥ δικαιούται ο ασθενής να πάει σε ιδιώτη μικροβιολόγο και να πληρώσει ένα ποσοστό μόνο της τιμής των αιματολογικών εξετάσεων;
Το παραπάνω ερώτημα έκανα σε ιδιώτη μικροβιολόγο, από τους πιο ενημερωμένους, εδώ στην Καβάλα.
Μου απάντησε ότι οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δέχονται τα παραπεμπτικά μας, αλλά αν είναι πάνω από 50 ευρώ πρέπει να έχουν έγκριση από ελεγκτή.
Επίσης η συμμετοχή του ασθενούς πρέπει να είναι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ , 15% για όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα αν είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι. Όμως όταν μπούμε στο e-diagnosis για την ώρα (02/01/2012) μπορούμε να επιλέξουμε μόνο μεταξύ 0% (άμεσα ασφαλισμένοι κτλ) 25% (έμμεσα ασφαλισμένοι). Ο παραπάνω μικροβιολόγος μου πρότεινε να επιλέγω το 25% ακόμη και για αυτούς που στην πραγματικότητα είναι άμεσα ασφαλισμένοι, έτσι ώστε να μην βρεθούν στο τέλος οι μικροβιολόγοι στη θέση να πληρώσουν από την τσέπη τους την διαφορά μεταξύ του 0% που θα βάλουμε και του 15% που κανονικά πρέπει να πληρώσουν .
Μου είπε πάντως ότι στις 5 Ιανουαρίου 2012, περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από τους υπευθύνους.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜου απάντησε ότι οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δέχονται τα παραπεμπτικά μας, αλλά αν είναι πάνω από 50 ευρώ πρέπει να έχουν έγκριση από ελεγκτή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ αναφέρει πλαφόν πάνω από το οποίο θεωρείται παραπεμπτικό τα 100 ευρώ.
Όσο για τα υπόλοιπα που είπε ο συνάδελφος, είναι εντελώς αστήρικτα. Προφανώς θα τροποποιηθεί η δυνατότητα καθορισμού ποσοστών συμμετοχής.
Αλλά εσύ θα ρωτάς τον ασθενή πού θα κάνει τις εξετάσεις, στο νοσοκομείο ή στον ιδιώτη μικροβιολόγο, για να βάζεις το 0% ή το 15%;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε πρωινη επικοινωνια με τον ΕΟΠΥΥ μου ειπαν οτι δεχονται κανονικα αιτησεις μεχρι τις 15 του μηνα μεσω fax.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιγράφει σαφώς ότι δίδονται 10 ημέρες περιθώριο από τη δημοσίευσή της για κατάθεση αιτήσεων. Ως εκ τούτου για να δοθεί παράταση στην ήδη παράνομη καταληκτική ημερομηνία απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή Είσοδος
papila:
καλά τα είπε ο βλασταράκος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση