Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
Δ. Κουναλάκης:
Οι μηχανές αναζήτησης έχουν δώσει την δυνατότητα να γράψεις "homeopathy research" και να σου επιστρέψουν ένα πλήθος μελετών που βία έχουν 60 άτομα δείγμα ανά εξεταζόμενη ομάδα ώστε καλύπτουν οριακά τον όρο "στατιστικά σημαντικό". Λες και είναι τόσο ακριβά τα φάρμακα να παρασκευαστούν των τόσο αραιώσεων ώστε να τρέξουν μια μελέτη της προκοπής. Αυτή είναι η απάντηση σε μετα-αναλύσεις που παραθέτω όταν λίγα ποστ πιο πάνω χειροκροτούμε τον Ιωαννίδη που δεν θεωρεί γνώση ότι δεν προέρχεται μετα-ανάλυση.
Φυσικά, το γιατί κοστίζουν ακριβά τα φάρμακα που προκύπτουν σε τεράστιες ποσότητες από αραιώσεις κανείς δεν το ξέρει. Επίσης, κανείς δεν ξέρει γιατί τα φυτικά φάρμακα κοστίζουν 20 φορές πάνω τα υλικά κατασκευής τους.... Και ωραία αυτό δεν το ξέρουμε αλλά η homeopathy είναι το ίδιο πράγμα με την naturopathy. Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν έχουν καμιά σχέση, αλλά το άλμα είναι δεδομένο και η ισότητα πιστοποιημένη. Και έχουμε ολιστική θεραπεία όταν βάλουμε τα πάντα μέσα, κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον μέσα από ένα Θεραπευτήριο που δεν έχει καμιά σχέση με την δωρεάν ιατρική των αρχαίων χρόνων που ευαγγελιζόμαστε στην αρχή (πριν την κολοτούμπα....).
Ιστορικά, ένα αστρικό μοντέλο ουρανίων σωμάτων έχει αποδειχτεί ο καλύτερος δούρειος ίππος στην σκέψη του άρχοντα για να επηρεάσει τις επιλογές του: Ο μέγας αστρολόγος συνιστά στον άρχοντα τις διορθώσεις που πρέπει να κάνει στις αποφάσεις του ώστε να έχει την εύνοια των άστρων, την πρόβλεψη των μελλούμενων και ότι άλλο βολεύει μια νοσηρά ομάδα υπόγειων ραδιούργων κάθε αυλής και τάξης. Αυτό το μοντέλο καλείται να βοηθήσει τον γιατρό στο Ολιστικό Θεραπευτήριο στις αποφάσεις του για τον ασθενή: Άραγε τι τον συμβουλεύει; Τι δωρεές πρέπει να κάνει στο Θεραπευτήριο ο ασθενής; Ή τι εξετάσεις και παραπροϊόντα σηκώνει το βαλάντιο του;
Έμπορος ελπίδας σε μια δύσκολη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία-ευκαιρία ή μια αθώα ψυχή που παλεύει για τα πιστεύω της; Ρομαντικά λάτρης της παρατήρησης, βλέπω και παρατηρώ ένα-ένα τα βήματα, γυρνώ πίσω και ξαναδιαβάζω από την αρχή... Ίσως η φύση να έχει το ρόλο της με μια φυσική θεραπεία και να αρκεί το τρίτο στοιχείο του περιοδικού πίνακα αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο απλή η αιτία. Άραγε για τους υπόλοιπους, άρνηση, ορατότης μηδέν ή συνπάθηση είναι η πιο επικίνδυνη;
Καληνύχτα, πραγματικά και μεταφορικά
Rose:
Λυπάμαι για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά λόγω μιας επιδημίας γρίπης, σε όλη την οικογένεια, δεν είχα ούτε την ψυχική ηρεμία, ούτε την υγεία να σας απαντήσω. Θα επανέλθουμε σύντομα για τη συνέχεια.
Rose:
Αγαπητέ Medicus, και εμείς ευχαριστούμε για το κάλεσμα σε διάλογο, και είναι πραγματικά μεγαλείο, άνθρωποι, από διαφορετικές ιδεολογίες, να μπορούν να συνδιαλέγονται ειρηνικά. 'Ολοι θεωρώ πως κερδίζουμε όταν υπάρχει σεβασμός στον συνομιλητή, ανεξάρτητα από τις θέσεις του, ακόμα και αν αυτές είναι ακραίες, αλλά δυστυχώς όπως είδαμε, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, προσωπικά κακοπροαίρετα, αποκρουστικά, και συκοφαντικά σχόλια, παρά και τις συστάσεις του αγαπητού admin D-Michalis.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες όσον αφορά την απαγορευμένη και απόκρυφη επιστήμη της Αστρολογίας, που καταδικάστηκε, από έναν θρησκευτικό και αργότερα όπως γινόμαστε μάρτυρες από έναν επιστημονικό σκοταδισμό, καθώς επίσης οφείλουμε και μία απάντηση όσον αφορά πως ακριβώς λειτουργεί η Ομοιοπαθητική και πως παρασκευάζονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την Ομοιοπαθητική, αλλά και να μάθουμε να διαχωρίζουμε ποιο σκεύασμα μπορεί να είναι Placebo, και ποιο ομοιοπαθητικό.
Επίσης οφείλουμε μία απάντηση στον admin Κουναλάκη, όσον αφορά το θέμα περί εμπόρων ελπίδας, και πραγματικά δεν μας μένει άλλο περιθώριο, από το να έρθουμε στην δυσάρεστη θέση να ξεσκεπάσουμε κάποιες πληροφορίες, και ας κρίνει ο καθένας μετέπειτα ποιος είναι ο πραγματικός έμπορος ελπίδας και ποιος όχι.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δεχτεί δεκάδες επιθέσεις, συκοφαντίες, απειλές, εμπόδια, προσχώματα, για να μην προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας, προσφοράς για τον άνθρωπο, και ειδικά για την χώρα μας, που κινδυνεύει πλέον καθημερινά, αψηφήσαμε κινδύνους, δαπανήσαμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να στήσουμε το μη κερδοσκοπικό "μαγαζάκι" (όπως το αποκαλεί ο admin Κουναλάκης), με τεράστιο προσωπικό κόστος, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να επενδύσουμε όλες αυτές τις χιλιάδες ευρώ σε επιχειρηματικότητα κερδοσκοπική, όμως προτιμήσαμε να τολμήσουμε ένα όραμα ψυχής, σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή που περνάμε όλοι μας, και ως Ελλάδα, και ως Ανθρωπότητα.
Κυνηγοί του εγκλήματος, της απάτης, της διαφθοράς, του σκοταδισμού, του ψεύδους, και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, είμαστε πάρα πολύ συνηθισμένοι στην έννοια του καθημερινού αγώνα, και έχουμε κηρύξει τον πόλεμο, εδώ και πολλά χρόνια, ενάντια σε κάθε αιτία που γονατίζει και καταστρέφει την ανθρώπινη ύπαρξη.
Θα παραθέσουμε παρακάτω τα στοιχεία ως συνέχεια αυτού του μηνύματος, και θα αποχωρίσουμε διότι πραγματικά υπάρχει πάρα πολύ ελάχιστος χρόνος και υπάρχουν πάρα πολλά που έχουμε σε εκκρεμότητα, τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο μακρύ διάλογο, απλά θελήσαμε να παραθέσουμε κάποια στοιχεία για την Ομοιοπαθητική, αλλά όπως βλέπουμε η πληγή είναι βαθιά στον χώρο της υγείας, και σκαλίζοντας το θέμα της Ομοιοπαθητικής, βρέθηκαν πολλά υπόγεια θέματα και συναισθήματα, που δυστυχώς εμποδίζουν σήμερα, μία Υπέρβαση και στον χώρο της Υγείας, τολμώντας να ολοκληρώσουμε, και να ενοποιήσουμε την Ιατρική, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική θεραπευτική, αλλά και ως αρωγό ουσιαστικής βοήθειας στον κάθε άνθρωπο, από πολλές απόψεις, όπως θα αναλύσουμε και στην συνέχεια.
Rose:
Παραθέτουμε κάποιες αρθρογραφίες, που καταδεικνύουν πως ο Πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, Ιπποκράτης, ήταν σύμφωνα με τις σύγχρονες ορολογίες, ένας Εναλλακτικός, ένας Εσωτεριστής, ένας Αποκρυφιστής, ένας Αστρολόγος, ή ακόμα ένας ειδωλολάτρης, ένας εθνικός, ένας δαιμονισμένος ή ένας σατανιστής (από μια θρησκευτική άποψη)1.
Από το παρακάτω κείμενο...
Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι: «μόνο ένας μωρός θα θεράπευε ασθενείς χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το ωροσκόπιό τους, διότι πρέπει να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια».
[...]
Στο σημαντικότερο κείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, το περίφημο Coprus Hippocraticum, υπάρχει η εξής παράγραφος: «Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην Ανατολή των αστέρων, και Ιδιαίτερα του Σείριου και του Αρκτούρου, καθώς και στην δύση των Πλειάδων, γιατί οι περισσότερες αρρώστιες παρουσιάζουν κρίσεις σε αυτές τις περιόδους». Αλλού, στο ίδιο σύγγραμμα, υπενθυμίζεται στους γιατρούς ότι η αστρολογία «δεν είναι δευτερεύουσας αλλά ουσιαστικής σημασίας γνώση για την τέχνη της ιατρικής».
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ι Α Τ Ρ Ι Κ Η και Α Σ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Α
Λίγα λόγια από τον Πέρρη Κρητικό
__________________________________________________________________________________
1 Σχόλια: Μήπως πραγματικά χρειάζεται να αναλογιστούν οι σημερινοί ασκούμενοι της κλασσικής Ιατρικής, που δεν ασπάζονται παγανιστικούς αποκρυφισμούς, πως ίσως θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλα σύμβολα, από το Κηρύκειο του Ερμή (ένα καθαρά αποκρυφιστικό σύμβολο πανθεϊστικής κοσμοθεωρίας), ούτε φυσικά να ορκίζονται, σε έναν αγύρτη, εσωτεριστή, τσαρλατάνο, εναλλακτικό, αστρολόγο, «ειδωλολάτρη», και «εθνικό», όπως ο Ιπποκράτης?
Ακόμα και το σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού, "Ρόδινος Σταυρός", είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, (όσον αφορά την σοφία και τον ιπποτισμό τους), και συσχετίζεται άμεσα με τα σύμβολα του Ρόδου και του Σταυρού, δηλαδή τον Ροδοσταυρισμό, συμβολισμός μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης, αλλά και πνευματικού ιδεώδους.
Τελικά μήπως αλλιώς μας τα λένε στα κατοχικά σχολειά μας, και στα δήθεν πανεπιστήμια που φοιτήσαμε, και αλλιώς έχει η Αλήθεια? Και χωρίς την Αλήθεια πραγματικά ίαση υπάρχει?
Και η αλήθεια είναι, πως τα σημερινά πανεπιστήμια βγάζουν δυστυχώς τεχνίτες και όχι πανεπιστήμονες, μη παρέχοντας ολοκληρωμένες βασικές σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης, ούτε φυσικά διδάσκουν την ελεύθερη και επιστημονική σκέψη, αλλά την αναπαραγωγή επιστημονικών δογματισμών, που έχουν καταντήσει, οι νέες αιρέσεις της Επιστήμης.
Σημείωση Διαχειριστή: Το link αρκεί. Όποιος θέλει πάει και το διαβάζει.
Rose:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ἰατρικὴ Ἀστρολογία
Γενικὰ ἄρθρα ἀστρολογίας
Ἀπὸ: Σεμίραμις Δ. Παπανικολοπούλου
Ζηνία, 29 Νοέμβριος 2007 03:37
Σημείωση Διαχειριστή: Επίσης το link αρκεί.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση