ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πως προετοιμάζουμε το αυτί για να αφαιρέσουμε βύσμα κυψελίδος.

<< < (3/3)

Argirios Argiriou:
Στο αρχικό λινκ γράφω για προετοιμασία του αυτιού για 3 ημέρες (πιο πολύ για να το θυμάμαι εύκολα "3 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα για 3 ημέρες") αλλά στην πραγματικότητα συχνά δεν φτάνουν οι 3 ημέρες και είναι καλύτερα αν προετοιμάσει ο ασθενής το αυτί για 5-6 ημέρες.

Επίσης στην πράξη έχω δει ότι το Unisept Otic είναι πιο αποτελεσματικό από το ελαιόλαδο.

Αν το βύσμα δεν έχει γίνει αρκετά μαλακό το Orid clean (επί τόπου θεραπεία στο Ιατρείο) είναι επίσης αποτελεσματικό μέσα σε μισή ώρα περίπου και συχνά γλυτώνει τον ασθενή από το να επιμηκύνει την θεραπεία για περισσότερες ημέρες.

Την σόδα φαγητού δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο αρχικό λινκ γράφω για προετοιμασία του αυτιού για 3 ημέρες (πιο πολύ για να το θυμάμαι εύκολα "3 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα για 3 ημέρες") αλλά στην πραγματικότητα συχνά δεν φτάνουν οι 3 ημέρες και είναι καλύτερα αν προετοιμάσει ο ασθενής το αυτί για 5-6 ημέρες.

Επίσης στην πράξη έχω δει ότι το Unisept Otic είναι πιο αποτελεσματικό από το ελαιόλαδο.

Αν το βύσμα δεν έχει γίνει αρκετά μαλακό το Orid clean (επί τόπου θεραπεία στο Ιατρείο) είναι επίσης αποτελεσματικό μέσα σε μισή ώρα περίπου και συχνά γλυτώνει τον ασθενή από το να επιμηκύνει την θεραπεία για περισσότερες ημέρες.

Την σόδα φαγητού δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το OridClean είναι σε έλλειψη.

Ανάλογα σκευάσματα ( δεν συνταγογραφούνται ) σε μορφή σπρέι είναι τα

Otosan ωτικό spray x 50 ml με Λιανική Τιμή περίπου 8 € ( είδα να το χρησιμοποιεί και ΩΡΛ )

Vaxol Ear Spray x 10 ml με Λιανική Τιμή περίπου 9 € ( κάνει και για παιδιά άνω του ενός έτους. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )

Otikon Spray Ear Drops x 15 ml με Λιανική Τιμή περίπου 16 €

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση