Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..

<< < (24/46) > >>

kdiwavvou:
`Ως υγεία ορίζεται η ικανότητα του ατόμου, της ομάδας ή της κοινότητας να αναγνωρίζει και να κατανοεί φιλοδοξίες, να ικανοποιεί
ανάγκες και να τροποποιεί ή να συμβιβάζεται με το περιβάλλον` /  είναι η υπογραφή μέλους στο φόρουμ, μου άρεσε και το παρέθεσα
olanzapine  :
allopurinol carvedilol ezetimibe ibandronate quinapril rosuvastatin simvastatin sitagliptin valsartan
1.   allopurinol ↔ quinapril  / δεν ξέρρω εαν ισχύει για όλες τις -απρίλες αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός συνίσταται να αποφεύγεται
οπότε εδώ μπορεί να μπει μια -αρτάνη .. ?
2.   [ olanzapine ↔ sitagliptin / olanzapine ↔ valsartan /  carvedilol ↔ olanzapine /  quinapril ↔ olanzapine ] αναμένεται υποθεραπευτικό αποτέλεσμα λόγω συγχορήγησης με ολανζαπίνη στην βιβλιογραφία θα αυξήσω την δόση του αντιυπερτασικού ... ? με τις συνήθεις οδηγίες τιτλοποίησης ... ?
3.   [ quinapril ↔ ibandronat   quinapril ↔ rosuvastatin ] αναμένεται δημιουργία χηλικών αλλάτων σε συνχορήγηση με κουιναπρίλη
ισχύει για όλες τις απρίλες ... ?  αν όχι αυξάνω δόση  ή χορηγώ -αρτάνη;
4.   vildagliptin  :γενικά όποτε κάμω search μου προτείνει η ιστοσελίδα λοιπές επιλογές λ.χ`sitagliptin`
δεν έχει εφαρμογές η  `sitagliptin` στην Ευρώπη ; έχει την ίδια συμπεριφορά με την  λ.χ`sitagliptin` ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EzeΤΡΟΛ:
Δεν πατάμε λέμε το enter μετά από κάθε δυο-τρεις λέξεις.
Ούτε αφήνουμε τόσο μεγάλα κενά μεταξύ των παραγράφων μας.

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςLet's talk about sex side effects, ας είναι το νέο σύνθημά μας σ΄αυτό το πολύπαθο θρεντ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---
;D ;D ;D

kdiwavvou:
1. Ισχυει οτι ασθενης, [ κατοικος περιοχης ευθυνης μου, εαν ο θεραποντας του υπαγεται στο ΚΥ και δεν ειναι ιδιωτης ειτε νοσοκομειακος ειδικος καρδιολογος/παθολογος κλπ ], εξεταζεται δωρεαν στο ΚΥ;
2. Ασθενης, κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη ειτε επανεξεταση με σκοπο την συνταγογραφηση. Δικαιουται μετρηση αρτηριακης πιεσης, επιλεκτικα ζακχαρου, επιλεκτικα στοχευμενη φυσικη εξεταση και επαναληψη/αναφορα στους παραγοντες κινδυνου και τις τιμες - στοχους των παρακλινικων προληπτικων  εξετασεων;
3. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη  και επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων, δεν φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. Πρεπει να εφαρμοζονται τα του 2ου ερωτηματος;
4. Σε ασθενη [ περιπτωση ερωτηματος 3ου] : εαν ειναι ρυθμισμενος και γνωριζει τους παραγοντες κινδυνου πρεπει να ενημερωσω και να απαιτησω προσκομιση γνωματευσης; Εαν ναι, εαν χορηγησω την αγωγη με συνοδο σχολιο στο βιλιαριο και προσελθει και επομενους μηνες και δεν επισυναψει γνωματευση τι προβλεπεται;
5. Σε ασθενη [ περιπτωση ερωτηματος 3ου] : εαν δεν ειναι ρυθμισμενος και  δεν γνωριζει τους παραγοντες κινδυνου πρεπει να ενημερωσω και να απαιτησω προσκομιση γνωματευσης; Πρεπει με ενμηερωτικο σημειωμα να ενημερωσω τον θεραποντα η' πρεπει να τροποποιησω την αγωγη εξ αρχης;  Εαν αποφασισω να αποστειλω ενημερωτικο σημειωμα, εαν χορηγησω την αγωγη με συνοδο σχολιο στο βιλιαριο και προσελθει και επομενους μηνες και δεν επισυναψει γνωματευση, δεν εχει τροποποιησει τους παραγοντες κινδυνου και δεν εχει τροποποιηθει το θεραπευτικο σχημα  τι προβλεπεται;
6. Σχετικα με [ περιπτωσεις ερωτηματων 3ο,4ο,5ο]. Εαν ο θεραποντας ιατρος ειναι συμβεβλημενος με τον εοπυυ, καθε ποτε θα πρεπει να φαινεται στο συστημα οτι συνταγογραφει ο ιδιος και οτι δεν παραπεμπει τον πελατη του στο ΕΣΥ; Εαν ο θεραποντας ιατρος ειναι μη συμβεβλημενος με τον εοπυυ, δικαιουται ο ασθενης να του χορηγηθουν συνταγες;
7. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη με / χωρις ιστορικο χρονιων παθησεων  και επιθυμει  εκδοση παραπεμτικων παρακλινικων εξετασεων. Δικαιουμαι να ζητησω τις προηγουμενες εξετασεις ωστε να δω την ημερομηνια και τις τιμες των ετρουμενων παραμετρων, φενος [ ωστε εαν ισχυει το 2ο ερωτημα ] για να δωσω οδηγιες προληψης - αλλαγης τροπου ζωης αφετερου εαν ελαβαν χωρα σε συντομο χρονικο διαστημα να μην διεκπεραιωσω το αιτημα;
8. [ Εχοντας υπ οψη το 7ο ερωτημα ] : Χορηγω παραπεμτικο εαν δεν το εχει ζητησει θεραποντας αλλα το επιθυμει ο ασθενης;
9. [ Εχοντας υπ οψη το 7ο ερωτημα ] : Παιζει ρολο εαν ο θεραποντας ειναι συμβεβλημενος με τον εοπυυ;
10. [ Εχοντας υπ οψη τα ερωτημα 7ο, 8ο, 9ο ] : Παιζει ρολο εαν ο ασθενης αιτειται παραπεμτικο για προληπτικες ειτε για εξειδικευμενες εξετασεις; Εαν υπαρχει διαφορα, οσο αφορα στις εξειδικευμενες : ποιες ειναι υποχρεωμενος να διεκπεραιωσει ο γενικος ιατρος και ποιες θα πρεπει να τις ζητα αποκλειστικα για τους προσωπικους του ασθενεις;
11. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη  και επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων, και φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. [ Εαν ισχυουν τα του 2ου ερωτηματος ] εαν με βαση τις αναφερωμενες παθησεις στην γνωματευση εχουν συνταγογραφηθει και φαρμακα που δεν εχουν ενδειξη στις παθησεις του ασθενους, ειναι υποχρεωμενος ο γενικος ιατρος να τα συνταγογραφησει; [ λ.χ γαστροπροστασια ανευ ιστορικου / εκδηλωσεων γοπ, γαστριτιδος, δυσανεξιας σε λοιπα σκευασματα αγωγης μηνος, κλοπιδογρελη ανευ ενδειξης, κλπ ]
12. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  δεν προσερχεται  αλλα μου χορηγειται το βιβλιαριο του απο συγγενη ο οποιος  επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων και δεν φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. Πρεπει να ζτησω να τον εξετασω ωστε να εφαρμοστουν τα του 2ου ερωτηματος; Εαν συνταγογραφησω αλλα το βιβλιαριο επιστρεψει στο ιατρειο μου τους επομενους 2,3 μηνες χωρις τον ασθενη : εαν δεν προκειται για αναπηρο, παραπληγικο, διανοητικως αναπηρο, χρονιως κατακεκλιμενο, υπερηλικα, μπορω να αρνηθω διεκπεραιωσης; Εαν παλι προκειται για τις ανωθεν αναφερομενες κατηγοριες, ειμαι υποχρεωμενος να τον εξετασω κατ οικον και να λειτουργησω με βαση το 2ο και 3ο  ερωτηματα;
13. [ Αντιστοιχα με το 12ο ερωτημα ] Εαν ο συγγενης του ασθενους φερει γνωματευση ειδικου, υπαρχει καποια διαφοροποιηση;
14. Οσο αφορα στους κατ οικον εξεταζομενους, ισχυουν τα ερωτηματα [ 7ο, 8ο, 10ο, 11ο ] ;
15. Σε ολες τις ως ανω περιτωσεις εαν ο ασθενης ειτε ο συγγενης επικαλειται οτι του επιφερω στρες ειτε ανασφαλεια και δεν επιθυμει να τον εξετασω στο ΚΥ ειτε κατ οικον παρα μονο να του χορηγησω φαρμακα, πως λειτουργω;

kdiwavvou:
τα ως ανω φανταζουν κινεζικα τοσο στον πληθυσμο στη Ζαγορα, οσο και στο προσωπικο. Κανεις δεν τοποθετηθηκε και ανησυχω, διοτι σε καποια ενδεχομενως να ειμαι υπερβολικος. Ενα αλλο ζητημα ειναι το εξης : Ισχυει  μια νομοθεσια, εστω σχετικα με τα ρεπο και προισταμενος αποφασιζει να μην τα παιρνουν οι ιατροι λογω υποστελεχωσης του ΚΥ. Ερωτημα : Καμει ενα χαρτι χωρις να μας το κοινοποιει, το κοινοποιει στην ιατρικη υπηρεσια και απευθυνεται στην διοικηση και λεει ..... λογω υποστελεχωσης ζητω να μην παιρνουν ρεπο οι ιατροι, μαζ βαζει να υπογραψουμε πως λαβαμε γνωση και να συμορφωθουμε !!!!!!  η' το παιρνει αλλιως μας κοινοποιει την  επιθυμια του την οποια την απευθυνει προς διοικηση και ιατρικη υπηρεσια και οταν το νοσοκομειο αποφανθει τελικα γραπτως αν πραγματι πρεπει να μην καμουμε χρηση αντισταθμιστικης περιοδου αναπαυσης μας δεχνει το εγγραφο με την τελεσιδικη αποφαση του ΔΣ νοσοκομειου; που ειναι ο μπετοβεν, που ειναι ο πουτσινι; οεο;[αχ χελιδονι μου / κουγιουμτζης/νταλαρας must ασμα ].

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση