Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Απριλίου 2024, 18:51:47

Αποστολέας Θέμα: Πορεία εξέλιξης και χρονοεπίδομα σε νέο διορισμό  (Αναγνώστηκε 35780 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Μαΐου 2012, 22:25:24
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

parpar


Ποιο ενιαιο μισθολογιο?
Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. ειναι ενημερη?

31 Μαΐου 2012, 22:55:55
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

athanasia


έχω την εντύπωση πως το θέμα δεν έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα, παρά το παραλογισμό του. Ισως γιατί αφορά μικρό αριθμό γιατρών, καθώς απο την 1η/7/11 και μετά, ελάχιστοι διορισμοί (τουλάχιστον ειδικών γιατρών) έχουν πραγματοποιηθεί, κυρίως επικουρικών. Οπότε, το πρόβλημα αφορά μάλλον λίγους, βάλε και το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών, τι να πρωτοδιεκδικήσεις;
 Ο Ζαχαρίας απο το ΓΛΚ μου είπε πως το Λογιστήριο αναγνωρίζει το πρόβλημα και ενημέρωσε το Σαχινίδη για την ανάγκη διευθέτησής του, αλλά "αυτός τώρα έφυγε" (έτσι ακριβώς μου είπε). Κοινώς, σκασίλα του. Θα ήταν χρήσιμο να προωθούσαμε την ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ κλπ. (κανένας συνδικαλιστής της προκοπής στο forum;)

31 Μαΐου 2012, 23:01:49
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Είναι ενημερωμένοι και ο ΙΣΑ και η ΟΕΝΓΕ.

Το θέμα εδώ και 11 μήνες απασχολεί δεκάδες εκατοντάδες αγροτικούς και ειδικευόμενους που δε λαμβάνουν το χρονοεπίδομα.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

31 Μαΐου 2012, 23:14:33
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

athanasia


τότε είναι εντυπωσιακό που στις οχλήσεις τους προς το υπουργείο για άλλα ζητήματα, δεν έχουν κάνει αναφορά στο θέμα.
όποτε έκανα αποδελτίωση τύπου για το θέμα βρήκα μία μοναδική αναφορά - καταδίκη της ΑΡΣΙ. Εκτός αν κάνω λάθος, έχει κινηθεί κατι ;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Μαΐου 2012, 23:20:08 από athanasia »

1 Ιουνίου 2012, 00:01:59
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το θέμα είναι ότι ο νόμος ορίζει σαφώς μέχρι πότε αναστέλλεται η χορήγηση χρονοεπιδόματος σε νέους διορισμούς και η προθεσμία αυτή έχει παρέλθει χωρίς την άρση της αναστολής.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Αυγούστου 2012, 08:58:35
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Σημερα ενημερωθήκαμε προφορικά ότι καταργείται και στο Γ.Ν. Βόλου το χρονοεπίδομα για όσους προσληφθήκαμε μετά από 1/7/11 και θα μας παρακρατηθεί αναδρομικά.
Τέλεια.

18 Αυγούστου 2012, 00:49:34
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Απόστολε, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ωστόσο αν και πιο σαδιστικός και άδικος τρόπος για τη γενιά μας είναι μακροπρόθεσμα δίκαιος.
Εγώ προσωπικά, θεωρώ μεγάλη κοινωνική αδικία το χρονοεπίδομα. Πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθεί για όλους και άμεσα. Αλλά θα υπάρξει μεγάλη κοινωνική πίεση από τους βολεμένους του συστήματος.
Δεν πιστεύω ότι ο νεαρός πρέπει να λαμβάνει το μισό μισθό από τον μεγαλύτερο σε ηλικία επειδή ο δεύτερος λαμβάνει ένα τρελό χρονοεπίδομα. Υπάρχουν δουλειές που ο νέος τις κάνει καλύτερα και δουλειές που η εμπειρία (άρα και τα χρόνια υπηρεσίας) επίσης μετράει περισσότερο.
Όταν ξεκίνησα ειδικότητα, έπερνα 280χιλ δραχμές και η καθαρίστρια στο ΕΣΥ με 12 χρόνια προϋπηρεσία 310χιλ δραχμές. Βέβαια το ότι για να φτάσω να πάρω τη θέση του ειδικευόμενου (που απαιτεί πανεπιστημιακό πτυχίο και έχει ευθύνες) χρειαζόμουν 7 χρόνια αυτό δεν μέτραγε σε κανένα χρονοεπίδομα.

Θα το γράψω γιατί φοβάμαι ότι θα επαληθευτώ.
Πάνε να βάλουν ένα μισθό των 400-800 ευρώ για όλους, από τον απόφοιτο γυμνασίου μέχρι τον καθηγητή πανεπιστημίου. Και όταν σε 10-15 χρόνια δεν θα τους μείνει κανένας στην Ελλάδα με πτυχίο, και όταν δεν θα σπουδάζει κανείς για να παίρνει τα ίδια με αυτόν της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θα αρχίσουν να δίνουν μισθούς σε θέσεις ευθύνης και σε πτυχιούχους για να έχουν ότι καταφέρουν να έχουν από πτυχιούχους. Μέχρι τότε η γενιά μας (ότι μείνει στην Ελλάδα) θα είναι η ξυπόλυτη γενιά. Δεν είμαστε ακόμη, θα γίνουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Αυγούστου 2012, 00:51:08 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

18 Αυγούστου 2012, 10:57:35
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Μήπως γνωρίζει κάποιος πότε σταματούν οι υπερβολικές κρατήσεις υπέρ κάποιων ταμείων στους νεοδιοριζόμενους επιμελητές Β;

18 Αυγούστου 2012, 21:07:38
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεκτή η ένσταση για το χρονοεπίδομα. Η κοινά αποδεκτή λογική του στηρίζεται στην πανκοινωνικά (sic) επικρατούσα στρατιωτικής προελεύσεως αντίληψη περί "παλιού" και "νέου".
Επίσης άδικα θεωρώ βέβαια και τα επιδόματα θέσεως, η λογική των οποίων στηρίζεται επιπλέον και στην ταξικοποίηση των εργαζομένων ώστε "αφεντικά και δούλοι μη γίνουμε σκατά ούλοι" (μην ακούσω τα περι κινήτρων ιδιαίτερα στο Ελλάντα γιατί θα βγάλω σπυράκια).
Και όσο κι αν αυτό ακούγεται αιρετικό ας αναλογιστούμε ότι και με βάση τον κώδικα ο δημόσιος υπάλληλος θεωρείται ότι προσφέρει κοινωνική υπηρεσία και η αμοιβή του χαρακτηρίζεται ως αποζημίωση (εξού και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του εργατικού δικαίου και δεν δικαιούμαστε επίσχεσης εργασίας - παρεμπιπτόντος).

Από την άλλη βέβαια, Δημήτρη, όλα αυτά αποκτούν μια φιλολογική διάσταση αν λάβουμε υπόψιν ότι για ένα δεκάμηνο ο μισθός θα είναι 900 ευρώ (λόγω των αναδρομικών) και οι εφημερίες δίνονται κουτσουρεμένες κατά 40% και με καθυστέρηση.

Οπότε τα κουκιά δε βγαίνουν.

18 Αυγούστου 2012, 21:43:30
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

jupiter


Ας μη θαβόμαστε μόνοι μας όμως. Αν συνάδελφε θεωρείς υπερβολή το χρονοεπίδομα εσύ δώσε το πίσω ή χαριζέ το στους φτωχούς. Σ' αυτή τη χούντα προσφέρεις δάχτυλο και σου κόβουνε το χέρι από τον ώμο. Οπότε οι λεπτές αυτές έννοιες στις οποίες αναφέρεσαι δεν έχουν νόημα...

3 Οκτωβρίου 2012, 22:56:29
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

nart


Kαλησπέρα! Υπηρετώ σε θέση Επιμελητή Β΄ και στις 30/12/2011 μετακινήθηκα από κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ σε άλλο (παραίτηση και νέος διορισμός). Με βάση το επισυναπτόμενο, ισχύει ο μηδενισμός του χρονοεπιδόματος μου ή η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει μόνο για τις μετακινήσεις που έγιναν μετά τις 14/3/2012? Για αυτούς τους λίγους από εμάς που παραιτήθηκαν και διορίστηκαν στο μεσοδιάστημα δηλ από 1/7/2011 έως 14/3/2012, τι ισχύει τελικά με το χρονοεπίδομα? .Έχει το επισυναπτόμενο αναδρομική ισχύ? Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά προκαταβολικά!     

28 Οκτωβρίου 2012, 11:29:20
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

nart


Καλημέρα!
Πληροφορήθηκα την Παρασκευή πως το χρονοεπίδομα δεν καταβάλλεται ούτε στους συναδέλφους που ήδη υπηρετούσαν στο ΕΣΥ και διορίστηκαν σε νέα θέση μετά τις 14/03/2012, παρά τα αναφερόμενα στην παραπάνω εγκύκλιο. Με πληροφόρησαν επίσης πως υπάρχει πρόβλημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά?
Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά θερμά!     
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Οκτωβρίου 2012, 22:49:19 από nart »

1 Νοεμβρίου 2012, 20:13:22
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

nart


Καλησπέρα! Σήμερα αναρτήθηκε στο ygeianet το επισυναπτόμενο σχετικά με τη χορήγηση χρονοεπιδόματος. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση???Ευχαριστώ!

1 Νοεμβρίου 2012, 21:42:23
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

stathis


αγαπητε nart δεν καταλαβα καθολου την απαντηση.αυτη η νομοθετικη ρυθμιση για ποτε προβλεπεται;αναφερεται παντως οτι θα γινει

1 Νοεμβρίου 2012, 21:54:29
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

nart


Αυτή την ενημέρωση είχα και από το τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου όπου επιθυμώ να μετακινηθώ πριν από λίγε ημέρες, ότι δηλαδή επίκειται νομοθετική ρύθμιση, που θα έχει μάλιστα και αναδρομική ισχύ σχετικά με την καταβολή του χρονοπιδόματος...Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, αν και για κάποιους από εμάς, έχει σημασία η έγκαιρη νομοθετική ρύθμιση...