Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έρχεται η σειρά των ανασφάλιστων...

<< < (2/3) > >>

ΑΡΗΣ:
Γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις συμπληρώνεται δήλωση αποδοχής χρέους κατά την επίσκεψη ασφαλισμένου στα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων (έντυπο Δ2 134)?

ΑΡΗΣ:
Επανερχόμενος στο παραπάνω θέμα, αναφέρω την περίπτωση ασφαλισμένου ασθενούς που μου ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταβάλλει 12 ευρώ για εξέταση τροπονίνης (ποσοτική μέτρηση) που του έγινε στα επείγοντα νοσοκομείου, με τη δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο βάσιμο σε αυτή την περίπτωση?

GirousisN:
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Άρθρο 8.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης των εξετάσεων εντός των μονάδων του Οργανισμού, των σχηματισμών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων, δεν προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου, ούτε απαιτείται θεώρηση του ελεγκτή ιατρού επί χειρόγραφων παραπεμπτικών. Επίσης εντός των σχηματισμών του Ε.Σ.Υ., των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών νοσοκομείων δύναται να εκτελούνται και χειρόγραφα παραπεμπτικά του ίδιου ή άλλων νοσοκομείων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπανερχόμενος στο παραπάνω θέμα, αναφέρω την περίπτωση ασφαλισμένου ασθενούς που μου ανέφερε ότι του ζητήθηκε να καταβάλλει 12 ευρώ για εξέταση τροπονίνης (ποσοτική μέτρηση) που του έγινε στα επείγοντα νοσοκομείου, με τη δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο βάσιμο σε αυτή την περίπτωση?

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε ξέρω αν ισχύει αλλά όταν πήγα με τη μαμά μου στο ΤΕΠ νοσοκομείου πριν 2 χρόνια, μου ζητήθηκε να πληρώσω την εξέταση  τροπονίνης. Συγκεκριμένα μας είπαν αν θέλουμε να γίνει και αυτή η εξέταση θα πρέπει να την πληρώσουμε. Πληρώσαμε 9 ευρώ και έγινε. Αν θυμάμαι καλά μας είπαν ότι είναι για τα αντιδραστήρια.

Αρχίατρος:
Να θυμίσω μια εποχή που κάποιοι έκαναν δωρεάν εξετάσεις σε ολόκληρες γειτονιές ;

Δεν μπορεί να μην τα θυμάστε αυτά όσοι κάνατε Ειδικότητα πριν το 2009...

Αυτά πληρώνουμε τώρα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση