Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
chrisdimitrak:
Επικοινώνησα σήμερα με γιατρο του ΕΟΠΥΥ στα κεντρικά (το τηλεφωνο μου το έδωσαν στο 1135) και του έθεσα το θέμα με εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Η απάντησή του ήταν ότι εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν γίνεται να μπουν ούτε ως σχόλιο, οπότε τις πληρώνει ο ασφαλισμένος. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν και από το 1135.
Δ. Κουναλάκης:
Η ιστορία με το e-diagnosis είναι μια τραγική ιστορία. Οι μόνοι λόγοι για την ύπαρξη του είναι η μείωση των απαιτούμενων ελεγκτών στα ταμεία και για να κάνει εργασίες ο κάθε Σουλιώτης με τα στατιστικά ή να πουλάει η Καπαresearch αξιολογήσεις, πχ που συμφέρει να ανοιχτεί καινούργιο διαγνωστικό ή σε τι επενδύσεις να προχωρήσει ένα υπάρχον. Χωρίς δε τις αγαπημένες εξετάσεις, θα ήταν πρακτικά μη χρησιμοποιήσιμο.
Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν το χρησιμοποιούν, τα νοσοκομεία (αν δεν έχουν γραμματείς) δεν το χρησιμοποιούν, και οι μόνοι που το χρησιμοποιούν είναι οι ιδιώτες και ιδιαίτερα οι μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ που γράφουν ότι τους έρθει και εισπράττουν από 20 έως 40 ευρώ για την ψυχοθεραπεία του κόσμου που κάνοντας εξετάσεις νιώθει ότι γιατρεύτηκε.
Από προσωπική μου εμπειρία μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι γιατροί που συνάντησα να γράφουν τις εξετάσεις και στο βιβλιάριο του ασθενή, ιστορικό στο e-diagnosis δεν υπάρχει και συνεπώς εάν ένας ασθενής πάρει βόλτα το βιβλιάριο σε 10 γιατρούς, είμαι σίγουρος ότι άνετα θα έχει 10 παραπεμπτικά για εξετάσεις. Ποια η χρησιμότητα του λοιπόν;
Γενικά, υπάρχουν μεγάλες μπιζνες με τα φάρμακα και τις εξετάσεις. Τα φάρμακα τα έχουμε δει. Τις εξετάσεις και τα διαγνωστικά κέντρα τα έχουμε και αυτά ξαναδεί: αλλάζουν τους υπουργούς υγείας αθόρυβα όταν νιώσουν ότι απειλούνται.
Γενικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το e-diagnosis. Το θεωρώ όργιο παραπλάνησης που φτιάχτηκε δήθεν για τον έλεγχο των δαπανών.
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπικοινώνησα σήμερα με γιατρο του ΕΟΠΥΥ στα κεντρικά (το τηλεφωνο μου το έδωσαν στο 1135) και του έθεσα το θέμα με εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Η απάντησή του ήταν ότι εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν γίνεται να μπουν ούτε ως σχόλιο, οπότε τις πληρώνει ο ασφαλισμένος. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν και από το 1135.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου chris, να 'σαι καλά, σ'ευχαριστώ/ούμε πολύ...! :(
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες",
και ως εκ τούτου,
το όποιο κόστος τους, θα ήταν άκυρο και περιττό να βαρύνει τον ΕΟΠΥΥ...?? :(
D-Michalis:
Εγγραφή ή Είσοδος...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...
--- Τέλος παράθεσης ---
Με την "οδηγία" -λογική του σήμερα (μνημονιακή ή όχι, αυτή είναι και συνοψίζεται ως εξής):
«Δε με νοιάζει τι είναι επιστημονικό. Δεν με νοιάζει τι είναι δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι είναι λογικό.
Με νοιάζει τι είναι βολικό για μένα και αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ»
Είναι κάτι σα «σύγχρονη μορφή δημοκρατίας» που έχει κατακλείσει τελευταίως όλο το δημόσιο βίο.
anasm:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...
--- Τέλος παράθεσης ---
Με την "οδηγία" -λογική του σήμερα (μνημονιακή ή όχι, αυτή είναι και συνοψίζεται ως εξής):
«Δε με νοιάζει τι είναι επιστημονικό. Δεν με νοιάζει τι είναι δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι είναι λογικό.
Με νοιάζει τι είναι βολικό για μένα και αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ»
Είναι κάτι σα «σύγχρονη μορφή δημοκρατίας» που έχει κατακλείσει τελευταίως όλο το δημόσιο βίο.
--- Τέλος παράθεσης ---
>:( >:( :(
Εγγραφή ή Είσοδος
;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση