Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
κατι πηρε το αυτι μου, εψαξα στο διαδικτυο δεν υπαρχει τιποτα μαλλον το διατυπωνω λαθος
εχετε ακουσει κατι σχετικα με : ``εντελεστο διαταγη`` διευθυντου ή/και διοικητου για επιπλεον εφημερειες ;
thanks
--- Τέλος παράθεσης ---
Μεταφορά πρόσφατου μηνύματος του kdiwaννou:
αν υποθετεσουμε πως ενας συναδελφος τσιγκλαει την διοικηση :
με βαση την διατυπωση του νομου : οι μηνιαιες αποδοχες δεν πρεπει να ξεπερνουν το ποσο ταδε, αρα αντι για 15 ενεργεις τον βαζει 15 on call η΄ μπορει να μην του βσλει καθολου εφημερειες σωστα ;
αν δε του βαλει καθολου εφημερειες θα διαμαρτυρηθουν οι υπολοιποι συναδελφοι οι οποιοι θα πρεπει να καμουν παραπανω
αμα τον ``χωσει`` με τις απο το σπιτι του με 40% της ενεργους βαποδοχες, οι υπολοιποι θα καθησουν φρονιμα, στεκει ;
λεει ο συλογισμος : δεν θελω κυριοι να μου βσλετε πανω απο 6 εφημερειες επειδη πληρωνομαι τις 5,8
οκ φιλαρακο, παρε 15 να χεις , ναι ?
μπορει να πει ο ιατρος γιατι μου κοβεις τις ενεργεις ? αφου μεχρι τωρα το προγραμμα το βγαζανε οι ιατροι του τμηματος μεταξυ τους ......
στις μη ενεργεις, αμα κατσει διακομιδη την κανεις αυτος που ειναι σε ενεργη, ετσι δεν ειναι ; καμω λαθος ;
τι θα γινει αν ολοι οι ιατροι ενος ΚΥ η΄ ολων των ΚΥ ενος Νομου η' ολοι οι ιατροι ενος νοσοκομειου η΄ ολοι οι ιατροι κεντρων υγειας της επικρατειας ζητησουν απο τη διοικηση γραπτη εντολη για καθε επιπλεον εφημερεια μετα τις 6 πρωτες ;
λεει πληρωνω τις 5,8
λεει ομως ποσες ειναι οι υποχρεωτικες ; ποσες ειναι οι μαξιμουμ που μπορει να αντεξει ο ανθρωπινος οργανισμος ;
μπορω να πω οκ βαλε μου μονο ετοιμοτητας αλλα κανω μεχρι τοσες ; και ποσες ειναι αυτες οι τοσες ; και τι επικαλουμαι ;
kdiwavvou:
ξαναδιαβασα το νομο : απορια : λεει οτι δεν επιτρεπεται να μετατραπουν οι ενεργεις σε αλλο τυπο και αντιστοιχα οι αλλου τυπου σε ενεργεις, το αντιλαμβανομαι σωστα ; εαν ναι, ειναι νομιμος ο διευθντης / διοικητης εαν αποφασισει ``στα πλαισια των ενεργειων του να καμει οικονομια``, να μετατρεψει τις ενεργεις στο συνολο τους η' τμηματικα σε εφημερεις επιφυλακης η΄ αλου τυπου; αντιστοιχα ειναι νομιμος εαν αποφασισει να μην συμμετεχει καθολου σε εφημερειες ενας ιατρος;
kdiwavvou:
ετη πολλα, δημιουργικα και οπως ειπε και ο Δρ μιχαλης, δεν ευχομαι οτι επιθυμειτε να το παθετε [ βιβλιογραφικη αναφορα : συχνα το επιθυμητο μακροπροθεσμα και αντικειμενικα αποδυκνειεται πως ηταν και επιβλαβες ], οποτε ευχομαι τα καλυτερα-----------------------------------------------------
επανερχομαι ενα ετος μετα : δεν γνωριζω εαν εχω καλυφθει σε προγενεστερες τοποθετησεις συναδελφων, Γ Ιατρων και λοιπων
τιθενται το εξης ζητηματα :
α. ποσα ρεπο δικαιουμαι ως επιμελητης β ΕΣΥ, σε εβδομαδιαια βαση; αλλαζει κατι αν προκειται για νομαρχειακο νοσοκομειο η' ΚΥ;
β. αν εχω 2 υπηρεσιες σε μια εβδομαδα, ποσα ρεπο θα πρεπει να παρω;
γ. προβλεπεται να εφημερευω ενεργεις : 2 / η' και 3 ημερες σερι; λ.χ ΠΣΚ; εδω ποσα ρεπο πρεπει να παρω;
δ. αν υπαρχουν υπηρεσιακες αναγκες ωστε να μην ειναι ευικτο να παρουν οι ιατροι ρεπο, ποιες ειναι αυτες οι υπηρεσιακες αναγκες; [ επιγραμματικα, απλη αναφορα ]
ε. εαν το νοσηλευτικο ιδρυμα εχει προσελευση το πολυ 10 περιστατικων / 24ωρο μετα την 2α μεσημβρινη μεχρι την 7η πρωινη της επομενης, ποια η λογικη να βρισκονται σε ενεργο εφημερεια 2 ιατροι ταυτοχρονα στις ημερες οπου δεν υφισταται χειριστης φορειοφορου οχηματος; [ εδω μπορει να εχω υποπεσει σε λαθος ερωτημα, οποτε προκαταβολικως sorry ]
στ. αν εχω 11 εφημερειες, ποσα ρεπο δικαιουμαι;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδοςετη πολλα, δημιουργικα
--- Τέλος παράθεσης ---
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε.
Εγγραφή ή Είσοδοςε. εαν το νοσηλευτικο ιδρυμα εχει προσελευση το πολυ 10 περιστατικων / 24ωρο μετα την 2α μεσημβρινη μεχρι την 7η πρωινη της επομενης, ποια η λογικη να βρισκονται σε ενεργο εφημερεια 2 ιατροι ταυτοχρονα στις ημερες οπου δεν υφισταται χειριστης φορειοφορου οχηματος;
--- Τέλος παράθεσης ---
- Να συνοδέψει ο εις εκ των συναδέλφων ένα ενδεχόμενο οξύ περιστατικό σε περίπτωση που χρειαστεί να κληθεί και καταφτάσει φορειοφόρο από άλλο στρατόπεδο Υγειονομικό σχηματισμό.
- Αν συνάδελφος τις έχει παρακολουθήσει το Σχολείο οδηγών (αν θυμάμαι καλά είναι στη Σπάρτη) μπορεί ( ; ) να πάρει καταλληλότητα και να οδηγήσει ο ίδιος το ασθενοφόρο και ενδεχομένως και το φορειοφόρο τζιπάκι (ή καναδέζα [άρμα LEOPARD δεν συνιστάται για διακομιδές]) του Ε.Σ, αν υπάρχει τέτοιο παρκαρισμένο στον όρχο του Κ.Υ. ή κοντινού στρατοπέδου (με άδεια από τον ΑΥΔΜ). Γνωρίζω ότι το έκανε ένας Δ/ντης ΚΥ (αλλά δεν θυμάμαι πού ακριβώς) καθώς και εθελοντικά ένας ιερεύς σε γνωστό καπνοχώρι της Επαρχίας Φυλλίδος του Νομού Σερρών (το είχα δει στην εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινές Ιστορίες").
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή Είσοδοςετη πολλα, δημιουργικα και οπως ειπε και ο Δρ μιχαλης, δεν ευχομαι οτι επιθυμειτε να το παθετε [ βιβλιογραφικη αναφορα : συχνα το επιθυμητο μακροπροθεσμα και αντικειμενικα αποδυκνειεται πως ηταν και επιβλαβες ], οποτε ευχομαι τα καλυτερα
-----------------------------------------------------
επανερχομαι ενα ετος μετα :
δεν γνωριζω εαν εχω καλυφθει σε προγενεστερες τοποθετησεις συναδελφων, Γ Ιατρων και λοιπων
τιθενται το εξης ζητηματα :
α. ποσα ρεπο δικαιουμαι ως επιμελητης β ΕΣΥ, σε εβδομαδιαια βαση; αλλαζει κατι αν προκειται για νομαρχειακο νοσοκομειο η' ΚΥ;
β. αν εχω 2 υπηρεσιες σε μια εβδομαδα, ποσα ρεπο θα πρεπει να παρω;
γ. προβλεπεται να εφημερευω ενεργεις : 2 / η' και 3 ημερες σερι; λ.χ ΠΣΚ; εδω ποσα ρεπο πρεπει να παρω;
δ. αν υπαρχουν υπηρεσιακες αναγκες ωστε να μην ειναι ευικτο να παρουν οι ιατροι ρεπο, ποιες ειναι αυτες οι υπηρεσιακες αναγκες; [ επιγραμματικα, απλη αναφορα ]
ε. εαν το νοσηλευτικο ιδρυμα εχει προσελευση το πολυ 10 περιστατικων / 24ωρο μετα την 2α μεσημβρινη μεχρι την 7η πρωινη της επομενης, ποια η λογικη να βρισκονται σε ενεργο εφημερεια 2 ιατροι ταυτοχρονα στις ημερες οπου δεν υφισταται χειριστης φορειοφορου οχηματος;
[ εδω μπορει να εχω υποπεσει σε λαθος ερωτημα, οποτε προκαταβολικως sorry ]
στ. αν εχω 11 εφημερειες, ποσα ρεπο δικαιουμαι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Oι απορίες σας θα απαντηθούν διαβάζοντας το νόμο 3754/2009.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση