Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ

<< < (41/44) > >>

Rose:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςεστω και αν οι αραιώσεις γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα με μηχανήματα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Η δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.

Μπορεί ο αγιασμός και η θεία κοινωνία1 να γίνουν με μηχανήματα?  'Ετσι λοιπόν και ένα ομοιοπαθητικό δεν "δυναμοποιείται", δεν φορτίζεται ενεργειακά, με μηχανήματα.2

Για να το αποδείξουμε, καλό είναι να κάνουμε το εξής πείραμα, από μόνοι μας, αντί να περιμένουμε οι κάθε είδους "ειδικοί" να μας πείσουν.

1. Σε ένα ποτήρι με νερό να βουτήξουμε για λίγο βασιλικό3, και χωρίς τελετουργία να το αποθηκεύσουμε, σε ένα μπουκαλάκι.

2. Σε ένα άλλο ποτήρι με νερό να βουτήξουμε για λίγο βασιλικό, και με την παρουσία κόσμου ειδικά, να γίνει μία τελετουργία αγιασμού, και κατόπιν να αποθηκεύσουμε το νερό, σε ένα άλλο μπουκαλάκι.

3. Ας συγκρίνουμε τα δύο μπουκαλάκια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να δούμε ποιο από τα δύο δεν θα μουχλιάσει.  
________________________________________________________________________________________________

1 Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, που αργότερα οικειοποιήθηκαν από τον χριστιανισμό.  'Εχουν σαν βάση την ενεργοποίηση ή δυναμοποίηση μιας ουσίας, με το ψυχικό εγρηγορός των ανθρώπων που συμμετέχουν στην τελετουργία, μία γνώση που δυστυχώς την έκρυψαν σκοπίμως (απόκρυφη), και έτσι θεωρείται ακόμη και σήμερα, ως θαύμα, από θρησκευόμενους, ενώ πρόκειται για μία απλή ερμηνεία των νόμων της φύσης.

2 Και αυτό θέτει το εξής ερώτημα.  Είναι όλα τα ομοιοπαθητικά που κυκλοφορούν γνήσια, ή κάποια είναι απλές αραιώσεις, δηλαδή ίσως placebo?  Τελικά μήπως πρέπει να γνωρίζουμε ποιος τα φτιάχνει και πως τα φτιάχνει, για να είμαστε πιο σίγουροι, για την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής τους δράσης?

3 Αντισηπτικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι κάτι σαν αυτό στη χρονική στιγμή 4:15 στο βιντεάκι που ανέβασε ο Ζαχαριάδης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;

Denominator:
@Loumakis
Κύριε Λουμάκη, επιτρέψτε μου να καταθέσω ορισμένες σκέψεις, με το δεδομένο ότι ασπάζεσθε την ορθοδοξία:
1) Ας δεχθούμε ότι μπορούν να θεραπεύσουν τόσο η "κλασσική" όσο και οι λοιπές "εναλλακτικές" ιατρικές.
2) Για μας τους χριστιανούς είναι δεδομένο ότι μπορούν να γίνονται θαύματα και από την Παναγία και τους Αγίους και "θαύματα" από τον εξ' από 'δώ. Και οι δύο ενέργειες (θεϊκή και δαιμονική) μπορούν να πει κανείς ότι κάνουν πολύ εντυπωσιακότερα πράγματα από το να βελτιώσουν μία Duchenne
3) Όταν παρακάμπτουμε την πεπατημένη για την επιστήμη οδό της απόδειξης και εισερχόμαστε σε υπερβατικές λογικές ("θαύματα", "δυναμοποίηση", "μαγικά", "τελετουργίες") τότε σαφώς και μιλούμε πλέον για θέματα τα οποία μπορούν (ανεξαρτήτως πολλές φορές από τα "πιστεύω" του θεραπευτή) να κινητοποιήσουν "θετική ενέργεια" - ας την ονομάσουμε "αυθυποβολή" για να συνεννοούμαστε (μολονότι πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό).
Δεν ξέρω ειλικρινά τι είναι όλα αυτά. Όμως αυτό που διαβάζω δε με αναπαύει - ίσα ίσα, μου φέρνει πολλές φορές ταραχή - και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατό δεν έχω εντριφήσει αλλά ούτε έχω και θεολογικές γνώσεις. Δεν είμαι ο κατάλληλος για πολλά - πολλά, είμαι όμως ένας απλός γιατρός που δέχομαι την πίστη πρου πρεσβεύετε κι εσείς και ως εκ τούτου έχω όλα αυτά τα ερωτήματα.

Υ.Γ. Για τη Duchenne σαφώς και έχω αρκετά επιχειρήματα τόσο από την κλασσική ιατρική, όσο και από τη Μοριακή Ιατρική - δέχομαι όμως ότι το περιστατικό πράγματι βοηθήθηκε με "θαυματουργικό" τρόπο.
Επίσης δέχομαι ότι όλες οι αναφερόμενες θεραπείες μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς.
Και μη βιαστούμε να απαντήσουμε, αν είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.

Rose:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ δυναμοποίηση δεν είναι απλή αραίωση. Δυναμοποιώ σημαίνει ενεργειακά φορτίζω την ουσία, είναι μία "μαγική" τελετουργία.

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι κάτι σαν αυτό στη χρονική στιγμή 4:15 στο βιντεάκι που ανέβασε ο Ζαχαριάδης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;
--- Τέλος παράθεσης ---

Από ότι φαίνεται κ. Κουναλάκη, υπάρχει ένα χάσμα γνώσεων, όπως καταλαβαίνετε, και έτσι δυσκολεύει πολύ η επικοινωνία μας.  'Ομως ειλικρινά, χαίρομαι που αυτή τουλάχιστον την φορά, δεν σπεύσατε, να κατακρίνετε, αλλά ρωτήσατε απλά, και ευχαρίστως να απαντήσουμε.

Θα χρειαστούν προφανέστατα, κάποια introductory courses, Magic 101, Alchemy 101, Ancient Greek Mysteries 101, Hermetic Sciences 1011, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την κεντρική ουσία, της απόκρυφης2 σοφίας των προγόνων μας.

Κρίμα όμως που δεν αρπάξατε την ευκαιρία, να δικαιωθείτε, πως όντως κάποια σκευάσματα που πλασάρονται ως ομοιοπαθητικά, μπορεί να είναι Placebo, όχι όλα, αλλά κάποια, ειδικά όσα φτιάχνονται από αδαείς, ή μηχανήματα...

'Οπως βλέπουμε η γνώση του εσωτερισμού, η γνώση της Αρχαίας Ελληνικής Πραγματείας, είναι χρυσάφι, και χωρίς αυτήν είναι αδύνατον, είτε να προσεγγίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, του τι είναι ο άνθρωπος, είτε να κατανοήσουμε πως είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας, και για ποιο στόχο.

Λυπούμαστε που η Αλήθεια αναστατώνει, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως υπάρχει μεγάλο έλλειμμα γνωσιολογικό, με αποτέλεσμα, οι συνάνθρωποι μας, γύρω μας, να ταλαιπωρούνται άδικα.  

Θα καταθέσουμε σύντομα τον ορθό τρόπο παρασκευής ενός ομοιοπαθητικού, και πως ακριβώς λειτουργεί στον οργανισμό που τον λαμβάνει.
________________________________________________________________________________________________________

1 Ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα συσταθεί μία ολοκληρωμένη Ελληνική Πνευματική Ακαδημία, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε ακαδημαϊκά πτυχία, μεταπτυχία, και διδακτορικά, στις Εσωτερικές Επιστήμες, αλλά μέχρι εκείνη την ώρα, οι γνώσεις εσωτερισμού, παρέχονται μέσω των Δωρεάν διδασκαλιών της ΑΜΡΑ, για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω.

2 την έκρυψαν (κυνήγησαν) πολύ καλά από ότι φαίνεται, αρκετούς αιώνες τώρα, για να νιώθουμε την Αυτόχθονη Πνευματική μας κληρονομιά, παντελώς ξένη, ή ακόμα του εξ' από 'δώ...

timex:
Εγω παντως θελω να μαθω τη λογικη εξηγηση της ομελετας πανω στις αμυγδαλες   :D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση