Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
3 Δεκεμβρίου 2023, 01:58:07

Αποστολέας Θέμα: Ευθύνες και διλήμματα κατά την εξέταση υποψηφίων οδηγών.  (Αναγνώστηκε 35624 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Αυγούστου 2011, 14:04:35
Αναγνώστηκε 35624 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μία ανάγνωση των όσων έχουν γραφτεί στο forum σχετικά με τα διπλώματα οδήγησης με παρακίνησε να καταθέσω κάποιες σκέψεις.


Κατ' αρχάς, η μελέτη για ακόμη μία φορά του σχετικού ΦΕΚ (1541/τ. Β'/04-08-2008) με προβλημάτισε σχετικά με το τι κάνω στην πράξη αν κάποιος:

- θέλει να εκδόσει ή να ανανεώσει οποιοδήποτε δίπλωμα και δεν προσκομίσει βιβλιάριο ασθενείας (οπότε πρέπει να του πεις ή να το φέρει ή να τον υποβάλεις σε γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, α/α θώρακα και ΗΚΓ).
- θέλει να εκδόσει ή να ανανεώσει επαγγελματικό δίπλωμα και αναφέρει ότι έχει κάνει πρόσφατα εξετάσεις ("φυσιολογικές" - "γιατρέ μου μην ανησυχείς τα έκανα ΟΛΑ και είναι τζάμι") αλλά δεν τις έχει μαζί του (οπότε σύμφωνα με το νόμο πρέπει ή να τις προσκομίσει ή να τις ξανακάνει).

Η δική μου εμπειρία είναι ότι πολλές από τις φορές που εξηγούσα τι θα έπρεπε να γίνει ο υποψήφιος/οδηγός δε γυρνούσε ποτέ.


Θυμάμαι επίσης κάποια περιστατικά που μου είχαν κάνει αρχικά εντύπωση αλλά τώρα δεν τα δίνω ιδιαίτερη σημασία.

- Γιατρέ ήρθα για δίπλωμα.
- Πολύ ωραία. Θα χρειαστούμε ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, φωτογραφία και παράβολο.
- Τι τα θέλεις όλα αυτά; Αυτά μου τα ζήτησε η σχολή να τους τα πάω.
- Α, ναι; Τότε εσύ πώς ήρθες σε μένα;
- Να, μου είπε ένας φίλος ότι για δίπλωμα πρέπει να περάσω από τον παθολόγο.


Άλλο περιστατικό:

(τελειώνοντας μια εξέταση...)
- Έυχαριστώ, γιατρέ. Με την ευκαιρία, πού έχει κανένα οφθαλμίατρο γιατί βγάζω δίπλωμα;
- Εδώ πιο πέρα... Αλλά, με συγχωρείς, παθολόγο δε χρειάζεσαι;
- Παθολόγο; Όχι, όχι... Μόνο οφθαλμίατρο μου είπανε από τη σχολή.
- ...


Πριν από αρκετά χρόνια ένας οδηγός καρφώθηκε πάνω στη τζαμαρία μιας καφετέριας στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, το Διδυμότειχο, σκοτώνοντας δύο νέους ανθρώπους. Ο οδηγός αυτός έπασχε από ψύχωση. Τα σχόλια του τύπου τότε στρέφονταν κυρίως προς τους γιατρούς που πρόσφατα τον είχαν κρίνει ικανό.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Αυγούστου 2011, 14:37:23 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Αυγούστου 2011, 22:48:45
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Συγγνώμη αν δεν είναι τελείως μέσα στο θέμα η ερώτησή μου. Βρήκα την ευκαιρία να τη γράψω εδώ:
Προβλέπεται κάτι για αναγκαστική παύση οδήγησης σε ασθενείς με επικίνδυνες για την οδήγηση παθήσεις (ή λήψη φαρμάκων), που έχουν δίπλωμα σε ισχύ;
Αν ο ασθενής εξακολουθεί να οδηγεί, παρά την προειδοποίηση του γιατρού, υπάρχει διαδικασία για να του αφαιρεθεί το δίπλωμα ή να περάσει επιτροπή; Ποιος μπορεί να αναμιχθεί και ποιος οφείλει;
Για παράδειγμα, ο κύριος με προχωρημένο Πάρκινσον, με δυσχερή βάδιση, που έρχεται κάθε φορά με το αγροτικό και του κάνουν παρατήρηση οι συγχωριανοί του που οδηγεί ακόμη.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

12 Αυγούστου 2011, 23:29:57
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη αν δεν είναι τελείως μέσα στο θέμα η ερώτησή μου. Βρήκα την ευκαιρία να τη γράψω εδώ:
Προβλέπεται κάτι για αναγκαστική παύση οδήγησης σε ασθενείς με επικίνδυνες για την οδήγηση παθήσεις (ή λήψη φαρμάκων), που έχουν δίπλωμα σε ισχύ;
Αν ο ασθενής εξακολουθεί να οδηγεί, παρά την προειδοποίηση του γιατρού, υπάρχει διαδικασία για να του αφαιρεθεί το δίπλωμα ή να περάσει επιτροπή; Ποιος μπορεί να αναμιχθεί και ποιος οφείλει;
Για παράδειγμα, ο κύριος με προχωρημένο Πάρκινσον, με δυσχερή βάδιση, που έρχεται κάθε φορά με το αγροτικό και του κάνουν παρατήρηση οι συγχωριανοί του που οδηγεί ακόμη.
Ειλικρινά συνάδελφε με έχει απασχολήσει και μένα το θέμα και μετά από μελέτη της σχετικής νομοθεσίας κατέληξα στο ότι το δίπλωμα μπορεί να αφαιρεθεί μόνιμα μόνον αν ο οδηγός είναι τοξικομανής ή αν προκαλέσει ατύχημα το οποίο να αποδειχθεί δικαστικά ότι οφείλεται σε πάθηση.
Όλοι οι άλλοι πιάνονται είτε στο 65ο έτος, οπότε προσέρχονται υποχρεωτικά για ανανέωση, είτε - σε περίπτωση που είναι επαγγελματίες - στον περιοδικό έλεγχο.
Ο νόμος βέβαια αφήνει το περιθώριο να δώσεις έγκριση για μικρότερο χρονικό διάστημα αν θεωρείς ότι υφίσταται νόσος που μπορεί να εξελιχθεί.
Δεν εχω συναντήσει όμως πουθενά να προβλέπεται διαδικασία ιατρικής παρέμβασης. Π.χ. κάποιος παθαίνει ένα εκτεταμένο έμφραγμα, χειρουργείται, περνά επιτροπή που του αναγνωρίζει αναπηρία 67% για ένα χρόνο και ο θεράπων καρδιολόγος του συνιστά να μην οδηγεί για 3 μήνες. Πουθενά δεν προβλέπεται να γράφεται κάτι τέτοιο -  ούτε φυσικά και να ελέγχεται.
Συνημμένα ανεβάζω το τελευταίο ΦΕΚ.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Αυγούστου 2011, 23:31:33 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Αυγούστου 2011, 10:43:59
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σιωπή μην σας ακούσουν οι ιθύνοντες.......

Ξέρετε τι πρόβλημα θα υπάρξει εάν αρχίσει να υπάρχει διασταύρωση των προσωπικών δεδομένων (πχ επίδομα τυφλότητας) με την απευθείας διακοπή του ερασιτεχνικού διπλώματος οδήγησης; Και πως θα βγάλει τα προς το ζην για την οικογένεια του ο οδηγός ταξί που πιάστηκε προ έτους και ελάμβανε επίδομα τυφλότητας;

Εάν καταλάβουν ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους ψηφοφόρους τότε μέχρι και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα καταργηθεί....
Και φυσικά θα φταίει η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κλεφτών και αγυρτών (καμιά σχέση με την γνωστή ΑΔΑΕ......)

Για σκέψου ας πουμε να υπήρχε η τεχνική λύση μια ομάδα κωδικών ICD-10 που σχετίζονται με 67% προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία να δίνουν παύση διπλώματος οδήγησης αλλά χωρίς να αποκαλύπτονται στο μηχανολογικό; Να κάνει δηλαδή ερώτημα το μηχανολογικό και εάν προκύπτει ενεργός κωδικός ICD-10 στο ηλεκτρονικό φάκελο ή στην ηλεκτρονική συνταγογραφία που δηλώνει αναπηρία να δίνει αρνητική απάντηση για λήψη διπλώματος ή αναστολή του διπλώματος χωρίς όμως να αποκαλύπτεται από τι πάσχει ο ασθενής........... Για σκέψου να είναι και on-line και να γίνεται αυτό αυτόματα;;;;;;

πολύ-πολύ κλάμα.... Να επέμβει αμέσως η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κλεφτών και αγυρτών.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Μαρτίου 2013, 13:41:46
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πληροφορίες για το τι είναι ο ΗΝΙΟΧΟΣ/ΕΙΑΑ που αναφέρεται στα Πιστοποιητικά Υγείας για άδεια οδήγησης:

[spoiler]Το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ / Ε.Ι.Α.Α, που αποτελεί το πρότυπο Κέντρο Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης  για οδηγούς ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα. Το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ του Ε.Ι.Α.Α.,  συγκροτήθηκε εξοπλίστηκε και λειτουργεί σύμφωνα με τα αντίστοιχα των χωρών μελών της Ε.Ε. προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα.

Το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ του Ε.Ι.Α.Α. συμβάλλει στην αυτόνομη διαβίωση των ΑμεΑ και κατά συνέπεια οδηγεί στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, προωθώντας την κοινωνική τους επανένταξη σε συνάρτηση με την αυτόνομη-ασφαλή οδήγηση.

Σήμερα το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ του Ε.Ι.Α.Α. με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του (ιατροί, θεραπευτές, τεχνικοί, ψυχολόγος κ.α ), αλλά και την αξιόλογη υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει, παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες σε ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα υποψηφίους οδηγούς  ή οδηγούς:  

·        Εκτίμηση της ικανότητας τους για οδήγηση, προκειμένου να γίνουν ικανοί -ασφαλείς οδηγοί με την βοήθεια τεχνικών βοηθημάτων και διασκευών των αυτοκινήτων τους, κατά περίπτωση μετά από ολοκληρωμένη διαδικασία ιατρικής αξιολόγησης και drive test σε κατάλληλα διασκευασμένα οχήματα του Κέντρου .

·        Υποδεικνύει τα ειδικά Τεχνικά Βοηθητικά μέσα και τις διασκευές των αυτοκινήτων τους, που απαιτούνται προκειμένου να είναι σε θέση να οδηγούν με ασφάλεια και άνεση.

·        Χορηγεί στους υποψήφιους οδηγούς η οδηγούς ΑμεΑ με Κινητικά προβλήματα «Πόρισμα Εξέτασης» (απόφαση Υπ. Μ. Ε, υπ. Αρ :47919/5195: ΦΕΚ1205, τεύχος Β, 26-8-03 ), περί της εκτίμησης της ικανότητας οδήγησης τους, που στη συνέχεια κατατίθεται στις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΝΑ), μαζί με τα πιστοποιητικά υγείας Πρωτοβάθμιας  Ιατρικής Εξέτασης (παθολόγου + οφθαλμιάτρου), όπου εκεί ολοκληρώνεται η εξέταση από  Ειδική Επιτροπή Μηχανολόγων (της οικείας Δ/νσης Μεταφ.& Επικ.) σε διασκευασμένο όχημα.         Στο Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ / Ε.Ι.Α.Α δεν εξετάζεται ο Κ.Ο.Κ .

Τα απαιτούμενα βασικά δικαιολογητικά για αξιολόγηση των ενδιαφερομένων στο Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ είναι:

α) Ιατρικά «Πιστοποιητικά Υγείας» Πρωτοβάθμιας  Ιατρικής Επιτροπής ΝΑ,  (Παθολόγος + Οφθαλμίατρος),

β) Πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση της πάθησης + βιβλιάριο υγείας

γ) Γραμμάτιο είσπραξης Οικονομικής Υπηρεσίας Ε.Ι.Α.Α (λογιστήριο) ,

δ) Δήλωση του Ν1599/96,

ε) Αίτηση αξιολόγησης  + 2 έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας ,

ζ) Φωτοτυπία  αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου ταυτοπροσωπίας

η) Φωτοτυπία άδειας οδήγησης εάν υπάρχει  .

 

Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου ΗΝΙΟΧΟΣ / ΕΙΑΑ ακολουθούν το ωράριο των δημοσίων  υπηρεσιών, με μέσο απαιτούμενο χρόνο αξιολόγησης κατά περίπτωση, μια έως μιάμιση ώρα (1-1 1/2 h) .

 

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό αξιολόγησης ικανότητας οδήγησης στο Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ   του  Ε.Ι.Α.Α. μπορείτε   να  απευθύνεστε στο τηλ. / fax (210) 2386287

ή  μέσω κέντρου στο τηλ: (210) 2314103-4,  εσωτ :279.

e-mail:  iniohos@otenet.gr [/spoiler]


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαρτίου 2013, 10:31:56 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Μαρτίου 2013, 16:10:29
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πληροφορίες για το τι είναι η ΔΙΕ που αναφέρεται στα Πιστοποιητικά Υγείας για άδεια οδήγησης:

[spoiler]Πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση
Η πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση γίνεται από ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων:
● Παθολόγου (και των συναφών ειδικοτήτων του αιματολόγου, γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου και ρευματολόγου) ή καρδιολόγου ή πνευμονολόγου ή έχοντες την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής. Η παθολογική εξέταση μπορεί να γίνει και από γενικούς γιατρούς ή γιατρούς χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος πέντε (5) τουλάχιστον χρόνια.

● Οφθαλμιάτρου.
● Κάθε γιατρός γνωματεύει στον τομέα της ειδικότητάς του, για την κατάσταση της υγείας του ενδιαφερομένου και εκδίδει ιατρικό πιστοποιητικό, στο οποίο περιλαμβάνεται υποχρεωτικά ο χαρακτηρισμός «ΙΚΑΝΟΣ» ή «ΑΝΙΚΑΝΟΣ». Τα ιατρικά πιστοποιητικά ισχύουν έξι (6) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσής τους, εφόσον δεν έχουν κατατεθεί στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Πιστοποιητικά υγείας της πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης, δεν γίνονται δεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών αν κατατεθούν μετά την πάροδο εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσής τους.
● Όταν απαιτούνται ειδικές ιατρικές εξετάσεις, αυτές μπορούν να ενεργούνται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα ή από ιδιώτες γιατρούς των αναγκαίων ειδικοτήτων κατά περίπτωση.
● Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ο εξεταζόμενος εκπληρώνει τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και ψυχοδιανοητικής ικανότητας, βάσει του παρόντος διατάγματος, πάσχει όμως από πάθηση που είναι δυνατόν να τον καταστήσει ανίκανο για ασφαλή οδήγηση σε διάστημα μικρότερο από το καθοριζόμενο για ανανέωση της άδειάς του, ο γιατρός οφείλει να αναγράψει την πάθηση στο εκδιδόμενο πιστοποιητικό και να καθορίσει ανανέωση σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
● Δικαίωμα για την ενέργεια της ιατρικής εξέτασης έχουν οι συμβεβλημένοι, για το σκοπό με τις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, γιατροί του τόπου όπου ασκούν το επάγγελμά τους. Τόσο για την αρχική σύμβαση όσο και για την ανανέωση, είναι υποχρεωτική η κατάθεση στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και σχετικής βεβαίωσης του οικείου Ιατρικού Συλλόγου.
● Η σύμβαση των ανωτέρω γιατρών με την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών είναι ετήσιας διάρκειας και ανανεώνεται αυτόματα κάθε έτος.
● Σε περίπτωση που σε κάποια ευρεία περιοχή δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί, η ιατρική εξέταση των ενδιαφερομένων γίνεται από κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή κρατικά κέντρα υγείας ή από συμβεβλημένους γιατρούς γειτονικών νομών. Ο γιατρός πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πιστοποιητικό εγγραφής του οικείου Ιατρικού Συλλόγου.
 
 
Δευτεροβάθμια ιατρική εξέταση - ΔΙΕ
● Στις έδρες των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, συνιστώνται Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (ΔΙΕ) για την εξέταση υποψηφίων οδηγών ή οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κάθε ΔΙΕ συντίθεται από πέντε γιατρούς των ειδικοτήτων οφθαλμίατρου, παθολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου νευροψυχιάτρου και ορθοπεδικού. Αν δεν υπάρχει νευροψυχίατρος, τότε μπορεί, αντί αυτού, να μετέχει νευρολόγος ή ψυχίατρος, ανάλογα με την πάθηση του εξεταζόμενου. Ο αρχαιότερος από αυτούς ασκεί καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής. Καθήκοντα γραμματέως της ΔΙΕ. ανατίθεται σε υπάλληλο της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών. Αν είναι αδύνατη η συγκρότηση της ΔΙΕ με τις παραπάνω πέντε ειδικότητες, έτσι ώστε να είναι υποχρεωμένοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής να μεταβούν σε άλλο, μη όμορο νομό, τότε είναι επιτρεπτή η συγκρότηση της ΔΙΕ με λιγότερους γιατρούς, αλλά οπωσδήποτε με αυτούς των ειδικοτήτων παθολόγου και οφθαλμιάτρου. Αν εξετάζονται όμως νευρολογικά ή ψυχιατρικά ή ωτορυνολαρυγγολογικά ή ορθοπεδικά περιστατικά, είναι υποχρεωτική η παρουσία και γιατρού αντίστοιχης ειδικότητας. Σε αδυναμία παρουσίας γιατρού της απαιτούμενης ειδικότητας, ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται με έγγραφο της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών ΔΙΕ., της πλησιέστερης Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Η συγκρότηση ΔΙΕ.. ενεργείται με απόφαση του οικείου Νομάρχη, κατόπιν προτάσεως του οικείου Ιατρικού Συλλόγου. Η θητεία των μελών και του γραμματέα της ΔΙΕ είναι τριετής και δύναται να ανανεώνεται. Η θητεία των μελών των ΔΙΕ που λειτουργούν ήδη δεν θίγεται από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος. Οι ΔΙΕ συνεδριάζουν με την παρουσία όλων των μελών και του Γραμματέα. Ο αριθμός των συνεδριάσεων καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Η αρμοδιότητα των ΔΙΕ, ανάγεται στην εξέταση από τα μέλη τους, κατά ειδικότητα:
● Των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι υπερέβησαν το 65ο έτος της ηλικίας τους και πρόκειται να τους χορηγηθεί, για πρώτη φορά, άδεια οδήγησης.
● Των υποψηφίων οδηγών που κρίνονται ΑΝΙΚΑΝΟΙ από την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, εφόσον ζητείται από του ίδιους.
● Των κωφαλάλων.
● Των οδηγών που έχουν υποχρέωση ανανέωσης της άδειας οδήγησης, εφόσον η αρχική εξέτασή τους, έγινε από ΔΙΕ, εκτός από τους οδηγούς με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι αντί της ΔΙΕ, μπορούν να αξιολογούνται από το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ/Ε.Ι.Α.Α., ή του ισότιμου με τη ΔΙΕ οργάνου, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις.
● Των υποψήφιων οδηγών ή οδηγών γενικά, καθώς και των οδηγών που παραπέμπονται από την Υπηρεσία για ιατρική εξέταση ή επανεξέταση βάσει των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που κυρώθηκε με το Ν. 2696/1999 ή βάσει άλλων διατάξεων ή όταν τούτο κρίνεται αναγκαίο από την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών που τελούν σε αναβολή στράτευσης για λόγους υγείας, ή έχουν κριθεί ανίκανοι για στράτευση, ή όταν έχουν απολυθεί με απολυτήριο στρατού με την ένδειξη 12 ή 13, ή 14 ή 15.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία κλπ). Κατά την εξέτασή του από τη ΔΙΕ, ο υποψήφιος προσκομίζει πρόσφατη ειδική διαγνωστική έκθεση ότι είναι άτομο με μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία κλπ), η οποία χορηγείται από το σχετικό για το σκοπό αυτό τομέα Κρατικού Ιδρύματος ή Κρατικού Νοσοκομείου ή από εξειδικευμένο ψυχίατρο.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας ή ακρωτηριασμού άκρου - άκρων ή μικτού τύπου (ορθοπεδικά - νευρολογικά) προβλήματα.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, όπου υποχρεούνται να εξεταστούν κατά περίπτωση από τη ΔΙΕ, βάσει του παρόντος διατάγματος.
● Οι αποφάσεις των ΔΙΕ διατυπώνονται σε χωριστό πρακτικό «Πόρισμα Εξέτασης», για κάθε εξεταζόμενο, το οποίο υπογράφεται από όλα τα μέλη και το Γραμματέα.
● Η ψυχιατρική εξέταση γίνεται από τον ψυχίατρο της ΔΙΕ, ο οποίος, αν απαιτείται, μπορεί να ζητήσει, συμπληρωματικά, Πιστοποιητικό Ψυχιατρικής Εξέτασης από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου ή από Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής ή Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από τον θεράποντα ιατρό.
● Οι ΔΙΕ, δύναται να παραπέμπουν για αξιολόγηση ικανότητας οδήγησης υποψηφίων οδηγών ή οδηγών με κινητικά προβλήματα ή ακρωτηριασμού άκρου ή άκρων ή μικτού τύπου (ορθοπεδικά - νευρολογικά) στο Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ του Ε.Ι.Α.Α., ή από ισότιμο με τη ΔΙΕ οργάνου, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις. Στην προκειμένη περίπτωση οι ανωτέρω υπηρεσίες χορηγούν σχετική «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» αξιολόγησης προς την παραπέμπουσα ΔΙΕ, δεσμευτική στην έκδοση του «Πορίσματος Εξέτασης» που τελικά θα εκδοθεί από την αρμόδια ΔΙΕ.
 
 
Υποβολή δικαιολογητικών
● Όποιος κρίνεται ΑΝΙΚΑΝΟΣ από την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, μπορεί να ζητήσει την επανεξέτασή του, από την αρμόδια ΔΙΕ, υποβάλλοντας σχετική ένσταση στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός ενός έτους από την ημερομηνία της πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασής του. Για την εξέτασή του ενδιαφερομένου από την αρμόδια ΔΙΕ, απαιτείται η καταβολή στην Εθνικά Τράπεζα της Ελλάδος, ποσού ίσου με αυτό που κάθε φορά καταβάλλεται για την εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο μαζί (συνολικό ποσό) υπέρ του λογαριασμού του Ν.Δ. 638/1970.
● Η καταβολή του ποσού αυτού δεν απαιτείται, σε περίπτωση που η εξέταση αυτή διενεργείται κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 13 του ΚΟΚ ή με πρωτοβουλία της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Σε κάθε περίπτωση δευτεροβάθμιας ιατρικής εξέτασης υποψηφίου για χορήγηση άδειας των κατηγοριών Γ΄, Δ΄, Γ΄+Ε΄, Δ΄+Ε΄, Β΄ για οδήγηση ΕΔΧ αυτοκινήτων, επιβάλλεται η επίδειξη απολυτηρίου στρατού ή του φύλλου πορείας ή πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου «Α». σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί στους γιατρούς το στοιχείο αυτό, το «Πόρισμα Εξέτασης» δε γίνεται δεκτό από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599, που θα αναφέρεται η μη υποβολή σε άλλη σχετική υπηρεσία αίτηση για ιατρική εξέταση, το τελευταίο τρέχον έτος.
● Αίτηση, δύο (2) φωτογραφίες, φωτοτυπία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, φωτοτυπία άδειας οδήγησης (αν υπάρχει).
● Η επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του υποψηφίου οδηγού ή οδηγού στους γιατρούς είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση απώλειας ή μη προσκόμισης βιβλιαρίου υγείας, η ΔΙΕ, αν κρίνει σκόπιμο, υποδεικνύει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Εκτός των ανωτέρω για:
● Του υποψήφιου οδηγούς άνω των 65 ετών που πρόκειται να τους χορηγηθεί για πρώτη φορά άδεια οδήγησης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση στην ΔΙΕ:
1. ηλεκτρογραφήματος τελευταίου τριμήνου με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση,
2. ακοομετρικό διάγραμμα.
● Τους βαρήκοους, ακοομετρικό διάγραμμα, με ωστέινη και αέρινη καμπύλη.
● Ο ενδιαφερόμενος που έχει εξεταστεί από τη ΔΙΕ, ή από τον ΗΝΙΟΧΟ/Ε.Ι.Α.Α., ή από ισότιμο με τη ΔΙΕ όργανο, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις και έχει κριθεί ΑΝΙΚΑΝΟΣ, δεν μπορεί να εξετασθεί εκ νέου από τις παραπάνω υπηρεσίες, αν δεν περάσει ένας χρόνος από την εξέταση του αυτή.
● Με την πάροδο του απαιτούμενου χρόνου, ο ενδιαφερόμενος δικαιούται σε επανεξέταση από τη ΔΙΕ, εφόσον προσκομίσει ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πάθησή του βελτιώθηκε ή ιάθηκε.
 
 
Τοπική αρμοδιότητα ΔΙΕ
● Οι ΔΙΕ συνιστώνται στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και έχουν αρμοδιότητα στο σύνολο της περιοχής συγκεκριμένης Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υποχρεούνται όμως, σε εξέταση των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών που παραπέμπονται από τις κοντινότερες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στις οποίες δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των ΔΙΕ.[/spoiler]

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαρτίου 2013, 10:22:17 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Σεπτεμβρίου 2013, 13:48:24
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ποιος είναι ο ρόλος της Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής για την εξέταση υποψηφιών οδηγών ή οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών;

Δευτεροβάθμια ιατρική εξέταση - ΔΙΕ
● Στις έδρες των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, συνιστώνται Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (ΔΙΕ) για την εξέταση υποψηφίων οδηγών ή οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κάθε ΔΙΕ συντίθεται από πέντε γιατρούς των ειδικοτήτων οφθαλμίατρου, παθολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου νευροψυχιάτρου και ορθοπεδικού. Αν δεν υπάρχει νευροψυχίατρος, τότε μπορεί, αντί αυτού, να μετέχει νευρολόγος ή ψυχίατρος, ανάλογα με την πάθηση του εξεταζόμενου. Ο αρχαιότερος από αυτούς ασκεί καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής. Καθήκοντα γραμματέως της ΔΙΕ. ανατίθεται σε υπάλληλο της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών. Αν είναι αδύνατη η συγκρότηση της ΔΙΕ με τις παραπάνω πέντε ειδικότητες, έτσι ώστε να είναι υποχρεωμένοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής να μεταβούν σε άλλο, μη όμορο νομό, τότε είναι επιτρεπτή η συγκρότηση της ΔΙΕ με λιγότερους γιατρούς, αλλά οπωσδήποτε με αυτούς των ειδικοτήτων παθολόγου και οφθαλμιάτρου. Αν εξετάζονται όμως νευρολογικά ή ψυχιατρικά ή ωτορυνολαρυγγολογικά ή ορθοπεδικά περιστατικά, είναι υποχρεωτική η παρουσία και γιατρού αντίστοιχης ειδικότητας. Σε αδυναμία παρουσίας γιατρού της απαιτούμενης ειδικότητας, ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται με έγγραφο της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών ΔΙΕ., της πλησιέστερης Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Η συγκρότηση ΔΙΕ.. ενεργείται με απόφαση του οικείου Νομάρχη, κατόπιν προτάσεως του οικείου Ιατρικού Συλλόγου. Η θητεία των μελών και του γραμματέα της ΔΙΕ είναι τριετής και δύναται να ανανεώνεται. Η θητεία των μελών των ΔΙΕ που λειτουργούν ήδη δεν θίγεται από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος. Οι ΔΙΕ συνεδριάζουν με την παρουσία όλων των μελών και του Γραμματέα. Ο αριθμός των συνεδριάσεων καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Η αρμοδιότητα των ΔΙΕ, ανάγεται στην εξέταση από τα μέλη τους, κατά ειδικότητα:
● Των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι υπερέβησαν το 65ο έτος της ηλικίας τους και πρόκειται να τους χορηγηθεί, για πρώτη φορά, άδεια οδήγησης.
● Των υποψηφίων οδηγών που κρίνονται ΑΝΙΚΑΝΟΙ από την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, εφόσον ζητείται από του ίδιους.
● Των κωφαλάλων.
● Των οδηγών που έχουν υποχρέωση ανανέωσης της άδειας οδήγησης, εφόσον η αρχική εξέτασή τους, έγινε από ΔΙΕ, εκτός από τους οδηγούς με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι αντί της ΔΙΕ, μπορούν να αξιολογούνται από το Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ/Ε.Ι.Α.Α., ή του ισότιμου με τη ΔΙΕ οργάνου, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις.
● Των υποψήφιων οδηγών ή οδηγών γενικά, καθώς και των οδηγών που παραπέμπονται από την Υπηρεσία για ιατρική εξέταση ή επανεξέταση βάσει των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που κυρώθηκε με το Ν. 2696/1999 ή βάσει άλλων διατάξεων ή όταν τούτο κρίνεται αναγκαίο από την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών που τελούν σε αναβολή στράτευσης για λόγους υγείας, ή έχουν κριθεί ανίκανοι για στράτευση, ή όταν έχουν απολυθεί με απολυτήριο στρατού με την ένδειξη 12 ή 13, ή 14 ή 15.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία κλπ). Κατά την εξέτασή του από τη ΔΙΕ, ο υποψήφιος προσκομίζει πρόσφατη ειδική διαγνωστική έκθεση ότι είναι άτομο με μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία κλπ), η οποία χορηγείται από το σχετικό για το σκοπό αυτό τομέα Κρατικού Ιδρύματος ή Κρατικού Νοσοκομείου ή από εξειδικευμένο ψυχίατρο.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας ή ακρωτηριασμού άκρου - άκρων ή μικτού τύπου (ορθοπεδικά - νευρολογικά) προβλήματα.
● Των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, όπου υποχρεούνται να εξεταστούν κατά περίπτωση από τη ΔΙΕ, βάσει του παρόντος διατάγματος (π.χ. άνω των 80 ετών).
● Οι αποφάσεις των ΔΙΕ διατυπώνονται σε χωριστό πρακτικό «Πόρισμα Εξέτασης», για κάθε εξεταζόμενο, το οποίο υπογράφεται από όλα τα μέλη και το Γραμματέα.
● Η ψυχιατρική εξέταση γίνεται από τον ψυχίατρο της ΔΙΕ, ο οποίος, αν απαιτείται, μπορεί να ζητήσει, συμπληρωματικά, Πιστοποιητικό Ψυχιατρικής Εξέτασης από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου ή από Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής ή Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από τον θεράποντα ιατρό.
● Οι ΔΙΕ, δύναται να παραπέμπουν για αξιολόγηση ικανότητας οδήγησης υποψηφίων οδηγών ή οδηγών με κινητικά προβλήματα ή ακρωτηριασμού άκρου ή άκρων ή μικτού τύπου (ορθοπεδικά - νευρολογικά) στο Κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ του Ε.Ι.Α.Α., ή από ισότιμο με τη ΔΙΕ οργάνου, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις. Στην προκειμένη περίπτωση οι ανωτέρω υπηρεσίες χορηγούν σχετική «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» αξιολόγησης προς την παραπέμπουσα ΔΙΕ, δεσμευτική στην έκδοση του «Πορίσματος Εξέτασης» που τελικά θα εκδοθεί από την αρμόδια ΔΙΕ.
 
Υποβολή δικαιολογητικών
● Όποιος κρίνεται ΑΝΙΚΑΝΟΣ από την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, μπορεί να ζητήσει την επανεξέτασή του, από την αρμόδια ΔΙΕ, υποβάλλοντας σχετική ένσταση στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός ενός έτους από την ημερομηνία της πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασής του. Για την εξέτασή του ενδιαφερομένου από την αρμόδια ΔΙΕ, απαιτείται η καταβολή στην Εθνικά Τράπεζα της Ελλάδος, ποσού ίσου με αυτό που κάθε φορά καταβάλλεται για την εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο μαζί (συνολικό ποσό) υπέρ του λογαριασμού του Ν.Δ. 638/1970.
● Η καταβολή του ποσού αυτού δεν απαιτείται, σε περίπτωση που η εξέταση αυτή διενεργείται κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 13 του ΚΟΚ ή με πρωτοβουλία της οικείας Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Σε κάθε περίπτωση δευτεροβάθμιας ιατρικής εξέτασης υποψηφίου για χορήγηση άδειας των κατηγοριών Γ΄, Δ΄, Γ΄+Ε΄, Δ΄+Ε΄, Β΄ για οδήγηση ΕΔΧ αυτοκινήτων, επιβάλλεται η επίδειξη απολυτηρίου στρατού ή του φύλλου πορείας ή πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου «Α». σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί στους γιατρούς το στοιχείο αυτό, το «Πόρισμα Εξέτασης» δε γίνεται δεκτό από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
● Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599, που θα αναφέρεται η μη υποβολή σε άλλη σχετική υπηρεσία αίτηση για ιατρική εξέταση, το τελευταίο τρέχον έτος.
● Αίτηση, δύο (2) φωτογραφίες, φωτοτυπία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, φωτοτυπία άδειας οδήγησης (αν υπάρχει).
● Η επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του υποψηφίου οδηγού ή οδηγού στους γιατρούς είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση απώλειας ή μη προσκόμισης βιβλιαρίου υγείας, η ΔΙΕ, αν κρίνει σκόπιμο, υποδεικνύει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Εκτός των ανωτέρω για:
● Του υποψήφιου οδηγούς άνω των 65 ετών που πρόκειται να τους χορηγηθεί για πρώτη φορά άδεια οδήγησης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση στην ΔΙΕ:
1. ηλεκτρογραφήματος τελευταίου τριμήνου με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση,
2. ακοομετρικό διάγραμμα.
● Τους βαρήκοους, ακοομετρικό διάγραμμα, με ωστέινη και αέρινη καμπύλη.
● Ο ενδιαφερόμενος που έχει εξεταστεί από τη ΔΙΕ, ή από τον ΗΝΙΟΧΟ/Ε.Ι.Α.Α., ή από ισότιμο με τη ΔΙΕ όργανο, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από τις οικείες διατάξεις και έχει κριθεί ΑΝΙΚΑΝΟΣ, δεν μπορεί να εξετασθεί εκ νέου από τις παραπάνω υπηρεσίες, αν δεν περάσει ένας χρόνος από την εξέταση του αυτή.
● Με την πάροδο του απαιτούμενου χρόνου, ο ενδιαφερόμενος δικαιούται σε επανεξέταση από τη ΔΙΕ, εφόσον προσκομίσει ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πάθησή του βελτιώθηκε ή ιάθηκε.
 
Τοπική αρμοδιότητα ΔΙΕ
● Οι ΔΙΕ συνιστώνται στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και έχουν αρμοδιότητα στο σύνολο της περιοχής συγκεκριμένης Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών. Υποχρεούνται όμως, σε εξέταση των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών που παραπέμπονται από τις κοντινότερες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στις οποίες δεν είναι δυνατή η συγκρότηση των ΔΙΕ.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Σεπτεμβρίου 2013, 19:52:19 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Ιουνίου 2015, 08:37:07
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
20/06/2015. ΕΘΝΟΣ.

Αυστρία: Εριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος - Τρεις νεκροί και 34 τραυματίες.

Ένας νεαρός άνδρας που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χέρμαν Σουτσενχέφερ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο, ένα 4x4, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους κυριότερους εμπορικούς πεζόδρομους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Αυστρίας, παρασέρνοντας τους πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν.

Ο οδηγός του, ένας Αυστριακός 26 ετών, συνελήφθη.

Ο κυβερνήτης τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός "ψυχικά διαταραγμένου" ανθρώπου ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Γιόζεφ Κλάμινγκερ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα "ψύχωσης".

Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, πρόσθεσε ο Σουτσενχέφερ.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε "βαθιά σοκαρισμένος" από την τραγωδία.

Οι μάρτυρες είπαν στο αυστριακό πρακτορείο APA ότι το όχημα έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα όταν μπήκε στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Αυγούστου 2015, 10:19:40
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Όταν εξετάζει κανείς υποψήφιους οδηγούς που εμπίπτουν στην κατηγορία περί ατέλειας σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, είναι υποχρεωμένος να κόψει και 10 ευρώ απόδειξη (και όχι μηδενική), διότι αλλιώς δε γίνεται αποδεκτή η γνωμάτευση από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών - τουτέστιν να επιβαρυνθεί το φόρο.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρακτική που ακολουθείται στο Νομό μας (Ξάνθης) ή υπάρχει και αλλού.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Αυγούστου 2015, 17:28:06
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Θυμάμαι ακόμα όταν ήμουν στον 1ο χρόνο του ελεύθερου επαγγέλματος (και με λίγη πελατεία...) ότι είχα ζητήσει από μια κοπέλα 20 ετών (υγιέστατη προφανώς) τις ανοησίες περί γενικής αιματος, σακχάρου κτλ επειδή δεν είχε βιβλιάριο υγείας. Οι γονείς της μάλιστα είχαν επισκεφτεί το ιατρείο και προφανώς έτσι με επέλεξαν ξανά. Μου είπαν λοιπόν ότι θα τα φέρουν σε 1-2 μέρες. Από τότε δεν τους έχω ξαναδεί. Φαντάζομαι ότι η κοπέλα δεν έχει βγάλει δίπλωμα ακόμα...  :P

10 Αυγούστου 2015, 17:30:07
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θυμάμαι ακόμα όταν ήμουν στον 1ο χρόνο του ελεύθερου επαγγέλματος (και με λίγη πελατεία...) ότι είχα ζητήσει από μια κοπέλα 20 ετών (υγιέστατη προφανώς) τις ανοησίες περί γενικής αιματος, σακχάρου κτλ επειδή δεν είχε βιβλιάριο υγείας. Οι γονείς της μάλιστα είχαν επισκεφτεί το ιατρείο και προφανώς έτσι με επέλεξαν ξανά. Μου είπαν λοιπόν ότι θα τα φέρουν σε 1-2 μέρες. Από τότε δεν τους έχω ξαναδεί. Φαντάζομαι ότι η κοπέλα δεν έχει βγάλει δίπλωμα ακόμα...  :P

Να σχολιάσω και κάτι στον αντίποδα: Έχω δει πολλούς που έρχονται για δίπλωμα χωρίς να γνωρίζουν το ιατρείο (κυρίως άνω των 65...) και μετά από την πλήρη εξέταση (δυστυχώς με τη δέσμυεση του αντιτίμου των 10 ευρώ) να επανέρχονται για κάθε τους θέμα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Ιανουαρίου 2019, 01:02:55
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18/01/2019

Ο 97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος τράκαρε και σώθηκε – Μήπως όμως, δεν έπρεπε καν να οδηγεί;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καινούργιο αυτοκίνητο για τον πρίγκιπα Φίλιππο μόλις μία ημέρα μετά το ατύχημα!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
14 Απαντήσεις
10835 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2012, 13:07:07
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
6783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2013, 20:38:22
από nickma
7 Απαντήσεις
13087 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2018, 15:54:56
από Denominator
0 Απαντήσεις
4356 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιανουαρίου 2020, 18:28:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
26945 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2022, 18:03:41
από Argirios Argiriou