Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (78/188) > >>

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτα σπινθηρογραφήματα έχει σπινθηρογράφημα καρδιάς με θάλειο, αλλά μόνο σε ηρεμία, και το μετά κόπωση δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Και μιλάμε για διαφορά στο ποσό, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να το γραφω προσωρινά στο e-diagnosis. Δεν το βρίσκω εγώ ή έχει χαθεί κι αυτό???

--- Τέλος παράθεσης ---

Στον νέο κατάλογο αναφέρεται ως¨: ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΙΜΑ ΑΙΜΑΤΩΣΗΣ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ. ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ (SPECT) ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΣΗ (ΑΣΚΗΣΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ και
βρίσκεται στην κατηγορία των «Σπινθηρογραφημάτων».

2 Παρατηρήσεις αν επιτρέπεις: 1- Νομίζω πως μόνο καρδιολόγοι μπορούν να δώσουν παραπεμπτικό για την συγκεκριμένη εξέταση.
Δεν αποτελεί προληπτική εξέταση ούτε περιλαμβάνεται στις εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
                                          2- Άν φοβάσαι ότι ο ασθενής σου πάσχει απο  στεφανιαία νόσο και δέν μπορεί να προηγηθεί άλλη εξέταση
(ΗΚΓ δοκιμασία κόπωσης ή Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία) για τον οποιοδήποτε λόγο (ορθοπεδικό πρόβλημα,σοβαρή ΧΑΠ,σοβαρή αορτική στένωση κλπ)
είναι καλύτερα να τον στείλεις κατευθείαν για στεφανιογραφία.Τουλάχιστον δεν θα δεχτεί επιπρόσθετα της C/A,
της  τεράστιες δόσεις ακτινοβολίας που το σπινθηρογράφημα συνεπάγεται.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πριν λίγο είχα συνομιλία με συνάδελφο που μου κέντρισε την περιέργεια.
Ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί με το "κουμπί" "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" θεωρώντας ότι μ' αυτό ασχολούνται οι εργαστηριακοί που εκτελούν τα παραπεμπτικά.
Όμως όπως μου είπε ο συνάδελφος, κι όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο από τους γιατρούς και μάλιστα για το σύνολο των παραπεμπτικών ανεξαρτήτως ποιος το έχει γράψει.
Οι οδηγίες (αυτές με τον φούφουτο) γράφουν:

6. Εκτέλεση Παραπεμπτικού
Ο Χρήστης Ιατρός εισαγάγει τον Αριθμό Παραπεμπτικού και επιλέγει «Αναζήτηση».
Στην  περιοχή  «Εξετάσεις»  ο  Χρήστης  Ιατρός  μπορεί  να  επιλέξει  την  εκτέλεση  όλων  ή
ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.
(!) Επιλέγοντας εξέταση ο Χρήστης Ιατρός ενημερώνεται για
Την ημερομηνία Εκτέλεσης της εξέτασης
Την τιμή της εξέτασης
Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει «Εκτέλεση Παραπεμπτικού» ή «Μερική Εκτέλεση».

Ξέρει κανείς τι κάνει τελικά το κουμπί "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" και σε ποιους απευθύνεται;
Πρέπει ο γιατρός που έδωσε το παραπεμπτικό ή αυτός που έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα να ενημερώνει το σύστημα ότι εκτελέστηκε κι όχι ο εργαστηριακός που εκτέλεσε;

Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν λίγο είχα συνομιλία με συνάδελφο που μου κέντρισε την περιέργεια.
Ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί με το "κουμπί" "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" θεωρώντας ότι μ' αυτό ασχολούνται οι εργαστηριακοί που εκτελούν τα παραπεμπτικά.
Όμως όπως μου είπε ο συνάδελφος, κι όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο από τους γιατρούς και μάλιστα για το σύνολο των παραπεμπτικών ανεξαρτήτως ποιος το έχει γράψει.
Οι οδηγίες (αυτές με τον φούφουτο) γράφουν:

6. Εκτέλεση Παραπεμπτικού
Ο Χρήστης Ιατρός εισαγάγει τον Αριθμό Παραπεμπτικού και επιλέγει «Αναζήτηση».
Στην  περιοχή  «Εξετάσεις»  ο  Χρήστης  Ιατρός  μπορεί  να  επιλέξει  την  εκτέλεση  όλων  ή
ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.
(!) Επιλέγοντας εξέταση ο Χρήστης Ιατρός ενημερώνεται για
Την ημερομηνία Εκτέλεσης της εξέτασης
Την τιμή της εξέτασης
Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει «Εκτέλεση Παραπεμπτικού» ή «Μερική Εκτέλεση».

Ξέρει κανείς τι κάνει τελικά το κουμπί "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" και σε ποιους απευθύνεται;
Πρέπει ο γιατρός που έδωσε το παραπεμπτικό ή αυτός που έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα να ενημερώνει το σύστημα ότι εκτελέστηκε κι όχι ο εργαστηριακός που εκτέλεσε;

--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή δεν φτάνει που τρώμε την ώρα μας να βρούμε αν ο ασφαλισμένος έχει ανανεωμένο βιβλιάριο, που άλλοι δεν έχουν τα αυτοκόλητα και άλλοι δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια, θα πρέπει τα παραπεμπτικά να τα ζητάμε πίσω για να γράφουμε ποιες τελικά εξετάσεις εκτελέστηκαν? Τι βλακεία είναι αυτή πάλι?

spyros:
Φαντάζομαι ότι "είναι αυτονόητο" ( ;)) ότι απευθύνεται στο γιατρό που το εκτελεί...
Αυτός μπορεί να είναι ο εργαστηριακός, ίσως όμως να είναι και κάποιος κλινικός ιατρός που εκτελεί μια πράξη (πχ ΗΚΓ ή U/S κτλ).
Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦαντάζομαι ότι "είναι αυτονόητο" ( ;)) ότι απευθύνεται στο γιατρό που το εκτελεί...
Αυτός μπορεί να είναι ο εργαστηριακός, ίσως όμως να είναι και κάποιος κλινικός ιατρός που εκτελεί μια πράξη (πχ ΗΚΓ ή U/S κτλ).
Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Και εγώ αυτό κατάλαβα και βλέπω γρήγορα να γίνει υποχρεωτική χρήση της εκτέλεσης παραπεμπτικού και απο τον εκτελών ιατρό. Θα του βγαίνει αντίγραφο που θα το σγραγίζει και θα υπογράφει ο παθών (ο ασθενής) για να πληρωθεί απο τον ΕΟΠΥΥΥΥΝ. Το είπα σε φίλο μικροβιολογο και περιττό να σας πω πόσο χάρηκε....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση