Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Απριλίου 2024, 04:22:37

Αποστολέας Θέμα: Τελευταίο χειροκρότημα για τον Βασίλη Ανδρεόπουλο  (Αναγνώστηκε 3628 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Αυγούστου 2011, 14:17:08
Αναγνώστηκε 3628 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Κηδεύεται σήμερα

Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Ανδρεόπουλο που έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια, έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία, το βράδυ της Τρίτης.

Η κηδεία θα γίνει στις τρεις το μεσημέρι από το νεκροταφείο Ζωγράφου.

18 Αυγούστου 2011, 14:20:04
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Αυτόν τον κόσμο τον καλό/ τον χιλιομπαλωμένο/βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε/δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει». Το πρώτο τετράστιχο από ένα δυνατό τραγούδι όχι μόνον για την εποχή που ηχογραφήθηκε, αλλά και για τα χρόνια που ακολούθησαν, όχι ως νοσταλγία των περασμένων.

Γιατί η ερμηνεία είχε τη μοναδικότητα της χοϊκά ξύλινης, γι' αυτό παντοτινής φωνής του Νίκου Ξυλούρη. Συνθέτης, ο διαχρονικός Σταύρος Ξαρχάκος και στιχουργός, ο «παππούς» των τελευταίων ρόλων του Βασίλης Ανδρεόπουλος. Ο Μανώλης Μητσιάς είπε σε δικούς του στίχους το συγκλονιστικό τραγούδι «Στην Ελευσίνα μια φορά» του Δήμου Μούτση. Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος είχε συνυπογράψει με τον Βαγγέλη Γκούφα «Τα τρένα που 'φύγαν». Και αυτό του Ξαρχάκου, με τη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού.

Αυτό το ταλαντούχο πλάσμα που κρατούσε χαμηλούς τους τόνους, δεν θα ξαναπαίξει στον κινηματογράφο και το θέατρο, δεν θα ξαναγράψει θεατρικά και στίχους, αφού χθες δεν άντεξε η καρδιά του. Ο θάνατος τον συνάντησε, σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, στις 3, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Υπήρξε μία σύνθετη προσωπικότητα του θεάματος, ο γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου 1923, στον Πλάτανο της Αιγιαλείας. Το 1949, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ρεαλιστικού Θεάτρου - Βεάκης, μία δεκαετία αργότερα είναι ο δυναμικός πυρήνας της Δωδεκάτης Αυλαίας, ενώ το 1964 ο συνδικαλισμός του ΣΕΗ έχει καλλιτεχνικό σκοπό, τη δημιουργία του Αρματος Θεάτρου. Η Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο και τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα πλούτισαν από την παρουσία του.

Δεν είχε φθάσει ώς εδώ αλώβητος. Οι κατακτητές τον είχαν συλλάβει δύο φορές: οι Ιταλοί, από τους οποίους δραπέτευσε, και οι Γερμανοί, οι οποίοι τον φυλάκισαν στου Αβέρωφ. Μ' αυτό το βιογραφικό υλικό ανέβηκε, το 1956, πρώτη φορά στα κινηματογραφικά πλατό, με τις «Πρωτευουσιάνικες ιστορίες» του Γιάννη Πετροπουλάκη, με συμπρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Συνολικά γύρισε είκοσι ταινίες, με τελευταία εμφάνιση στον ρόλο του στοργικού παππού στην τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου». Τα θεατρικά του έργα, όλα ανεβασμένα επί σκηνής, και τα τρία σενάριά του ολοκληρώνουν το δημιουργικό πορτρέτο του Βασίλη Ανδρεόπουλου. Τον αποχαιρέτησε η Δημοκρατική Αριστερά.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1982 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2013, 21:55:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2745 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2024, 11:33:12
από Argirios Argiriou