Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (58/188) > >>

Δημήτρης Μακρέας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τη δική σου απάντηση και δε στάθηκα στις υποθέσεις.
Επί τις ουσίας, τώρα.
Η υποχρέωση δεν είναι νομικής φύσεως ( όσον αφορά την έκδοση Η/Λ παραπεμπτικού , γιατί η έκδοση απόδειξης σαφώς και είναι), αλλά ηθικής απέναντι στον ασθενή και το συνάδελφο που είτε θα κάνει τον άμισθο γραμματλεα, είτε θα αρνηθεί να κάνει το παραπεμπτικό και θα χρεωθεί τη δυσαρέσκεια για πράξεις άλλων.
Την εποχή που διανύουμε είναι αδιανόητο κάποιοι να συλλέγουν 50άρια και κατοστάρια και οι ασθενείς να φεύγουν με δυο λευκά χαρτάκια, ή να τους ζητάνε έξτρα πενηντάρια για να γραφτούν οι εξετάσεις.
Επίσης είναι απαράδεκτο την εποχή που το δικό μου εισόδημα, έχει υποστεί τσεκούρι και καλούμε να πληρώσω 250% περισσότερη εφορία, κάποιοι να συνεχίζουν να τα παίρνουν μαύρα ή να εξακολουθούν να λυμαίνονται τη θέση τους στο ΕΣΥ.
Και οι πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής να μιλάνε για το σπάταλο κράτος (που βεβαίως και είναι) και τους άθλιους Δ/Υ.
Προσωπικά σκέφτομαι να προχωρήσω σε καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο και κάθε χειρόγραφο παραπεμπτικό που πέφτει στα χέρια μου να το καταθέτω στην εφορία.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   

--- Τέλος παράθεσης ---

Εντελως απο περιεργεια, εννοείς οτι δεν μπορεις καν να πιστοποιηθεις (προσοχη δεν μιλω για συμβαση, αλλα για απλη πιστοποιηση οπως εχουν δικαιωμα πλεον ολοι οι ιδιωτες) με το e-diagnosis/e-syntagografisi?

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  
...
Η υποχρέωση δεν είναι νομικής φύσεως ( όσον αφορά την έκδοση Η/Λ παραπεμπτικού , γιατί η έκδοση απόδειξης σαφώς και είναι), αλλά ηθικής απέναντι στον ασθενή και το συνάδελφο που είτε θα κάνει τον άμισθο γραμματλεα, είτε θα αρνηθεί να κάνει το παραπεμπτικό και θα χρεωθεί τη δυσαρέσκεια για πράξεις άλλων.
Την εποχή που διανύουμε είναι αδιανόητο κάποιοι να συλλέγουν 50άρια και κατοστάρια και οι ασθενείς να φεύγουν με δυο λευκά χαρτάκια, ή να τους ζητάνε έξτρα πενηντάρια για να γραφτούν οι εξετάσεις.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και γι'αυτό στο χώρο αναμονής του ιατρείου μου έχω αναρτημένο τιμοκατάλογο με το πόσο στοιχίζει η επίσκεψη, τόσο στο ιατρείο όσο και "κατ'οίκον", με τη διευκρίνηση(με έντονα γράμματα) ότι δεν έχω σύμβαση με κανένα ασφαλιστικό φορέα, οπότε το ποσό της  ιατρικής επίσκεψης όπως και το αντίτιμο των εργαστηριακών εξετάσεων βαρύνουν 100% τον ασθενή. Και την έχω βάλει επίτηδες αυτή την ανακοίνωση-τιμοκατάλογο προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαρκούς επανάληψης της ίδιας ερώτησης-απάντησης σε καθημερινή βάση.

Όσο για τα 50 ευρώ απέχω πάρα πολύ(προς τα κάτω βρίσκομαι) από αυτό το ποσό. Κερδίζω, από οικονομικής απόψεως, από την ποσότητα των ασθενών και όχι από το μέγεθος της τιμής. 

Xouzouris:

--- Παράθεση ---Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.
--- Τέλος παράθεσης ---

Συγγνωμη που επιμένω, αλλα με εκπλήσσει αυτο που λες, αφ'ενος γιατι δεν γινεται πουθενα μνεια (ουτε στο νομο, ουτε στην αιτηση) στο οτι οι ιατροι που πιστοποιουνται στο συστημα πρεπει να ειναι ειδικοί, αφ'ετερου γιατι στην "αναζητηση ιατρών" που βρίσκεται στην σελιδα του ΕΟΠΥΥ υπαρχει κατηγορια "ιατροι ανευ ειδικότητας" (με λίγα ονοματα βεβαια). Αυτοι πως μπήκαν μεσα? 

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.
--- Τέλος παράθεσης ---

Συγγνωμη που επιμένω, αλλα με εκπλήσσει αυτο που λες, αφ'ενος γιατι δεν γινεται πουθενα μνεια (ουτε στο νομο, ουτε στην αιτηση) στο οτι οι ιατροι που πιστοποιουνται στο συστημα πρεπει να ειναι ειδικοί, αφ'ετερου γιατι στην "αναζητηση ιατρών" που βρίσκεται στην σελιδα του ΕΟΠΥΥ υπαρχει κατηγορια "ιατροι ανευ ειδικότητας" (με λίγα ονοματα βεβαια). Αυτοι πως μπήκαν μεσα?  

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτοί που είναι "άνευ ειδικότητας" μέσα στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ είναι "παλαιοί" συνάδελφοι οι οποίοι ασκούσαν περισσότερο από μία επταετία την ιατρική, χωρίς ειδικότητα, την στιγμή που δημοσιεύτηκε ο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και εξαιρούνται. Ειδάλως, για να πιστοποιηθείς με τον ΕΟΠΥΥ(και με οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα) πρέπει να κατέχεις ιατρική ειδικότητα.

Εάν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση δεν το γνωρίζω. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας ενημερώσει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση