Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έρχεται η σειρά των ανασφάλιστων...

<< < (3/3)

ΑΡΗΣ:
Εμένα περίεργο μου φάνηκε όταν μου είπε ο ασθενής, ότι στο νοσοκομείο του δόθηκε έντυπο ''Υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής χρέους'' ότι αν δεν πληρώσει την εξέταση, θα του καταλογιστεί το χρέος μέσω της εφορίας.

Δεδομένου ότι ούτε ΑΦΜ είχαν, αλλά και ούτε καν βιβλιάριο υγείας, ώστε, όχι μόνο να διαπιστώσουν αν όντως είναι ασφαλισμένος και να χρεώσουν εκεί τις υπόλοιπες εξετάσεις που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ, αλλά πολύ περισσότερο, έστω για να διασταυρώσουν ότι το όνομα που δόθηκε είναι υπαρκτό και όχι κάτι που δήλωσε ο ίδιος (στα επείγοντα μπορείς να δηλώσεις ό,τι όνομα θέλεις και κανένας δεν το αμφισβητεί), η όλη κατάσταση μου φάνηκε εκφοβιστική και ανεύθηνη. 

Αρχίατρος:
Δεν έχουν ΑΦΜ οι ανασφάλιστοι ;

Έχει τύχει να χειρουργήσουμε ανασφάλιστο, να την κοπανήσει και να τον ψάχνει το λογιστήριο του νοσοκομείου.

Ε, μια χαρά θα τον βρουν μέσω Εφορίας να τα πληρώσει και με τόκο μάλιστα.

Φυσικά είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσει να βρίζει τους... αλήτες πολιτικούς, την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε κ.α
Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

ΑΡΗΣ:
Και βέβαια AΦΜ έχουν οι ανασφάλιστοι. Εγώ αναφέρομαι σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν και αυτοί ΑΦΜ, αλλά στα ιατρεία των επειγόντων ιατρείων, όπως και στα κέντρα υγείας, δεν έρχονται με αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, ώστε να πιστοποιηθεί ο ΑΦΜ του καθενός. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει ό,τι ΑΦΜ θέλει, ό,τι ονοματεπώνυμο θέλει ό,τι τηλέφωνο θέλει και ό,τι ΑΜΚΑ, θέλει εφόσον το παραπεμπτικό στα επείγοντα γίνεται χειρόγραφο.

Δηλώνω ότι λέγομαι Παπαδόπουλος Γεώργιος με ΑΜΚΑ 05075601234, παίρνω χειρόγραφο παραπεμπτικό για να κάνω εξετάσεις και αν μου ζητηθεί να πληρώσω την τροπονίνη, λέω να χρεωθεί στην οικεία ΔΟΥ η οποία είναι της Ρόδου με προσωπικό ΑΦΜ 078987127 και ας μην ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.

Παρόλο αυτά και εγώ και ο διοικητικός υπάλληλος ξέρουμε ότι λόγω των παραπάνω, η διαδικασία είναι σαθρή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε και όμως με εκφοβίζει ότι θα μου το χρεώσει στην εφορία. 

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Άρθρο 8.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εξετάσεων εντός των μονάδων του Οργανισμού, των σχηματισμών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων, δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου, ούτε απαιτείται θεώρηση του ελεγκτή ιατρού επί χειρόγραφων παραπεμπτικών. Επίσης εντός των σχηματισμών του Ε.Σ.Υ., των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων δύναται να εκτελούνται και χειρόγραφα παραπεμπτικά του ίδιου ή άλλων νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Aναφέρομαι σε εξετάσεις που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, όπως η τροπονίνη. Ο ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας αφορά ό, τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση