Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ιατρών.
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ:
Όσοι συνάδελφοι πρόκειται να εφημερεύσουν στις μέρες του Απριλίου που απομένουν, σε προκαθορισμένες πρόσθετες εφημερίες και που με βάση τα παραπάνω δεν πρόκειται να πληρωθούν τι πρέπει να κάνουν; Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όπου υπάγεται το Κ.Υ. τους, ώστε να καλύπτεται νομικά η άρνησή τους να εφημερεύσουν απλήρωτοι !;. :o
ΑΡΗΣ:
Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε απλήρωτη εργασία. Αν δεν το καταλαβαίνουν οι διοικήσεις, κάντε τους δώρο την Καλύβα του Μπαρμα Θωμά.
noikonomou:
Να ρωτήσω κάτι διαφορετικό; Ως επιμελητής Β σε ζώνη Γ, αντί να κάνω έως τώρα 7 ενεργείς και 4 ετοιμότητας, έκανα 8 ενεργείς για να βγαίνει το πρόγραμμα εφημερειών (το ποσό δεν υπερβαίνει το πλαφόν). Αλλάζει κάτι με τον καινουργιο νόμο;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ρωτήσω κάτι διαφορετικό; Ως επιμελητής Β σε ζώνη Γ, αντί να κάνω έως τώρα 7 ενεργείς και 4 ετοιμότητας, έκανα 8 ενεργείς για να βγαίνει το πρόγραμμα εφημερειών (το ποσό δεν υπερβαίνει το πλαφόν). Αλλάζει κάτι με τον καινουργιο νόμο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι διαφορετικό αυτό που ρωτάς αλλά η ουσία της αλλαγής που έγινε.
Αν είναι έτσι γραμμένο στο επίσημο πρόγραμμα (δηλ 8 ενεργές) κι όχι τυπικά γραμμένες 7+4 (ενώ κάνεις στην πράξη 8 ), τότε δεν θα πληρωθείς 1 εφημερία.
Δεν ξέρω αν θα χάσεις και 1 εφημερία ανά μήνα από 1-1-12 ως σήμερα, αν η 8η εφημερία χαρακτηρίστηκε ως πρόσθετη.
Προσθήκη: Αν βέβαια το κονδύλι του νοσοκομείου δεν επαρκεί, θα πληρωθείς όσες αποφασίσουν να πληρώσουν όσες κι κάνεις (ή έχεις κάνει).
Γ.Κτιστάκης:
Έχει πάρει κανείς εκκαθαριστικό για τις εφημερίες Ιανουάριος- Φεβρουάριος για να δούμε εάν υπάρχει εκεί μέσα η περικοπή και η αιτιολογία της?
Το ρωτώ γιατί εάν στο εκκαθαριστικό που θα μου δώσουν υπογεγραμμένο από τον υπεύθυνο λογιστηρίου, εάν υπάρχει περικοπή σε δεδουλευμένα, εγώ θα κάνω αγωγή εναντίον του υπαλλήλου που έβγαλε το εκκαθαριστικό που «κλέβει» τα δεδουλευμένα μου. (άλλωστε σε προηγούμενο ίδιο φαινόμενο, το έταξα στον λογιστή και του είπα εσύ να μου βγάζεις το εκκαθαριστικό νόμιμα και άσε την διοίκηση να παρανομεί)
Είπαμε η απλήρωτη εργασία και ειδικά ο εξαναγκασμός σε αυτήν, απαγορεύεται.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση