Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
30 Μαρτίου 2020, 18:15:53

Αποστολέας Θέμα: Τα λεφτά και τα δεδομένα.  (Αναγνώστηκε 1537 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Μαΐου 2011, 18:40:16
Αναγνώστηκε 1537 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 27-05-2011.
Tου Πάσχου Mανδραβέλη.Eίναι εκπληκτικό, αλλά σ’ αυτή τη χώρα όλα θεωρούνται δημόσια εκτός από την πληροφορία για το τι κάνει το κράτος. Εκεί τα πάντα εμπίπτουν στη θεωρία των προσωπικών δεδομένων. Ετσι, οι πολίτες δεν πρέπει να γνωρίζουν ποιους συλλαμβάνει η Αστυνομία, η Βουλή παλαιότερα δεν μπορούσε να πληροφορηθεί τι λεφτά έπαιρναν τα στελέχη των ΔΕΚΟ και τώρα δεν πρέπει να μάθουμε ποιοι μάς ζητάνε κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό, από κατάθεση δικαστικού σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κάποιοι συνταξιούχοι βουλευτές ζήτησαν αναδρομικά μέχρι 250.000 ευρώ έκαστος. Χρησιμοποίησαν το γνωστό γαϊτανάκι: οι δικαστές επιδικάζουν στον εαυτό τους αύξηση των αποδοχών τους (διότι κάποιος στον δημόσιο τομέα πήρε παραπάνω απ’ όσες έπρεπε υπερωρίες), οι μισθοί των δικαστών είναι συνδεδεμένοι με τους μισθούς των βουλευτών, οι συντάξεις των βουλευτών είναι συνδεδεμένες με τους μισθούς των βουλευτών κ.ο.κ. Εχουμε δηλαδή το γνωστό χάος, διά του οποίου αφαιμάσσονται νομοτύπως τα δημόσια ταμεία.

Η αποκάλυψη αυτή δημιούργησε αίσθηση και λογικώς δύο βουλευτές (ο κ. Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παύλος Μαρκάκης του ΛΑΟΣ) με ερωτήσεις προς στην κυβέρνηση ζήτησαν να μάθουν ποιοι είναι αυτοί που στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία ζητάνε μερικά εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε τις σχετικές ερωτήσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το όποιο αρνήθηκε διότι «περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Εγιναν προσωπικά δεδομένα άλλων τα χρήματά μας; Αυτή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μοιάζει περισσότερο με ληστεία από κουκουλοφόρο: «δώσε τα λεφτά και μην ρωτάς πολλά». Δεν ξέρουμε σε ποιες σχολές σπούδασαν οι δικαστές ή ποιες σχολές σκέψης διακονούν. Απλώς ελπίζουμε ότι οι νομικές θεωρίες που διδάχθηκαν, να εφάπτονται κάπως της λογικής. Διότι τα πράγματα, τουλάχιστον από τη λογική σκοπιά, είναι απλά: έρχονται κάποιοι άνθρωποι και ζητούν από εμάς τους φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια. Θα μάς επιτρέψουν τουλάχιστον να ρωτήσουμε ποιοι είναι;Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1273 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2011, 21:55:23
από alfie
1 Απαντήσεις
2065 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Δεκεμβρίου 2015, 13:10:44
από Ορθοπαιδικός
3 Απαντήσεις
4316 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουλίου 2018, 11:53:01
από Denominator
0 Απαντήσεις
573 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2018, 15:46:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
103 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2020, 00:24:26
από Argirios Argiriou