Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..

<< < (33/46) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
1. Αν κατάλαβα καλά ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί το μηχάνημα με τη διαδικασία: πληρώνει ο ασθενής μηχάνημα και αναλώσιμα , υποβάλλει τις αποδείξεις (με τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις) στο ταμείο του και περιμένει να τα πάρει πίσω. Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται σε όλα τα ταμεία (πλην ΙΚΑ) ότι δεν τα παίρνει ποτέ.
Κάπου είχα δει μια εγκύκλιο του ΙΚΑ να θυμάμαι καλά (προ ΕΟΠΥΥ) για τη διαδικασία αλλά δεν μπορώ να τη βρω.
Μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευή στο ΚΥ; Μέσω νοσοκομείου το βλέπω απίθανο. Μέσω δωρεάς από κανένα σύλλογο ή άλλο πρόσωπο;
Με τα αναλώσιμα τι θα γίνεται;  Μέσω νοσοκομείου; Ακόμη πιο απίθανο.  Έχετε τη δυνατότητα ως ΚΥ να εκδίδεται απόδειξη 4-6 ευρώ (είπαμε ότι οι 24 ταινίες μπορεί να βρεθούν σε τιμές από 100 έως 130 ευρώ) ανά ασθενή/εξέταση; Αν όχι, θα δεχτούν οι ασθενείς να δίνουν 4-6 ευρώ χωρίς απόδειξη ή θα θεωρηθεί "κομπίνα";
Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις λεπτομέρειες (διαδικασία αγοράς συσκευής και αναλωσίμων) από το συνάδελφο thedos που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ότι το χρησιμοποιούν σε ΚΥ. Ίσως μας βοηθήσει στα διαδικαστικά.

2. Τελικά θέλει φυγοκέντρηση και κατάψυξη το πλάσμα πριν τη μεταφορά; Προσθέτω κι εγώ το ερώτημά μου.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1. Αν κατάλαβα καλά ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί το μηχάνημα με τη διαδικασία: πληρώνει ο ασθενής μηχάνημα και αναλώσιμα , υποβάλλει τις αποδείξεις (με τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις) στο ταμείο του και περιμένει να τα πάρει πίσω. Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται σε όλα τα ταμεία (πλην ΙΚΑ) ότι δεν τα παίρνει ποτέ.
Κάπου είχα δει μια εγκύκλιο του ΙΚΑ να θυμάμαι καλά (προ ΕΟΠΥΥ) για τη διαδικασία αλλά δεν μπορώ να τη βρω.
Μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευή στο ΚΥ; Μέσω νοσοκομείου το βλέπω απίθανο. Μέσω δωρεάς από κανένα σύλλογο ή άλλο πρόσωπο;
Με τα αναλώσιμα τι θα γίνεται;  Μέσω νοσοκομείου; Ακόμη πιο απίθανο.  Έχετε τη δυνατότητα ως ΚΥ να εκδίδεται απόδειξη 4-6 ευρώ (είπαμε ότι οι 24 ταινίες μπορεί να βρεθούν σε τιμές από 100 έως 130 ευρώ) ανά ασθενή/εξέταση; Αν όχι, θα δεχτούν οι ασθενείς να δίνουν 4-6 ευρώ χωρίς απόδειξη ή θα θεωρηθεί "κομπίνα";
Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις λεπτομέρειες (διαδικασία αγοράς συσκευής και αναλωσίμων) από το συνάδελφο thedos που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ότι το χρησιμοποιούν σε ΚΥ. Ίσως μας βοηθήσει στα διαδικαστικά.

2. Τελικά θέλει φυγοκέντρηση και κατάψυξη το πλάσμα πριν τη μεταφορά; Προσθέτω κι εγώ το ερώτημά μου.

--- Τέλος παράθεσης ---
Το Κ.Υ. μπορεί, εφόσον έχει μικροβιολογικό, να εκτελεί παραπεμπτικά INR. Ετσι, με κέρδος 6-7 ευρώ ανά μέτρηση, γρήγορα θα καλυφθεί και το κόστος του μετρητή.
´Οσο για τη φυγοκέντρηση, εξαρτάται από τις συνθήκες: Αν π.χ. τα δείγματα ταλαιπωρούνται πολλές ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι απαραίτητη.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βασίλη, μιλάμε για Roche. Εταιρία που έχει αποδείξει ότι "δεν καταλαβαίνει" στο θέμα των πληρωμών. Οπότε έχω έντονες αμφιβολίες αν η προμήθεια των αντιδραστηρίων μπορεί να γίνει μέσω νοσοκομείου και πληρωμή...όταν και εφόσον.
Κάποιος άλλος τρόπος πρέπει να υπάρχει για την άμεση εξόφληση των αντιδραστηρίων.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒασίλη, μιλάμε για Roche. Εταιρία που έχει αποδείξει ότι "δεν καταλαβαίνει" στο θέμα των πληρωμών. Οπότε έχω έντονες αμφιβολίες αν η προμήθεια των αντιδραστηρίων μπορεί να γίνει μέσω νοσοκομείου και πληρωμή...όταν και εφόσον.
Κάποιος άλλος τρόπος πρέπει να υπάρχει για την άμεση εξόφληση των αντιδραστηρίων.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ αγορά με κονδύλι του Κ.Υ. το οποίο γρήγορα θα αποσβεστεί και θα φέρει και επιπλέον έσοδα. Αν γίνει ένα απλό έγγραφο με αυτό το πνεύμα πιστεύω ότι κάθε συνετή διοίκηση θα συναινέσει.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν κατάλαβα καλά λες:
Αγορά μηχανήματος και αναλωσίμων με κονδύλι του ΚΥ. (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο)
Εκτέλεση INR με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά οπότε κόστος 4-6 ευρώ και παίρνει από ταμείο 12 ευρώ άρα κέρδος.
Πότε όμως θα πληρώνεται τα 12 ευρώ από τα ταμεία; Ενώ θα πρέπει να πληρώνει συνεχώς στη Roche μετρητά για αντιδραστήρια θα συσσωρεύει χρέη με την προοπτική κέρδους;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση