Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 05:28:22

Αποστολέας Θέμα: Οι νέοι γιατροί και οι γιατροί της περιφέρειας στην νέα ιατρική πραγματικότητα..  (Αναγνώστηκε 12211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Ιανουαρίου 2012, 13:10:52
Αναγνώστηκε 12211 φορές
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Ο καινούργιος χρόνος ξεκίνησε με συνθήκες που όμοιες δεν έχουν ποτέ προηγουμένως καταγραφεί στην ιατρική ιστορία του τόπου.
Ο ιατρικός κόσμος συνολικά βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση με ανοικτά όλα τα μέτωπα, απέναντι σε ένα σύστημα εξουσίας που απροκάλυπτα και συστηματικά επιχειρεί να μετατρέψει τον γιατρό από αυτοδύναμη επιστημονική και επαγγελματική οντότητα σε απρόσωπη μονάδα παραγωγής υπηρεσιών υγείας με εξευτελιστικές αμοιβές χωρίς κοινωνική ασφάλιση και χωρίς επαγγελματική προοπτική.
 
Η πολυμέτωπη αυτή επίθεση υπό το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των επιταγών των διεθνών δανειστών της χώρας, καταργεί  θεσμούς που επί δεκαετίες παρείχαν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και εξασφάλιζαν αξιοπρεπή ιατρική απασχόληση, ενώ οδηγεί νομοτελειακά τους νέους κυρίως γιατρούς, στην επαγγελματική εξουθένωση, στην ανεργία και στην μετανάστευση.
 
Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των νοσοκομείων της χώρας που αποτελούσαν χώρο επιστημονικής και επαγγελματικής ανέλιξης των νέων ιατρών, δημιουργεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τους πολίτες που αντιλαμβάνονται συνεχώς και περισσότερο ότι πρέπει να πληρώνουν εξ ιδίων για την περίθαλψή τους, αλλά και για τους ιατρούς που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, ενώ οι πόρτες για την είσοδο νέων ιατρών στα νοσοκομεία κλείνουν ερμητικά .
 
Ή καθοδηγούμενη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και η μεθοδική καταλήστευση των Ασφαλιστικών Οργανισμών, οδήγησαν στην δημιουργία του μορφώματος του ΕΟΠΥΥ με αποκλειστικό σκοπό την δραματική μείωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους και την αποκοπή των ιατρών από ένα σημαντικό έσοδο που διασφάλιζε την επαγγελματική τους επιβίωση.
 
Ήδη οι νέοι ιατροί που επιχειρούν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα ιδρύοντας ιδιωτικά ιατρεία, αντιλαμβάνονται με δέος ότι το κίνητρο της αξιοπρεπούς σύμβασης με τους Δημόσιους Οργανισμούς δεν υφίσταται και ότι μόνη διέξοδος  για την στοιχειώδη επιβίωσή τους  είναι η απασχόλησή τους στις επιχειρήσεις της υγείας με εξευτελιστικές απολαβές και όρους.
 
Το ζήτημα λαμβάνει εξαιρετικά ανήθικες και επικίνδυνες διαστάσεις με την λεγόμενη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος που επέτρεψε στους επιχειρηματίες να εισβάλλουν στον χώρο της υγείας με σκοπό την μονοπώληση της.
Παράλληλα η μεθοδευμένη  κατάργηση των πειθαρχικών διατάξεων περί πλανοδιακής ιατρικής, επέφερε στους  νέους επαγγελματίες ιατρούς  της περιφέρειας ένα ακόμα επαγγελματικό πλήγμα, από μεγαλόσχημους συναδέλφους που προερχόμενοι από Ιατρικούς Συλλόγους των μεγάλων αστικών κέντρων, ασκούν την ιατρική του Σαββατοκύριακου, εφορμώντας και υφαρπάζοντας το ιατρικό τους εισόδημα.
 
Είναι εμφανές ότι όλη αυτή η κατάσταση τείνει να δημιουργήσει μια μη ανατρέψιμη πραγματικότητα την οποία με δραματικό τρόπο βιώνουν κυρίως οι νέοι γιατροί και όσοι εκ των συναδέλφων επιλέγουν να φυλάττουν Ιατρικές Θερμοπύλες, παραμένοντας στην περιφέρεια και προασπιζόμενοι τους πολλαπλά πληττόμενους από τις συνέπειες της διαβόητης μνημονιακής πολιτική, συμπολίτες.
 
Επί πλέον οι γιατροί της περιφέρειας που στοιχειωδώς συντηρούνται επαγγελματικά, παρατηρούν αμήχανοι τις επιδρομές συναδέλφων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι παραβιάζουν απροκάλυπτα τον υπέρτατο για τους γιατρούς νόμο της Ιατρικής Δεοντολογίας, προκειμένου να υφαρπάσουν την ούτως η άλλως περιορισμένη ιατρική επαγγελματική ύλη.
 
Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, μόνη γραμμή άμυνας των νέων γιατρών και των γιατρών της περιφέρειας παραμένει η συσπείρωσή τους στα πλαίσια του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων.
Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που αποφάσισε ο ΠΙΣ και ενεργοποίησαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι και οι Κλαδικές Ιατρικές Οργανώσεις,  οι νέοι γιατροί έδωσαν δυναμικό και συνολικό παρών, ενστερνιζόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις  και ανοίγοντας αισιόδοξες προοπτικές για το αύριο του ιατρικού επαγγέλματος.
 
Αυτές τις προοπτικές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ως προμετωπίδα ολόκληρου του ιατρικού κόσμου, αγωνίζεται  να διευρύνει με κάθε τρόπο, αποκρούοντας τις επιθέσεις που επιχειρούνται εναντίον της Ιατρικής Κοινότητας  και εργαζόμενος συστηματικά με αποστολή να διασφαλιστεί η επαγγελματική αποκατάσταση κάθε νέου γιατρού και η θεσμική προάσπιση  του γιατρού της περιφέρειας.
Αυτό είναι ένα καίριο στοίχημα που ο Ιατρικός Κόσμος επιβάλλεται να κερδίσει. Οι καιροί το επιτάσσουν και οι νέες ιατρικές γενιές το απαιτούν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

18 Ιανουαρίου 2012, 18:26:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράλληλα η μεθοδευμένη  κατάργηση των πειθαρχικών διατάξεων περί πλανοδιακής ιατρικής, επέφερε στους  νέους επαγγελματίες ιατρούς  της περιφέρειας ένα ακόμα επαγγελματικό πλήγμα, από μεγαλόσχημους συναδέλφους που προερχόμενοι από Ιατρικούς Συλλόγους των μεγάλων αστικών κέντρων, ασκούν την ιατρική του Σαββατοκύριακου, εφορμώντας και υφαρπάζοντας το ιατρικό τους εισόδημα.
 
Είναι εμφανές ότι όλη αυτή η κατάσταση τείνει να δημιουργήσει μια μη ανατρέψιμη πραγματικότητα την οποία με δραματικό τρόπο βιώνουν κυρίως οι νέοι γιατροί και όσοι εκ των συναδέλφων επιλέγουν να φυλάττουν Ιατρικές Θερμοπύλες, παραμένοντας στην περιφέρεια και προασπιζόμενοι τους πολλαπλά πληττόμενους από τις συνέπειες της διαβόητης μνημονιακής πολιτική, συμπολίτες.
 
Επί πλέον οι γιατροί της περιφέρειας που στοιχειωδώς συντηρούνται επαγγελματικά, παρατηρούν αμήχανοι τις επιδρομές συναδέλφων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι παραβιάζουν απροκάλυπτα τον υπέρτατο για τους γιατρούς νόμο της Ιατρικής Δεοντολογίας, προκειμένου να υφαρπάσουν την ούτως η άλλως περιορισμένη ιατρική επαγγελματική ύλη.
 
Κλαυθμός και οδυρμός από συναδέλφους που έχουν εθιστεί στο μονοπώλιο  και στην απουσία  σύγκρισης.
Ένα είναι το σύνθημα : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.
Που σημαίνει :
   Ελευθερη, ουσιαστικά ελεύθερη, συνταγογράφηση για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς.
   Ελεύθερη δυνατότητα δραστηριοποίησης σε ΟΛΗ την Ελλαδική επικράτεια ,χωρίς προαπαιτούμενη εγγραφή στον κατά τόπους Ιατρικό Συλλογο. Κατάργηση των επιμέρους Ιατρικών Συλλόγων και εγγραφή απευθείας στον ΠΙΣ  κατά τα πρότυπα του GMC(UK).
   Δυνατότητα εργασίας με ίσους όρους. Να δοθεί η δυνατότητα στους ιατρούς ΕΣΥ να εργαστούν & ως ελ.επαγγελματίες και στους ελ.επαγγελματίες να εργαστούν στο ΕΣΥ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του.  
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Ιανουαρίου 2012, 18:33:09 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Μαΐου 2016, 15:54:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Βαρνάβα προχώρα είμαστε μαζί σου !! ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανάστατοι και έξαλλοι είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι (ΙΣ) της χώρας από την πρωτοφανή προσπάθεια του Προεδρείου του ΠΙΣ να επιβάλλει μέσω νομοθετικής πρότασης για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΠΙΣ με τους ΙΣ, επαχθείς όρους που οδηγούν σε κατάφωρη υποβίβαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ΙΣ.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά από εισήγηση του Γραμματέα του ΠΙΣ, κ Βαρνάβα, που παρουσίασε, πρόταση σχεδίου νόμου ηλεκτρονικής διασύνδεσης ΠΙΣ-ΙΣ, που οδηγεί σε:

1.    Υποχρέωση των ΙΣ σε ψηφιακό ηλεκτρονικό “φακέλωμα” με πλήρη αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων του ιατρού.

2.    Υποχρέωση των ΙΣ σε μεταφορά και online ενημέρωση της βάσης δεδομένων του ΠΙΣ εντός ολίγων ημερών, υπό την απειλή της παράβασης καθήκοντος ή άλλες ποινικές διώξεις.

3.    Αφαίρεση δικαιώματος έκδοσης πιστοποιητικού ορθής άσκησης της Ιατρικής από τους ΙΣ, και αποκλειστική έκδοση από τον ΠΙΣ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιατροί είναι αποκλειστικά μέλη των ΙΣ, ενώ οι ΙΣ είναι μέλη του ΠΙΣ. Τα στοιχεία των μελών τους καθώς και τα εκάστοτε πιστοποιητικά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ΙΣ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν τα μέλη της παράταξης του ΠΙΣ, ΕΝΟ.ΣΥ-Α.Δ.Ι.Κ. κατά τη διάρκεια δύο Διοικητικών Συμβουλίων, με ενδιάμεση προσπάθεια του Προέδρου του ΠΙΣ να αποσπάσει βιαστική έγκριση, χωρίς συζήτηση με δια περιφοράς ΔΣ, διαδικασία που απορρίφθηκε από τα μέλη της ΕΝΟ.ΣΥ-Α.Δ.Ι.Κ.
Στο τελευταίο ΔΣ του ΠΙΣ, η πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση νόμου για υποβίβαση του ρόλου των ΙΣ, με την ΕΝΟ.ΣΥ-Α.Δ.Ι.Κ. να καταψηφίζει ομόφωνα την πρόταση, και αφού προηγήθηκαν φοβερές αντεγκλήσεις, με τα μέλη της παράταξης αυτής να δέχονται πυρά προσωπικών φραστικών επιθέσεων από άτομα του Προεδρείου του ΠΙΣ υπό τη μορφή bullying.

Η ΕΝΟ.ΣΥ-Α.Δ.Ι.Κ. δια ενημερωτικής επιστολής προς τους ΙΣ και τους εκλέκτορες του ΠΙΣ διαχώρισε τη θέση της από το υπόλοιπο ΔΣ, γεγονός που υποχρέωσε τον ΠΙΣ να εκδώσει ανακοίνωση προς τους ΙΣ.

Και ενώ οι ΙΣ μιλούν για εκτροπή και παράνομη μεθόδευση του Προεδρείου του ΠΙΣ, την Πέμπτη σε συνεδρίαση του ΙΣΑ,  ο Πρόεδρος του κ Πατούλης εμφανίστηκε έξαλλος και αιφνιδιασμένος από τους παρασκηνιακούς χειρισμούς του ΠΙΣ -κυβερνητικής απόχρωσης- και προσβεβλημένος καθώς ο ΠΙΣ “αμέλησε” να ενημερώσει τον μεγαλύτερο ΙΣ της χώρας.  Εξίσου σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις από την πλειοψηφία του Προεδρείου και των μελών του ΔΣ του ΙΣΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαΐου 2016, 15:56:39 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαΐου 2016, 02:05:42
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Γιατί να είμαστε αντίθετοι ;
Θεωρείται νορμάλ αυτός ο παραλογισμός του "εγγραφής-διαγραφής στον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο" όταν αλλάζει κάποιος Νομό ;

Προσωπικά έχω σοβαρό πρόβλημα με την εγγραφή μου στον GMC γιατί όταν έκανα αγροτικό έμεινα (λάθος δικό μου αλλά δεν βρήκα και χρόνο να πάω να γραφτώ μιας και ήταν καλοκαίρι και άδεια δεν έπαιζε εκεί που ήμουν) χωρίς να είμαι εγγεγραμμένος σε Ιατρικό Σύλλογο ενώ ασκούσα την Ιατρική για 6 μήνες.
Άντε να εξηγήσεις σε Άγγλους ότι γραφόμαστε και ξεγραφόμαστε στον Ιατρικό Σύλλογο του Νομού που ασκούμε την Ιατρική....

Γιατί να μην εγγράφεται κανείς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και να ισχύει για όλη την Ελλάδα ;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2016, 02:09:10 από kopritis »

22 Μαΐου 2016, 10:40:28
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί να μην εγγράφεται κανείς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και να ισχύει για όλη την Ελλάδα ;

Με το ισχύον καθεστώς ο Π.Ι.Σ. έχει μέλη Ιατρικούς Συλλόγους και μόνον - όχι φυσικά πρόσωπα.
Τυχόν μετατροπή του Π.Ι.Σ. σε πρωτοβάθμιο όργανο θα τον ισχυροποιήσει (και ταυτόχρονα θα πάψει να υπάρχει λόγος για "ιδιαίτερη" μεταχείρηση κάποιων Ι.Σ. με τη λογική του "μεγάλου").
Συμφωνώ πάντως ότι τοπικά πρέπει να μείνουν "αντιπροσωπείες" του ενός Π.Ι.Σ., ίσως σε επίπεδο Περιφέρειας, μια που όλα πλέον μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Μαΐου 2016, 23:46:55
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί να είμαστε αντίθετοι ;
Θεωρείται νορμάλ αυτός ο παραλογισμός του "εγγραφής-διαγραφής στον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο" όταν αλλάζει κάποιος Νομό ;

Προσωπικά έχω σοβαρό πρόβλημα με την εγγραφή μου στον GMC γιατί όταν έκανα αγροτικό έμεινα (λάθος δικό μου αλλά δεν βρήκα και χρόνο να πάω να γραφτώ μιας και ήταν καλοκαίρι και άδεια δεν έπαιζε εκεί που ήμουν) χωρίς να είμαι εγγεγραμμένος σε Ιατρικό Σύλλογο ενώ ασκούσα την Ιατρική για 6 μήνες.
Άντε να εξηγήσεις σε Άγγλους ότι γραφόμαστε και ξεγραφόμαστε στον Ιατρικό Σύλλογο του Νομού που ασκούμε την Ιατρική....

Γιατί να μην εγγράφεται κανείς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και να ισχύει για όλη την Ελλάδα ;

@kopritis Από την μια έχεις δίκιο, από την άλλη διαβλέπω ένα κίνδυνο να περάσει ο ΠΙΣ (και κατά συνέπεια η μοίρα όλων μας) αποκλειστικά στα χέρια των Αθηναίων Ιατρών για τους οποίους θα είναι πολύ πιο εύκολο να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΠΙΣ, να εκλέγουν, να εκλέγονται, να προλαβαίνουν να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο κτλ

( Εκτός και αν γίνουν δραστικές αλλαγές στο καταστατικό έτσι ώστε να προβλέπεται η ηλεκτρονική ψήφος, και να γίνονται τα Διοικητικά Συμβούλια μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου skype, ώστε να μην χρειάζεται να έρχεται κανείς στην Αθήνα μόνο και μόνο για αυτό ).
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαΐου 2016, 00:04:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαΐου 2016, 09:27:35
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί να είμαστε αντίθετοι ;
Θεωρείται νορμάλ αυτός ο παραλογισμός του "εγγραφής-διαγραφής στον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο" όταν αλλάζει κάποιος Νομό ;

Προσωπικά έχω σοβαρό πρόβλημα με την εγγραφή μου στον GMC γιατί όταν έκανα αγροτικό έμεινα (λάθος δικό μου αλλά δεν βρήκα και χρόνο να πάω να γραφτώ μιας και ήταν καλοκαίρι και άδεια δεν έπαιζε εκεί που ήμουν) χωρίς να είμαι εγγεγραμμένος σε Ιατρικό Σύλλογο ενώ ασκούσα την Ιατρική για 6 μήνες.
Άντε να εξηγήσεις σε Άγγλους ότι γραφόμαστε και ξεγραφόμαστε στον Ιατρικό Σύλλογο του Νομού που ασκούμε την Ιατρική....

Γιατί να μην εγγράφεται κανείς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και να ισχύει για όλη την Ελλάδα ;

@kopritis Από την μια έχεις δίκιο, από την άλλη διαβλέπω ένα κίνδυνο να περάσει ο ΠΙΣ (και κατά συνέπεια η μοίρα όλων μας) αποκλειστικά στα χέρια των Αθηναίων Ιατρών για τους οποίους θα είναι πολύ πιο εύκολο να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΠΙΣ, να εκλέγουν, να εκλέγονται, να προλαβαίνουν να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο κτλ

( Εκτός και αν γίνουν δραστικές αλλαγές στο καταστατικό έτσι ώστε να προβλέπεται η ηλεκτρονική ψήφος, και να γίνονται τα Διοικητικά Συμβούλια μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου skype, ώστε να μην χρειάζεται να έρχεται κανείς στην Αθήνα μόνο και μόνο για αυτό ).

Μη ξεχνούμε και τη δυνατότητα να υπάρξουν κάλπες ανά νομό, αλλά και επιστολική ψήφος.
Αν θέλει κανείς, όλα γίνονται.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

23 Μαΐου 2016, 21:47:07
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

timex


Νομίζω ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν ιατρικοί σύλλογοι σε κάθε νομό και αυτό γιατί έτσι διευκολύνονται οι ιατροί της κάθε περιοχής.
Αυτή τη στιγμή αν χρειαστείς ένα έγγραφο το παίρνεις γρήγορα.
Πιστεύω ότι αυτό δε θα γίνεται αν όλα είναι στην Αθήνα γιατί πολύ απλά θα υπάρχει φόρτος εργασίας.
Και στην τελική, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!!

23 Μαΐου 2016, 21:59:00
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν ιατρικοί σύλλογοι σε κάθε νομό και αυτό γιατί έτσι διευκολύνονται οι ιατροί της κάθε περιοχής.
Αυτή τη στιγμή αν χρειαστείς ένα έγγραφο το παίρνεις γρήγορα.
Πιστεύω ότι αυτό δε θα γίνεται αν όλα είναι στην Αθήνα γιατί πολύ απλά θα υπάρχει φόρτος εργασίας.
Και στην τελική, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!!

Νομίζω ότι όλη η γραφειοκρατία μπορεί να διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

23 Μαΐου 2016, 22:08:03
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι όλη η γραφειοκρατία μπορεί να διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά.

Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν ηλεκτρονικά αλλά δε το βλέπω!
Συνήθως αντί να λυθούν τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα.
Εγώ που δε ζω Αθήνα, πολλές φορές αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα όταν θέλω πληροφορίες σχετικά με διάφορα ζητήματα.
Για παράδειγμα, έχω κάνει αίτηση στο υπουργείο ή στην ΥΠΕ για συγκεκριμένο θέμα.
Κατέβηκα μια φορά Αθήνα για να βρω την αρμόδια υπάλληλο και να μου πει τι πρέπει να κάνω. Το έκανα και αναμένω απάντηση. Φυσικά στα τηλέφωνα δεν απαντάει κάνεις!!! Τώρα θα πρέπει να πληρώσω άλλα 150 ευρώ έξοδα για να κατέβω Αθήνα άλλες 2 μέρες έτσι ώστε να μπορέσω να βγάλω άκρη τι έγινε.

Μη ξεχνάμε ότι δε ζούμε σε μια χώρα όπως η Αγγλία όπου μπορείς να πάρεις απάντηση στο αίτημα σου σε ελάχιστες μέρες.Επίσης εκεί μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να σου απαντήσουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!

23 Μαΐου 2016, 23:36:43
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ζούμε στο 2016 και θέλουμε να διατηρηθεί αυτό το παράλογο καθεστώς των κάθε λογής "φέουδων" ;

Αν εξαιρέσει κανείς την Γερμανία όπου η κατάσταση είναι ιδιαάζουσα (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, κάθε κρατίδιο έχει τους δικούς του νόμους οπότε είναι λογικό να εκδίδει το κάθε ένα ξεχωριστά άδεια άσκησης επαγγέλματος) οι υπόλοιπες χώρες έχουν Ιατρικούς Συλλόγους σε εθνικό επίπεδο, όπως και επιστημονικές εταιρίες.

Μάλιστα σε ορισμένα μέρη στην Ελλάδα συναντάς κωμικοτραγικές καταστάσεις, στο νησί που ήμουν εργαζόνταν στον ΙΣ σύζυγος ιατρού, με το παιδί της να κάνει τον γραμματέα και πρόεδρο, αντιπρόεδρο και μέλη ΔΣ τους ιατρούς του τοπικού νοσοκομείου...
Πιο επαρχία πεθαίνεις.

24 Μαΐου 2016, 11:23:31
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ακριβώς θελουμε τις αλλαγές για τους άλλους , αλλα προς θεού όχι για εμάς !!   :P
Τα μαγαζάκια μας ιερά , τελικά οι Αγγλοσάξωνες που έχουν το GMC για όλο το βασίλειο είναι κόπανοι , δεν βλέπουν εμάς που ... τα βολεύουμε καλύτερα ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Μαΐου 2016, 12:28:52
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Είναι και το άλλο:
Η αντικατάσταση των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων που ψηφίζουν στον Π.Ι.Σ. από την άμεση ψήφο όλων των γιατρών προφανώς θα κινδυνεύει να ανατρέψει ισορροπίες...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Μαΐου 2016, 12:45:00
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ζούμε στο 2016 και θέλουμε να διατηρηθεί αυτό το παράλογο καθεστώς των κάθε λογής "φέουδων" ;
.... οι υπόλοιπες χώρες έχουν Ιατρικούς Συλλόγους σε εθνικό επίπεδο, όπως και επιστημονικές εταιρίες.....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακριβώς θελουμε τις αλλαγές για τους άλλους , αλλα προς θεού όχι για εμάς !!   :P  Τα μαγαζάκια μας ιερά ,....
   Θα διαφωνήσω (μερικώς) και με τους δυο σας. Αν εκσυγχρονισμός είναι αυτό:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Κατέβηκα μια φορά Αθήνα για να βρω την αρμόδια υπάλληλο και να μου πει τι πρέπει να κάνω. Το έκανα και αναμένω απάντηση. Φυσικά στα τηλέφωνα δεν απαντάει κάνεις!!! Τώρα θα πρέπει να πληρώσω άλλα 150 ευρώ έξοδα για να κατέβω Αθήνα άλλες 2 μέρες έτσι ώστε να μπορέσω να βγάλω άκρη τι έγινε.....
   ή όσα κωμικοτραγικά περιγράφονται στον (ψηφιακό  :laugh: :laugh: :laugh:) εκσυχρονισμό του ΕΟΠΥΥ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος τότε το λέω ευθαρσώς: να λείπει το βύσσινο.
   Ας φανεί πρώτα πως είναι για το καλό και για ευκολία (λιγότερη γραφειοκρατία για όλους) και δεν θα έχω αντίρρηση. Να δούμε κάτι οργανωμένο όχι ασαφείς υποσχέσεις... Εξάλλου είστε σίγουροι ότι ο ΠΙΣ τα κάνει όλα αυτά για το δικό μας καλό ή απλά θέλει να αυξήσει το δικό του φέουδο;

24 Μαΐου 2016, 13:01:30
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Οι παλαιοι ιατρικοι σύλλογοι θα μετατραπούν σε καταστήματα εξυπηρέτησης του ΠΙΣ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
9923 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2011, 23:45:11
από Denominator
200 Απαντήσεις
168914 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2024, 13:26:37
από pzogr
2 Απαντήσεις
4170 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιανουαρίου 2012, 08:59:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3781 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2021, 18:59:45
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8220 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2023, 08:49:37
από Argirios Argiriou