Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (newsit)
Από την 1η Ιουλίου 2011 μειώνεται :
- κατά ποσοτό 20%
στ) το επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών άσκησης ιατρικού έργου των ιατρών του Ε.Σ.Υ.
Δ. Κουναλάκης:
@Μακρέας
Ένα πολύ καλό κριτήριο του πόσο έρχονται σε σένα εξ ανάγκης είναι ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται χωρίς να ανήκουν στην περιοχή ευθύνης σου, δηλαδή οι ασθενείς που σε έχουν μάθει από εφημερία στο ΚΥ ή από συστάσεις άλλων ασθενών και αντί να επιλέξουν τον συνάδελφο δίπλα τους, προτιμούν να μετακινηθούν προς τα εσένα για μια εξέταση. Ακούγεται σκληρό αλλά είναι ένας ψυχρός τεχνοκρατικός δείκτης αποδοχής. Για τα υπόλοιπα καλά σου λόγια σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου.
Υπενθυμίζω ξανά αυτά που έγραψα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και τα οποία δηλώνουν απλά ένα πράγμα. Ότι εάν οι ιδιώτες αποδεχτούν μισθούς πείνας, θα έρθει και η σειρά των γιατρών του ΕΣΥ και τότε το ΕΣΥ θα είναι μονόδρομος και για τους απογοητευμένους ΕΣΥιτες (ιδεολόγους και μη). Αλήθεια, γιατί οι βορειοευρωπαίοι έχουν σοβαρή έλλειψη ιατρών τα τελευταία χρόνια; Όποιος έχεις διάθεση, η ανάγνωση της ιστορίας δείχνει το μέλλον.
Οι σημερινές ανακοινώσεις για την τρόικα με προβληματίζουν. Γιατί δεν γράφουν ξεκάθαρα τι εννοούν. Μήπως έχουν αρχίσει να σκέφτονται πιο ζεστά το βοειοευρωπαϊκό μοντέλο;
Είμαι σίγουρος ότι οι "Δημόσιοι γιατροί" (κατά Μακρέα) θα το χαρούν ιδιαίτερα.... Για σκέψου ας πούμε να βάλουν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού του ΙΚΑ με συμβεβλημένους ιδιώτες στον ΕΟΠΥΥ και όποιος θέλει ιατρό ειδικότητας πχ καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ψυχίατρο, κλπ να πηγαίνει στην αντίστοιχη ειδικότητα στο νοσοκομείο μετά από παραπομπή του οικογενειακού του ιατρού; Ή εάν θέλει ο ασθενής να πληρώνει την απίσκεψη στον ιδιωτικό τομέα από την τσέπη του καθώς οι περισσότεροι γιατροί αυτών των ειδικοτήτων δεν θα συμβληθούν με αυτές τις τιμές. Δεν θα μειωθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, δεν θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των συμβεβλημένων ιατρών και θα υπάρξει μια επανίδρυση του ΕΣΥ;
Εγώ δεν έχω ακούσει και δεν ξέρω τίποτα. Αλλά αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι εκεί κινούνται. Ίσως βέβαια να κάνω λάθος. Μια ταπεινή άποψη εξέφρασα.....
Δημήτρης Μακρέας:
Δημήτρη,
Συμφωνώ με το κριτήριο που θέτεις. Είναι αρκετά ενδεικτικό και όχι ιδιαίτερα σκληρό. Επίσης βολικό για μένα...
Σίγουρα πάντως είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζεις αν συμβαίνει και σε πιο βαθμό. Δε διστάζεις όμως να βγάλεις συμπεράσματα.
Πως είσαι τόσο σίγουρος για την ποιότητα ενός ανθρώπου τον οποίο δε γνωρίζεις και για τη δουλειά του, την οποία αγνοείς?
Επέτρεψε μου να γνωρίζω λίγο καλύτερα...
Στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης σου συμφωνώ. Ο σχεδιασμός γενικότερα είναι η συρρίκνωση του κόστους της εργασίας συνολικά και των γιατρών ειδικότερα. Επίσης η αποσύνδεση των υπηρεσιών υγείας με κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος.
Έχω την εντύπωση ότι η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τη συρρίκνωση του λογιστικού κόστους , ανεξαρτήτως του ανθρώπινου.
Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να καταλάβουμε που το πάνε σε σχέση με την ΠΦΥ και άκρη ακόμα δεν έχουμε βρει. Πολλοί τρέφατε πολλές ελπίδες αλλά...
Μακάρι να υπήρχε ένα οποιοδήποτε σχέδιο , καλό -κακό για την ΠΦΥ , να το συζητήσουμε .Να αναζητήσουμε τους τρόπους να πορευτούμε.
Δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο περιστολή του κόστους.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα γίνει μάλλον προκήρυξη πρόσληψης Ιατρών για τον νέο Φορέα και όσοι προσληφθούν, θα κληθούν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας με …μπλοκάκι και με μηνιάτικο 1.322,50 ευρώ μεικτά (περίπου 600 ευρώ καθαρά).
«Οι Τρικαλινοί Ιατροί, θα συμμετάσχουν στην 48ωρη πανϊατρική πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, που έχει τον χαρακτήρα… προειδοποίησης προς την Κυβέρνηση, για να υπάρξει, ουσιαστικός διάλογος, που θα επιφέρει υποφερτό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και δεν θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τους Ιατρούς», δήλωσε στο trikalanews.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου.
Ο κ. Πέτρου, συμπλήρωσε πως «υπήρξε διάλογος …κωφών, τα Μνημόνια, αναφέρονται στον τομέα της υγείας, αλλά χωρίς ΄΄μπούσουλα΄΄, θα οδηγηθούμε σε κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Εμείς επιχειρούμε να μην διαλυθεί το κοινωνικό κράτος και να μην μετατραπεί η Ελλάδα στην παροχή υγείας σε …ΗΠΑ, όπου το αγαθό της παροχής υπηρεσιών υγείας, μπορούν να τις λαμβάνουν μόνο όσοι διαθέτουν οικονομική άνεση».
alfie:
Από το το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση της υγείας
Κεφάλαιο ΣΤ΄
Ρυθμίσεις θεμάτων Ε.Ο.Π.Y.Υ.
ʼρθρο 29
Προστίθεται παράγραφος 9 στο άρθρο 26 του ν.3918/2011 (31 Α΄) ως ακολούθως: «9. Γιατρός που θα συμβάλλεται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δύναται να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων του ν.3868/2010, έως μία μέρα την εβδομάδα, μετά από έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ. της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου, στον οποίο ανήκει ο γιατρός.»
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση