Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν κατάλαβα καλά λες:
Αγορά μηχανήματος και αναλωσίμων με κονδύλι του ΚΥ. (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο)
Εκτέλεση INR με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά οπότε κόστος 4-6 ευρώ και παίρνει από ταμείο 12 ευρώ άρα κέρδος.
Πότε όμως θα πληρώνεται τα 12 ευρώ από τα ταμεία; Ενώ θα πρέπει να πληρώνει συνεχώς στη Roche μετρητά για αντιδραστήρια θα συσσωρεύει χρέη με την προοπτική κέρδους;
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί να μπορεί ο ιδιώτης και όχι το κράτος;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τα αντιδραστήρια που θέλουν άμεση εξόφληση ποιος θα τα πληρώνει;
Από τη μια έχουμε τον ιδιώτη που μπορεί (ως ένα βαθμό) να πληρώνει άμεσα και να προσδοκά στην αποπληρωμή και το κέρδος και από την άλλη το δημόσιο (νοσοκομείο) που δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να πληρώσει άμεσα και όταν πληρώνει μπορεί να τα δίνει κουρεμένα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις όταν εξαντληθεί το αρχικό κονδύλι για συσκευή και αναλώσιμα μέχρι να εγκριθεί νέο οι εξετάσεις θα σταματούν ελλείψει ρευστού ή πίστωσης.
kdiwavvou:
[logged]μου έρχονται κατά νου τα εξής δύο : Στο πλαίσιο του δικαιώματος για δημόσια δωρεάν υγεία είμαι υπέρ της αποστολής [ με / χωρίς φυγοκέντρηση ] των δειγμάτων στο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο της δυνατότητας εξέταση και ρύθμιση να λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σκέφτομαι τα εξής : Παρέμβαση στην κοινότητα και καταγραφή των οικογενειών με ασθενή υπό σιντρόμ. Έστω 100 άρα από ~ 8 ευρώ. Ως προς τις ταινίες : κάθε ασθενής ένα κουτί ~/έτος δηλαδή ~30 ευρώ [ με τι συμμετοχή ; ] είτε αγορά ταινιών από το νοσοκομείο [ υπογραφές ασθενών και συγγενών και επιστολή αε νοσοκομείο και ΥΠΕ ]. Τώρα σε 100 ασθενείς περίπου 8 ευρώ συμμετοχή αντίστοιχα σε 200 ~ 4 ευρώ. Αφού λοιπόν πλέον θα ρυθμίζονται στο ΚΥ άρα και θα εξετάζονται δωρεάν στο εξής : κάμουν `δώρο` μια εξέταση σε υγιή συγγενή τους στα πλαίσια πρωτογενούς πρόληψης. Σε συμμετοχή λ.χ ~4ευρώ ο υγιής συγγενής θα πληρώσει 1 ευρώ, σε συμμετοχή ~8 ευρώ : ένας υγιής συγγενής δε θα πληρώσει καθόλου και ο δεύτερος δύο ευρω ..... είτε σε ένα συγγενή δωρεάν επίσκεψη και 2 ευρώ για παραπεμτικό. Πάντοτε με προηγούμενη ενημέρωση νοσοκομείου και πολιτικής ηγεσίας. Μάνατζμεντ λέγεται αυτό ή μπακαλική; [/logged]
kdiwavvou:
[logged]τι θα έκανα για την ΠΦΥ και για τον ΕΟΠΥΥ έαν ήμουν η Ένωση ΓΙ ή αν ήμουν η ΕΛΕΓΕΙΑ ή αν ήμουν η ΕΚΟΓΕΝΙΑ
όποιος από τους τρεις φορείς και εάν ήμουν θα ζητούσα από τους λοιπούς δύο φορείς και οι τρεις μαζί να ζητήσουμε από την πολιτική ηγεσία το εξής :
Να δρομολογήσει η πολιτική ηγεσία διαδικασίες ώστε να εγκριθεί νομοθετικά η πριμοδότηση κατοικίας και φορολογικές ελαφρύνσεις εως απαλλαγή ώστε σε να δοθούν κίνητρα [ και επί μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος να επιστρατευτούν ] άνεργοι νεαροί πτυχιούχοι νοσηλευτές και νοσηλευτές που έχουν υπηρετήσει σε χειρουργεία και τεχνητό νεφρό και τους απομένουν 2 εως 4 έτη για συνταξιοδότηση να έχουν στο εξής μόνιμο κατοικία σε δημοτικό διαμέρισμα όπου έχει έδρα περιφερικό ιατρείο. Ο σκοπός είναι απλός : Η κλήση για προσέλευση ιατρού είτε ασθενοφόρου να γίνεται στο εξής αποκλειστικά στο ΕΚΑΒ και όχι στα κατά τόπους ΚΥ και κατόπιν διαλογής να λαμβάνει χώρα κίνηση οχήματος από ΚΥ είτε από πρωτεύουσα Νομού. Παράλληλα στα πλαίσια πρωϊνού τακτικού ωραρίου να λάβει χώρα η εφαρμογή πράξεων τριτογενούς πρόληψης. Η τοποθέτησή μου είναι εμφανής μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες.[/logged]
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τις τελευταίες μέρες ή κάτι έχουν τα μάτια μου και δε βλέπω κάτι που βλέπεις ή κάτι έχουν τα δικά σου μάτια και βλέπεις κάτι που δεν βλέπω.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση