Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α.

<< < (16/16)

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Ευχαριστώ! Θα το μελετήσω και θα επανέλθω με απορίες.

Argirios Argiriou:
07/02/2021

Περισσότερη συζήτηση σε Ιατρική ομάδα του facebook για την ηλεκτρονική συμπλήρωση εισηγητικών φακέλων ΚΕΠΑ:

- Καλησπέρα, συνάδελφοι.
Έχει προσπαθήσει κανείς να γράψει αναρρωτική άδεια με το νέο σύστημα, μέσω ΗΔΙΚΑ;;
Τα ελληνικά του συστήματος, είναι πολύ χειρότερα από το "σκοιλ ελικοικού" της περασμένης άνοιξης.
Αντίστοιχα είναι και τα ελληνικά που χρησιμοποιούνται στο μητρώο ασθενών ΣΔ. Το Google Translate πάει σύννεφο... σε τέτοιο βαθμό, που δεν καταλαβαίνεις τί επιλέγεις και τί θέλει να πει ο ποιητής...
Πιστεύω δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο, πρέπει να ζητήσουμε να δημιουργηθεί το σύστημα από την αρχή, είναι τουλάχιστον τραγικό... Διαφωνείτε;;;

- Εγώ εδώ και 15 μέρες μια χαρά τις γράφω. Απλά χρειάζεται κωδικό ICD - 10. Το βρίσκεις από την ηλεκτρονική συνταγογραφηση και το βάζεις στο αντίστοιχο πεδίο. Μια χαρά είναι το σύστημα των αναρρωτικων γιατί εκτός των άλλων δεν μπορεί να ισχύσει τίποτα πλέον αναδρομικά. Καιρός ήταν να γίνει.


- δεν είναι μόνο το icd 10. Και άλλα πεδία γράφουν ακαταλαβίστικα πράγματα. Δουλεύει, αλλά πας ψάχνοντας, χωρίς να ξέρεις τί πατάς. Όσον αφορά τις αναδρομικές άδειες, συμφωνώ απόλυτα.

- πέρα απο την διάγνωση με το ICD-10, στο κείμενο μπορείς να γράψεις οτι τα συμπτώματα άρχισαν π. χ. πριν απο 5 μέρες και να προτείνεις να αρχίζει η άδεια απο πενθημερου οταν κάτι ειναι εξαιρετικά σοβαρό και μένει στην ευχέρεια της υγειονομικής επιτροπής εαν το δεχθεί, κάτι που δεν ειναι ιατρικως παράνομο. Σε κάποια ιατρικη σελίδα ένας συνάδελφος ειχε αναφέρει οτι μπορείς να βάλεις άλλη ημερομηνία εξέτασης και αλλη έναρξης της άδειας, βεβαίως πάντα στους πραγματικά αρρώστους και οχι στους λουφαδορους.

- Μπορείς να βάλεις ότι ημερομηνία θέλεις..και αναδρομικά...το σύστημα είναι πολύ καλό και πολύ εύκολο...φυσικά με τον ιό εννοείται ότι άλλη μέρα θα εμφανίσει συμπτώματα και θα δοθεί οδηγία να καθήσει στο σπίτι και άλλη ημέρα θα τον εξετάσεις..το δέχεται αυτό το σύστημα( προσωπικά το γράφω και στα σχόλια)

- Αγαπητέ συνάδελφε στον υπολογιστή σας πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο κάποιο plugin αυτόματης μετάφρασης Google translate το οποίο μεταφράζει τα ελληνικά σε ελληνικά με διαφορετική κωδικοποίηση.
Απενεργοποιήστε το

03/09/2021 Από συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο facebook:


Για τη σύνταξη εισηγητικού φάκελλου μπαίνουμε από το e-prescription και υπάρχει ειδικό link

Απαιτειται να έχει ήδη κάνει ο ασθενής αίτηση και μπαινουμε με το AMKA του

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος → Εισηγητικοί Φάκελλοι Παροχών ΚΕΠΑ (η εικόνα αυτή είναι προς τα κάτω και αριστερά).


Kyroula:
Καλημέρα!!!Γνωρίζει κάποιος ποιο έγγραφο συμπληρώνουμε για την παχυσαρκία αν τον κύριο εισηγητικό φάκελο τον έχει συμπληρώσει άλλη ειδικότητα και ο ασθενής δεν έχει Σακχαρώδη Διαβήτη;

DrGuni:
Καλησπερα και χρόνια πολλά!
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικά με τη συμπλήρωση φακέλου   ασθενους με ιστορικό χειρουργηθέντος Ca παχέος (ειμαι παθολόγος). Το κύριο νόσημα ειναι άνοια και ο γενικός φάκελος συμπληρώνεται απο νευρολόγο. Ωστόσο, εγώ δεν μπορώ να βρω ειδικό φάκελο για νεοπλάσματα . Ποια ειναι η λύση σε αυτην την περίπτωση;

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα και χρόνια πολλά!
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικά με τη συμπλήρωση φακέλου   ασθενους με ιστορικό χειρουργηθέντος Ca παχέος (ειμαι παθολόγος). Το κύριο νόσημα ειναι άνοια και ο γενικός φάκελος συμπληρώνεται απο νευρολόγο. Ωστόσο, εγώ δεν μπορώ να βρω ειδικό φάκελο για νεοπλάσματα . Ποια ειναι η λύση σε αυτην την περίπτωση;

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε χώρες, όπως η Σουηδία ή η Νορβηγία, που έχω δουλέψει, και που βασίζουν το σύστημα Υγείας τους στην Γενική Ιατρική, τους Φακέλους Υγείας τους συμπληρώνουν, για όλες τις παθήσεις, οι Γενικοί Ιατροί.

Στην Ελλάδα όμως αυτό που περιγράφεις θα το έδινα να το συμπληρώσει ένας Γενικός Χειρουργός να τελειώνει η υπόθεση... (τρόπος του λέγειν να "τελειώνει η υπόθεση" γιατί ο ασθενής θα ταλαιπωριέται και θα ξεπαραδιάζεται γυρνώντας από Γιατρό σε Γιατρό... )

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση