Γενικά > Νομικά θέματα

Ποιά φάρμακα επιτρέπεται να συνταγογραφεί η κάθε ειδικότητα;

<< < (5/9) > >>

fanisgp:
Είχε λήξει το βιβλιάριο αλλά με ενα δεκάρικο βρέστε καλέ μου κύριε ενα ΑΜΚΑ και όόό..λα θα γίνουν

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίχε λήξει το βιβλιάριο αλλά με ενα δεκάρικο βρέστε καλέ μου κύριε ενα ΑΜΚΑ και όόό..λα θα γίνουν

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αφού είναι σε ΚΥ και τα ληγμένα (βιβλιάρια) πιάνουν τόπο. Δεν υπάρχει λόγος χρησιμοποίησης άλλου βιβλιαρίου και ειδικά 12χρονου. Μάλλον περί βλακείας πρόκειται....
   Λες να θέλει να χαμηλώσει το μηνιαίο πλαφόν και γι' αυτό να μοιράζει τις συνταγές σε πολλούς;
   Δεν είναι πάντως σωστό να γενικεύουμε τις περιπτώσεις. Η κάθε μια είναι διαφορετική. Βέβαια αυτή που παρουσιάσατε ...βγάζει μάτι (διαβάζοντας τις συνταγές του 12χρονου σκέφτηκα μόνο την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

fanisgp:
Πρώτον,πέρυσι δεν το ήξεραν όλοι  οτι μπορούσαν με το ΑΜΚΑ να συνταγογραφήσουν.Δεύτερον, κυρίως σε αλλοδαπούς που ήθελαν τα φάρμακα για να τα στείλουν έξω έπεφτε και πέφτει το δεκάρικο για να τα γράφει στα δικά τους ΑΜΚΑ (να δείς zomarist και αντυπερτ. σε εικοσάχρονους), τρίτον τις συνταγές που ανέβασα ήταν για να δείξω οτι δεν κοιτά τίποτα οταν συνταγογραφεί και δώστε μου ενα ΑΜΚΑ ήταν καθ'υπερβολή έκφραση που χρησιμοποιούμε με άλλους συναδέλφους για την συγκεκριμένη γιατρό τέταρτον  θα βρώ και άλλες συνταγές όπως του τοπικού καρδιολόγου που είναι για γέλια  και πέμπτον καλό... σαββατοκύριακο!

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρώτον,πέρυσι δεν το ήξεραν όλοι  οτι μπορούσαν με το ΑΜΚΑ να συνταγογραφήσουν.Δεύτερον, κυρίως σε αλλοδαπούς που ήθελαν τα φάρμακα για να τα στείλουν έξω έπεφτε και πέφτει το δεκάρικο για να τα γράφει στα δικά τους ΑΜΚΑ (να δείς zomarist και αντυπερτ. σε εικοσάχρονους), τρίτον τις συνταγές που ανέβασα ήταν για να δείξω οτι δεν κοιτά τίποτα οταν συνταγογραφεί και δώστε μου ενα ΑΜΚΑ ήταν καθ'υπερβολή έκφραση που χρησιμοποιούμε με άλλους συναδέλφους για την συγκεκριμένη γιατρό τέταρτον  θα βρώ και άλλες συνταγές όπως του τοπικού καρδιολόγου που είναι για γέλια  και πέμπτον καλό... σαββατοκύριακο!

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι όλα γράφονται, αλλά δεν ξέρω την περίπτωση της συναδέλφου για να κρίνω. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που είδα, ότι δηλαδή χωρίς επιχειρήματα (κοινώς γιατί έτσι γουστάρει) ο ΕΟΠΥΥ επιβάλλει πρόστιμο. Θα μπορούσε να πει (ο ελεγκτής) ότι διερεύνησε περιστατικά και διαπίστωσε ότι πχ έγραψε φάρμακα χωρίς να υπάρχει νόσημα ή χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Αλλά όταν λέει εκτός ειδικότητας για ένα γενικό γιατρό τι μπορεί να έγραψε; Αντι-TNF ή Bosentan;

fanisgp:
Συγνώμη συνάδελφε  pzogr εσύ ξεκινάς αντιανοικό χωρίς να τον δεί νευρολόγος επειδή σου ανέφερε οτι ξεχνάει;Για ΚΥΠ επειδή σου είπε οτι κατουράει 2 φορές την νύχτα;Το εισπνεόμενο των 60 ευρώ στον 20χρονο;Βεβαίως και είναι εκτός ειδικότητας για μένα και πολλούς άλλους.Η έλλειψη επιχειρημάτων του ΕΟΠΥΥ λόγο κενών της νομοθεσίας (που πίστεψέ για κάποιον που κάνει σωστά την δουλειά του προς όφελος του είναι το κενό αυτό) πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την παρανομία;Τί ακριβώς συζητάμε για να καταλάβω.Οι περιπτώσεις που θα ασχοληθεί ο ΕΟΠΥΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  με γιατρό είναι απειροελάχιστες.Και μην ξεχνάμε οτι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΙΑΤΡΟΙ  μας ελέγχουν και ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ  κάθε επιείκεια οχι μόνο συναδελφικά ακόμη και  λόγο άγνοιας! Επειδή λοιπόν ο ΕΟΠΥΥς αντί να πεί επέστρεψε γιατρέ μου τα κλεμμένα και ας υποθέσουμε οτι λανθασμένα επικαλέστηκε το εκτός ειδικότητας (ορθά όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση),εμείς γινόμαστε μια γροθιά απέναντι στο σύστημα και ξεδιπλώνουμε το νομικό μας οπλοστάσιο;Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάμε σε καμιά απεργία, σε καμιά διαδήλωση  και σε καμιά συνέλευση ΟΛΟΙ ΜΑΣ και εκεί να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει και όχι πίσω απο εναν υπολογιστή να κάνουμε θεωρία;Δες μας αρέσει που μας κλείνουν το μάτι και μπορούμε  σε πέντε φίλους και δέκα συγγενείς να γράφουμε τα Πάντα θέλουμε ξεκάθαρους κανόνες σε όλα.Πού  αυτό στην Ελλάδα;Ξεκίνησε η επανάσταση απ τους συμβεβλημένους ΕΟΠΠίτες.(απ΄όλα χωρίς κρεμμύδι!)Συγνώμη εγώ μόνος μου το λάκκο δεν τον σκάβω.Επειδή σίγουρα  θα παρεξηγηθώ τελειώνω λέγοντας οτι το εύρος της συνταγογράφησής μας ειναι μεγάλο και  οι αποφάσεις του ΚΕΣΥ που ανέβασε ο Αργύρης  έστω και χωρίς υπουργική απόφαση μας καλύπτουν.Μακάρι να υπάρξει υπουργική απόφαση και να αγωνιστούμε γι'αυτό οκ.Αλλά αν είναι να αγωνιστώ για να γράφει η συνάδελφος φάρμακα για την άνοια ή πιο σωστά να ξεκινάει αγωγή θα ρωτήσω τότε  γιατί όχι και για parkinson;Δεν είδα παθολογενικό να βάζει θεραπεία.Μήπως γιατί της άνοιας ...,<<αποζημιώνονται>> ακόμη...;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση