ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πως προετοιμάζουμε το αυτί για να αφαιρέσουμε βύσμα κυψελίδος.

<< < (2/3) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θυμάμαι περιστατικό που είχε βγει στα ΜΜΕ πριν χρόνια, νομίζω είχε σχολιαστεί και στο φόρουμ ελπίζω να το βρω.
Κάποιος πήγε με βύσματα άμφω σε εφημερία(!) κεντρικού νοσοκομείου και ο γιατρός του είχε προτείνει προετοιμασία με ελαιόλαδο.
Ο τύπος έφυγε και πήγε σε ιδιωτική κλινική όπου (αφού τα έσκασε φυσικά) του τα καθάρισαν άμεσα άμφω αφού διέγνωσαν ωτίτιδα (άμφω φυσικά!!).
Μετά βγήκε στα κανάλια, ο ίδιος και οι παρουσιαστές παρουσίαζαν με ειρωνική διάθεση την πρόταση του γιατρού για χρήση ελαιόλαδου!

Το βρήκα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTο παρακάτω link από το blog του παράγοντα της ΠΑΕ Ηρακλής, αναφέρεται στην "Οδύσσεια" ενός Ιταλού που δεν έμεινε ευχαριστημένος από το δημόσιο Νοσοκομείο επειδή του είπαν (άκουσον, άκουσον) να βάλει για λίγες μέρες λάδι στα αυτάκια του πριν του τα καθαρίσουν, κι έτσι ετράπη ολοταχώς στον ιδιωτικό τομέα όπου του τα καθάρισαν πάραυτα, έναντι μόνο 75 ευρώπουλων (Αλλά τί σημασία έχει αφού βρήκε την υγειά του, βεβαίως - βεβαίως.)

--- Τέλος παράθεσης ---

Ένα κομμάτι από την αναφορά:

--- Παράθεση ---Ο κ. Τζιοβάνι Μερκούρι μίλησε στη zougla.gr με το γνωστό χιούμορ και τέμπο που χαρακτηρίζει τους συμπατριώτες του, και περιέγραψε το πώς σε ένα κατά τεκμήριο άρτιο κρατικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ο γιατρός του πρότεινε ως φαρμακευτική αγωγή για τη φλεγμονή που τον βασάνιζε μία «συνταγή μαγειρικής».  Στην ηλεκτρονική εφημερίδα μίλησε και ο γιατρός, Θεόδωρος Παληός, ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο να μας εξηγήσει το πώς το «φθηνό ελαιόλαδο» αποτελεί πανάκεια για πάσα νόσο, αλλά και προϊόν για πάσα αλχημεία.
--- Τέλος παράθεσης ---

Δ. Κουναλάκης:
Μπορεί να φανεί αιρετική η άποψη μου αλλά το κριτήριο είναι να θεραπευτεί ο ασθενής. Και μια και όλα τα μαντζούνια (καλώς) έχουν βγει από την λίστα των φαρμάκων που πληρώνουν συμμετοχή τα ασφαλιστικά ταμεία ο γιατρός πρέπει να διαλέγει το κατάλληλο για τον ασθενή.
Δεν είναι πανάκεια για όλους το ελαιόλαδο. Κατά την γνώμη μου δεν έχει τελείως άδικο ο παραπονεμένος ασθενής.  Σε κάποιους ασθενείς δεν μπορείς να συστήνεις ελαιόλαδο, εννοείται ότι θα συστήσεις unisept.  Εκεί κρύβεται και η αποτελεσματικότητα του ιατρού να θεραπεύει τον ασθενή και να γιατρεύει τον άρρωστο.

Zachariadis:
Ως καρδιολόγος είμαι ίσως άσχετος με το ζήτημα,ωστόσο για δοκιμάστε ένα διάλυμα διττανθρακικού νατρίου ~ 5% (κοινή σόδα φαγητού).
Ίσως να  εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα ;D

Panagiotis Kousoulis:
Κατ' αρχήν χαίρομαι που είναι το πρώτο μου ποστ:
Καλώς σας βρήκα όλους.

Ως ΩΡΛ, στην καθ' ημέρα πράξη, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
1. Να έρθει στο ιατρείο ασθενής με σκληρό βύσμα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώ το Waxsol ή το Orid clean σε σπρέυ, τον αφήνω να περιμένει στο χώρο αναμονής και μετά ολοκληρώνω με την αναρρόφηση.
2. Να μου πει ότι θέλει να έρθει στο ιατρείο για καθαρισμό σε μια εβδομάδα. Τότε του λέω να βάλει τα δύο προηγούμενα βράδια ένα μπαμπάκι με οξυζενέ σε κάθε αυτί και να κοιμηθεί με αυτά. Πιστέψτε με, δουλεύει!

Πάντως, επειδή οι Αμερικανοί κάνουν επιστήμη ακόμα και το βύσμα κυψέλης, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει τα clinical practice guidelines τη διεύθυνση

Εκεί έχει μια λίστα με κυψελιδολυτικά σκευάσματα και συμπεραίνει ότι όλα είναι καλύτερα από το τίποτα και ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη διαφορά του ενός έναντι του άλλου.

Παναγιώτης Κουσούλης

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚατ' αρχήν χαίρομαι που είναι το πρώτο μου ποστ:
Καλώς σας βρήκα όλους.

Ως ΩΡΛ, στην καθ' ημέρα πράξη, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
1. Να έρθει στο ιατρείο ασθενής με σκληρό βύσμα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώ το Waxsol ή το Orid cleanσε σπρέυ, τον αφήνω να περιμένει στο χώρο αναμονής και μετά ολοκληρώνω με την αναρρόφηση.
2. Να μου πει ότι θέλει να έρθει στο ιατρείο για καθαρισμό σε μια εβδομάδα. Τότε του λέω να βάλει τα δύο προηγούμενα βράδια ένα μπαμπάκι με αξυζενέ σε κάθε αυτί και να κοιμηθεί με αυτά. Πιστέψτε με, δουλεύει!

Πάντως, επειδή οι Αμερικανοί κάνουν επιστήμη ακόμα και το βύσμα κυψέλης, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει τα clinical practice guidelines τη διεύθυνση

Εκεί έχει μια λίστα με κυψελιδολυτικά σκευάσματα και συμπεραίνει ότι όλα είναι καλύτερα από το τίποτα και ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη διαφορά του ενός έναντι του άλλου.

Παναγιώτης Κουσούλης

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε ευχαριστούμε συνάδελφε. Καλώς ήλθες στο φόρουμ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση