ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πρωτότυπο ή αντίγραφο;

<< < (7/12) > >>

Argirios Argiriou:
BMJ, 08/01/2010.

Health department consults on automatic substitution of generics

Susan Mayor

London

England’s Department of Health has launched a consultation on proposals for automatic generic substitution, in which pharmacists could dispense generic forms of drugs instead of branded versions even if the prescribing doctor or nurse has written a prescription for a brand.

The consultation report outlines three options. The first is to keep the current arrangements, in which pharmacists are required to dispense exactly what is written on a prescription and cannot substitute a generic version for a brand name drug without prior agreement with the prescriber. The second would allow substitution of generic equivalents but would specify a list of exempt products. The third option, preferred by the health department, would allow generic substitution of a specified group of products.

Under the third option all prescriptions would be dispensed as written except for the products on a list, which the report argues could be kept short by focusing on drugs . . .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

thepap:
Πρίν λίγο καιρό ο παππούς μου 86 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια ΣΝ υπο όλη τη σχετική αγωγή επισκέφθηκε το ΚΥ της περιοχής λόγω πτώσης εξ ιδίου ύψους - κάκωση πλευρών.Του συνταγογραφήθηκε μελοξικάμη 15 mg και ομεπραζόλη αντίγραφα αμφότερα(απο εταιρία που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε).σημειώνω ότι 2 μερες πρίν του είχε συνταγογραφηθεί σε τακτικό ιατρείο άλλη ομεπραζολη.Πιστεύετε ότι ο συνάδελφος όταν συνταγογραφούσε σκεφτόταν βιοισοδυναμίες, οικονομία στον Ο.Γ.Α. κλπ......? Μάλλον λογιστική ήταν η σκεψη του... Μετά απο αυτό και διάφορα άλλα έχω αποφασίσει να μην υπογραφω κάτω απο εταιρίες που είναι γνωστό ότι προτείνουν χωρίς ντροπή ποσοστά επί των συνταγών.
συγνώμη για την ανωνυμία αλλα είμαι καινούριος στα forum γενικότερα και λιγο συγκρατημένος.
Με τον συνάδελφο δεν ασχολήθηκα καθόλου απλα είπα στον παππού να παρει παρακεταμόλη κωδείνη, μήπως έπρεπε να του μιλήσω?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Μετά απο αυτό και διάφορα άλλα έχω αποφασίσει να μην υπογραφω κάτω απο εταιρίες που είναι γνωστό ότι προτείνουν χωρίς ντροπή ποσοστά επί των συνταγών.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε, οι μεγάλες εταιρίες τι κάνουν; Ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, αυτές που δεν δίνουν ποσοστά επί των συνταγών.

thepap:
Οι εταιρίες μικρες και μεγάλες κάνουν τη δουλειά τους που είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το θέμα είναι τι κανουμε εμείς. Ασχολούμαστε με τον ασθενή η ξεπληρώνουμε ποσοστά και συνέδρια - διαμονές συζύγων τεκνων συμπεθέρων...?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση