Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..

<< < (26/46) > >>

Δημήτρης Μακρέας:
Δύσπνοια χωρίς τιοτρόπιο και βδιεγέρτη-κορτικοειδές?
Πραγματικά απορώ...

kdiwavvou:
παιδια thanks. Και εγω απορω. επισης προσφατα που ηρθαν για σπιρομετρηση απο Πανεπ/κο Λαρισης, ρωτησα την ειδικο πως γινεται ΧΑΠιτες να λαμβανουν κορτιζονουχο εισπνεομενο αλλα κλινικα να ειναι περιπατητικοι και εν ενεεργεια αγροτες δηλαδη οχι 3ου, 4ου σταδιου. Μου εππε πως ναιμεν εχω σπιρομετρο αλλα μπορει να δημιουργηθει θεμα εαν οι του Βολου πνευμονολογοι μαθουν πως σπιρομετρησε γενικος ιατρος και τροποποιησε την αγωγ να περιλαμβανει μονο βρογχοδιασταλτικο παραγοντα. Θετω και το κατωθι : [ θα θελα τη γνωμη σας ] :  Ενα αλλο ζητημα ειναι το εξης : Ισχυει  μια νομοθεσια, εστω σχετικα με τα ρεπο και προισταμενος αποφασιζει να μην τα παιρνουν οι ιατροι λογω υποστελεχωσης του ΚΥ. Ερωτημα : Καμει ενα χαρτι χωρις να μας το κοινοποιει, το κοινοποιει στην ιατρικη υπηρεσια και απευθυνεται στην διοικηση και λεει ..... λογω υποστελεχωσης ζητω να μην παιρνουν ρεπο οι ιατροι, μαs βαζει να υπογραψουμε πως λαβαμε γνωση και να συμορφωθουμε !!!!!!?????  η' το παιρνει αλλιως μας κοινοποιει την  επιθυμια του την οποια την απευθυνει προς διοικηση και ιατρικη υπηρεσια και οταν το νοσοκομειο αποφανθει τελικα γραπτως αν πραγματι πρεπει να μην καμουμε χρηση αντισταθμιστικης περιοδου αναπαυσης μας δεχνει το εγγραφο με την τελεσιδικη αποφαση του ΔΣ νοσοκομειου; ------------------ αναφερω πως εχει την εντυπωση ο προισταμενος  πως απευθυνεται σε απαιδευτους και σε υπαληλλους TOY  και οτι μορει να επιδυκνειει ενα κομματι χαρτι οταν οι τραμπουκισμοι και οι προφορικοι εκφοβισμοι δεν λειτουργουν πλεον ως τροχοπεδη στην κατ επαναληψη παρατυπη και εκνομη λειτουργια του. Δυο πραγματα συμβαινουν λοιπον, ειτε μπορει προφορικα να εχει δικαιοδοσια να λειτουργησει παρα το νομο, δηλαδη να μην παρουμε ρεπο, οποτε δεν χρειαζεται κανενα εγγραφο να ανακοινωνει την αποφαση του στο νοσοκομειο ειτε δεν μπρει να το καμει και υποτιμα τη νοημοσυνη μας.

kdiwavvou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςπαιδια thanks. Και εγω απορω. επισης προσφατα που ηρθαν για σπιρομετρηση απο Πανεπ/κο Λαρισης, ρωτησα την ειδικο πως γινεται ΧΑΠιτες να λαμβανουν κορτιζονουχο εισπνεομενο αλλα κλινικα να ειναι περιπατητικοι και εν ενεεργεια αγροτες δηλαδη οχι 3ου, 4ου σταδιου. Μου εππε πως ναιμεν εχω σπιρομετρο αλλα μπορει να δημιουργηθει θεμα εαν οι του Βολου πνευμονολογοι μαθουν πως σπιρομετρησε γενικος ιατρος και τροποποιησε την αγωγ να περιλαμβανει μονο βρογχοδιασταλτικο παραγοντα. Θετω και το κατωθι : [ θα θελα τη γνωμη σας ] :  Ενα αλλο ζητημα ειναι το εξης : Ισχυει  μια νομοθεσια, εστω σχετικα με τα ρεπο και προισταμενος αποφασιζει να μην τα παιρνουν οι ιατροι λογω υποστελεχωσης του ΚΥ. Ερωτημα : Καμει ενα χαρτι χωρις να μας το κοινοποιει, το κοινοποιει στην ιατρικη υπηρεσια και απευθυνεται στην διοικηση και λεει ..... λογω υποστελεχωσης ζητω να μην παιρνουν ρεπο οι ιατροι, μαs βαζει να υπογραψουμε πως λαβαμε γνωση και να συμορφωθουμε !!!!!!?????  η' το παιρνει αλλιως μας κοινοποιει την  επιθυμια του την οποια την απευθυνει προς διοικηση και ιατρικη υπηρεσια και οταν το νοσοκομειο αποφανθει τελικα γραπτως αν πραγματι πρεπει να μην καμουμε χρηση αντισταθμιστικης περιοδου αναπαυσης μας δεχνει το εγγραφο με την τελεσιδικη αποφαση του ΔΣ νοσοκομειου; ------------------ αναφερω πως εχει την εντυπωση ο προισταμενος  πως απευθυνεται σε απαιδευτους και σε υπαληλλους TOY  και οτι μορει να επιδυκνειει ενα κομματι χαρτι οταν οι τραμπουκισμοι και οι προφορικοι εκφοβισμοι δεν λειτουργουν πλεον ως τροχοπεδη στην κατ επαναληψη παρατυπη και εκνομη λειτουργια του. Δυο πραγματα συμβαινουν λοιπον, ειτε μπορει προφορικα να εχει δικαιοδοσια να λειτουργησει παρα το νομο, δηλαδη να μην παρουμε ρεπο, οποτε δεν χρειαζεται κανενα εγγραφο να ανακοινωνει την αποφαση του στο νοσοκομειο ειτε δεν μπρει να το καμει και υποτιμα τη νοημοσυνη μας.

--- Τέλος παράθεσης ---
____________________________________δεν μου απαντα κανεις. Πηγαινω παρακατω, το κατωθι εγγραφο ουδεποτε προωθηθηκε προς  το νοσοκομειο και εχουν περασει 20 εργασιμες. Εαν σε αυτο λοιπον επισυναφθουν απο 500 εως 1500 υπογραφες κατοικων και αποσταλλει στο νοσοκομειο, θα ειναι ενα θετικο βημα η' απλως θα επιβαρυνω την θεση μου στα πλαισια της δυσφημισης η οποια λαμβανει χωρα εναντιον μου απο λοιπο προσωπικο στον χωρο εργασιας μου? /thanks

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕαν σε αυτο λοιπον επισυναφθουν απο 500 εως 1500 υπογραφες κατοικων και αποσταλλει στο νοσοκομειο, θα ειναι ενα θετικο βημα η' απλως θα επιβαρυνω την θεση μου

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι βάζετε πολύ υψηλούς στόχους σε ότι αφορά την υποστήριξή σας από τους κατοίκους της περιοχής σας, πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι αν ευοδοθούν οι πρωτοβουλίες σας, η συνταγογράφηση των φαρμάκων τους ενδέχεται στο εξής να έχει αμφίβολη έκβαση. Αυτό με φιλική-καλόπιστη διάθεση πάντα.

kdiwavvou:
θα τοποθετηθώ σε δεύτερο χρόνο στην θέση του χρήστη  
--- Παράθεση ---Ο διακομιστής/Απ: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες« Απάντηση #442 στις: Χθες στις 19:29:49 »
--- Τέλος παράθεσης ---
ως προς την προηγούμενη τοποθέτησή του :
--- Παράθεση ---Ο διακομιστής/  Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ /ΙΣΑ/  Απ: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
« Απάντηση #441 στις: 16 Μαρτίου 2013, 20:48:50 » ... σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς......
--- Τέλος παράθεσης ---
δεν τα λέγω εγώ, οι ιατροί τα λεγουν αλλα και τα προβλέπει η ιατρική δεοντολογία : τι γίνεται στην περίπτωση όπου ο ασθενής έχει θεράποντα [ : ....ασχέτως εάν λόγω πληθωρισμού είτε λόγω του ότι είμεθα Ελληνάρες, ωχαδεφίστικα αμελεί τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο ώστε να προκύπτει με το δώρο του Πάσχα κάθε διετία περίπου; ] και επικαλείται ότι ο ιατρός του ΕΣΥ του προκαλεί στρεςς και δεν επιθυμεί να εξετασθεί αλλα απαιτεί να παραλάβει συνταγές και παραπεμτικά που τα δικαιούται λόγω ασφαλιστικών κρατήσεων;
--- Παράθεση ---ΑΡΗΣ/ Απ: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού.. « Απάντηση #77 στις: 23 Ιανουαρίου 2013, 14:51:28 »Με το μισθό που πέρνετε, πώς θέλετε να λειτουργήσετε? Κάντε το γραφέα υγειονομικού και μια χαρά είναι.
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Παράθεση ---Zachariadis/ Απ: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού.. « Απάντηση #92 στις: 26 Ιανουαρίου 2013, 19:32:16 » Μαλλον η σχέση σου με την ψυχιατρική δεν είναι και η καλύτερη.Ομολογώ πως ούτε και η δική μου.Μερικά πράγματα όμως τα θυμάμαι απο τα φοιτητικά μου χρόνια.Εσύ τουλάχιστον ως Γενικός Γιατρός οφείλης
να τα γνωρίζεις καλύτερα.Στην ειδικότητα δεν πρέπει να ασκηθείτε και για κανα φεγγάρι σε  ψυχιατρείο ή Ε.Ι Ψυχιατρικής ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Βέβαια προκύπτει πως συχνά ειδικευμένοι δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με αλληλεπιδράσεις φαρμάκων της φαρέτρας της ειδικότητάς τους οπότε φαντάσου πόσο άλογο είναι το να απαιτεί ο κ.Πατούλης την εφαρμογή των Γραφών : ..... :το αυτονόητο ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, και όχι μόνο  στην ανακούφιση από τον πόνο :
--- Παράθεση --- Zachariadis/ Απ: συνδυασμοι « Απάντηση #78 στις: 23 Ιανουαρίου 2013, 15:14:13 »Συνάδελφε ,με όλο το θάρρος (πες το και θράσος άν θέλεις) μήπως πρέπει να αναζητήσεις ψυχιατρική υποστήριξη; Φοβούμε πως στο τέλος θα βρεθείς ο ίδιος ενώπιον εισαγγελέα και  δύο ψυχιάτρων για ακούσια εξέταση με αμφίβολη κατάληξη.
--- Τέλος παράθεσης ---
'Η τηρούνται οι κανόνες από όλους ή  αναδυκνείονται πειθαρχικά παραπτώματα που εξελίσονται σε πλημελήμματα.Καλό το ιδιωτικό ιατρείο μέσα στους κόλπους του ΕΣΥ αλλά η βιβλιογραφία δεν συντάσσεται από μη ιατρούς, βασίζεται σε στατιστικώς σημαντικές επαληθευμένες παρατηρήσεις, οπότε η όποια κλινική εμπειρία δεν θα έπρεπε να επηρεάζει την εφαρμογή της, η οποία εφαρμογή θα έπρεπε να είναι universal και όχι σε συγκεκριμένη γεωγραφική κατανομή. Τώρα ως προς τη σχέση του δημόσιου λειτουργού με τον `σαφώς ΜΗ ΜΕΛΑΤΗ` χρονίως πάσχοντα είτε με το στενό του περιβάλλον, επίσης `ΜΕ ΜΗ ΠΕΛΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ`, το ζητούμενο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη αυτού που έρχεται ασθενή ή συνοδού ώστε να μπορείς να έχεις μια εκτίμηση (από ελάχιστη έως επαρκή) του ασθενή σε οποιεσδήποτε συνθήκες ή να επιτύχεις σε οποιονδήποτε έλεγχο γίνει [ άμα και όποτε ] ή με τη μορφή επιδημιολογικής καταγραφής να μπορείς να επιδείξεις/ αποδείξεις ποσοστό ασθενών σου __>98% ρυθμισμένο, οπότε αντικειμενικά να σου αναγνωρισθεί να έχεις άποψη πέρα από τα guidances και να έχεις εικόνα ως ιατρός με αρχεί.......α καταγεγραμμένα;
Βέβαια η εύκολη λύση εάν κανείς αποτολμά να παραβγεί με το θηρίο, δηλαδή να αριστεύσει στα της τέχνης του, όσο αυτό είναι δυνατό στην ανθρώπινη φύση, να του καταλογίζεται η συνομιλία με τα Θεία.
--- Παράθεση --- Δ. Κουναλάκης/ Απ: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..« Απάντηση #86 στις: 25 Ιανουαρίου 2013, 07:39:02 »Αυτή την εικόνα θα είχα διαβάζοντας τα πάντα και όντας μη γιατρός. Όμως ως γιατρός ζητιέται να αποφασίσεις όχι γενικά για ένα φάρμακο, αλλά ειδικά για ένα ασθενή. Και μπορεί να έχεις και τον ασθενή μπροστά σου, μπορεί να λείπει κιόλας και να βλέπεις μονο την αγωγή του διαχρονικά. Δεν σου λέω ότι μπορείς να αποφασίσεις πάντα, αλλά θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη αυτού που έρχεται ασθενή ή συνοδού όταν μπορείς να έχεις μια εκτίμηση (από ελάχιστη έως επαρκή) του ασθενή σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Μια και πιάσαμε την Ολανζεπίνη, να σου δώσω ένα περιστατικό. Έστω νεαρός άνδρας 38 ετών, εργαζόμενος, με συμπτώματα που ανήκουν στις ενδείξεις που έχει το φάρμακα, που δεν έχει άλλη σημαντική νόσο και που σπάνια πίνει αλκοόλ. Μιλάμε για δόση 5mg ημερησίως. Τι από όλα τα παραπάνω περιμένεις να έχει ή να κάνει το φάρμακο;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τελικό προσωπικό μου συμπέρασμα; Η προσπάθεια των τεχνικών του ΗΔΙΚΑ είναι λαμπρή, το σύστημα βελτιώνεται και θα πρέπει να ενσωματωθούν πρωτόκολλα.Επίσης θα ήταν πολύ ενδιαφέρον [ γιαν να γελάνε και οι αρκούδες ..... ] να είναι υποχρεωτική η παραπομπή αποκλειστικά από Γενικό Ιατρό του ΕΣΥ σε ειδικούς Νοσοκομειακούς και να γίνεται έλεγχος κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα και κατά πόσο είναι ρυθμισμένοι οι ασθενείς του κάθε Γενικού Ιατρού και κατά πόσο τα παραπεμτικά που εκδόθηκαν ήταν cost effective. Βέβαια αυτά δεν γίνονται, η ιδιωτικοποίηση της υγείας έχει λάβει χώρα και δεν το πήραμε χαμπάρι

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση