Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Σεπτεμβρίου 2021, 06:43:49

Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με το πώς πληρώνουμε το ΙΚΑ των υπαλλήλων μας.  (Αναγνώστηκε 4205 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Νοεμβρίου 2011, 09:54:54
Αναγνώστηκε 4205 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το ΙΚΑ του υπαλλήλου μας μπορούσαμε παλαιότερα να το πληρώνουμε επί τόπου στο τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ αλλά από 01 Οκτωβρίου του 2011 πρέπει να το πληρώνουμε αναγκαστικά μέσω τραπέζης.                                                                                                                      
Φυσικά μπορούμε να το πληρώσουμε και ηλεκτρονικά μέσω τραπέζης. Π.χ. αν μπούμε στο e-banking της Εμπορικής Τράπεζας πάμε στο Διαχείρηση, Πληρωμές Δημοσίου και Ταμείου, Επιλέξτε Φορέα, Εισφορές ΙΚΑ, Από λογαριασμό (γράφω τον δικό μου) Ποσό…….       ΑΦΜ (γράφω το δικό μου ΑΦΜ δηλαδή του εργοδότη), Α.Μ.Ε. (Αριθμό Μητρώου Εργοδότη), Μισθολογική Περίοδος π.χ. οκτώβριος 2011.

Ο Α.Μ.Ε. είναι ένας κωδικός που μου δίνει το ΙΚΑ ως εργοδότη λόγω του ότι έχω εργαζόμενο.

Κάθε τρίμηνο (για την ακρίβεια τις πρώτες 20 ημέρες του Ιανουάριου, Απρίλιου, Ιούλιου και Οκτώβριου), πρέπει να στέλνουμε στο ΙΚΑ μια Α.Π.Δ. (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση). Αυτή γίνεται να την στείλει κανείς είτε γραπτά (παλιά την δίναμε κατευθείαν στο ΙΚΑ χειρόγραφα) είτε ηλεκτρονικά.                                                                                                                                                                      

Αν θέλουμε να στέλνουμε την Α.Π.Δ. ηλεκτρονικά αυτό μπορούμε να το κάνουμε πηγαίνοντας στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όπου κάνουμε κλικ στην Ελληνική σημαιούλα στην αρχική σελίδα. Μετά κάνουμε κλικ στο ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τέλος αριστερά εκεί που λέει εγγραφή από όπου αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες παίρνουμε username και pin. Αν έχουμε αυτούς τους κωδικούς μπορούμε μέσω τις ιστοσελίδας του ΙΚΑ να στέλνουμε ΑΠΔ αλλά και να βλέπουμε παλιές ΑΠΔ.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Νοεμβρίου 2011, 10:27:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Νοεμβρίου 2011, 23:36:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Για όσους θέλουν να πληρώσουν το ΙΚΑ του υπαλλήλου τους μέσου του e-banking της Εθνικής Τραπέζης υπάρχουν αρκετά βήματα που μπορεί να γίνει λάθος για αυτό και το εξηγώ αναλυτικά:

Πάμε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Προσέχουμε να μπούμε μέσω νεώτερης έκδοσης του Internet explorer αλλιώς μπορεί να έχουμε πρόβλημα.
 
Μέσω του κουμπιού "Internet Banking είσοδος" κάνουμε log in.

Σε περίπτωση που έχουμε αποθηκεύσει κάποιο πρότυπο πληρωμής πάμε κατευθείαν στο "πρότυπο" όπως εξηγώ κάτω - κάτω σε αυτό το κείμενο.

Ειδάλλως πάμε Πληρωμές μετά Εταιρειών και Οργανισμών μετά Δημοσίου και τέλος  ΙΚΑ (αν θέλουμε να στείλουμε εντολή σήμερα) ΙΚΑ ακύρωση (αν θέλουμε να ακυρώσουμε εντολή για σήμερα), ΙΚΑ εντολή ( για εντολή πληρωμής που θέλουμε να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία από σήμερα) ΙΚΑ εντολή ακύρωση (ακύρωση εντολής πληρωμής για μεταγενέστερη ημερομηνία από σήμερα) ΙΚΑ κατάσταση Εντ (για να δούμε παλιές κινήσεις εντολών πληρωμής του ΙΚΑ).

Αν λοιπόν επιλέξουμε π.χ. ΙΚΑ τότε σαν λογαριασμός χρέωσης μπαίνει ο λογαριασμός του εργοδότη στην Εθνική Τράπεζα ο οποίος λογαριασμός συνήθως βγαίνει αυτόματα γιατί τον έχει αποθηκευμένο η Τράπεζα.

Μετά  γράφουμε το ποσό π.χ. 211,78 ευρώ.

Μετά μισθολογική περίοδος και γράφουμε για ποιον μήνα πρόκειται π.χ. Οκτώβριος.

Μετά γράφουμε το έτος π.χ. 2011

Μετά προσοχή γιατί εκεί που λέει Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ στην πραγματικότητα εννοούνε τον Α.Μ.Ε (=Αριθμό Μητρώου Εργοδότη) που το γράφουμε ως ένα νούμερο.

Εκεί που λέει ΑΦΜ γράφουμε το ΑΦΜ του εργοδότη σαν ένα νούμερο αλλά προσοχή γιατί μόλις πάμε να αλλάξουμε κουτάκι βγαίνει ένα επιπλέον μηδενικό μπροστά από το ΑΦΜ που γράψαμε. Σύμφωνα με την υπάλληλο στις τηλεφωνικές πληροφορίες της Εθνικής Τράπεζας το μηδενικό αυτό βγαίνει γιατί χρησιμοποιούν στην Τράπεζα το δυαδικό σύστημα και το μηδενικό αυτό δεν πρέπει να το πειράξουμε.

Τέλος πατούμε το κουμπί Αποθήκευση ως πρότυπο αφού πρώτα δώσουμε στο πρότυπο αυτό ένα όνομα ώστε να μπορούμε να το βρούμε εύκολα την επόμενη φορά. Την αποθηκευμένη συναλλαγή μπορούμε να την βρούμε στη συναλλαγή «Πρότυπα Συναλλαγών» του μενού «Προφίλ – Ασφάλεια» > «Βιβλιοθήκη Χρήστη», απ’ όπου και μπορούμε να την εκτελούμε κάθε φορά που επιθυμούμε να πληρώσουμε το ΙΚΑ με τα ίδια στοιχεία, δηλ. Λογ/σμό Χρέωσης, Μισθολογική Περίοδος, Έτος, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και ΑΦΜ.

Αφού βρούμε το αποθηκευμένο πρότυπο με τον παραπάνω τρόπο, για να το χρησιμοποιήσουμε για μια καινούρια πληρωμή ΙΚΑ, τσεκάρουμε το κουτάκι που είναι αριστερά από εκεί που γράφει ΑΑ, μετά πατούμε το κουμπί που γράφει “εφαρμογή”, τροποποιώ ότι χρειάζεται και μετά πατώ “αποστολή”.

 Προσοχή:
Με την «Αποθήκευση ως πρότυπο» δεν εκτελείται η πληρωμή. Για να προχωρήσουμε στην πληρωμή μας, πατούμε το πλήκτρο ΑΠΟΣΤΟΛΗ και εισάγουμε έναν Ηλεκτρονικό Κλειδάριθμο (i-code) με το μηχανάκι που μας έχει δώσει η τράπεζα.


« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2012, 12:43:17 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.