Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Σεπτεμβρίου 2020, 02:06:59

Αποστολέας Θέμα: Βλέπουν τους ασθενείς της ΜΕΘ μέσω ίντερνετ - Πρωτοποριακή μέθοδος στο Ηράκλειο  (Αναγνώστηκε 1823 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Οκτωβρίου 2012, 22:57:28
Αναγνώστηκε 1823 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η τεχνολογία και το διαδίκτυο θα βρίσκονται πλέον στο πλευρό του κάθε ασθενή που θα περνά το κατώφλι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν ο διευθυντής της ΜΕΘ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος με την ομάδα του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με την αρωγή της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ.

Όλα ξεκίνησαν από τη δημιουργία ενός λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ιατρική παρακολούθηση ασθενών. Αυτό το λογισμικό εγκαθίσταται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τοποθετούνται μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έναν σε κάθε κρεβάτι και μέσα σε αυτόν μπαίνουν όλα τα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στο νοσηλευόμενο.

Όλες οι ιατρικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε καθημερινή βάση για τον κάθε ασθενή της ΜΕΘ καταγράφονται και αποθηκεύονται στον υπολογιστή με το ειδικό λογισμικό με ειδικούς κωδικούς. Νοσηλευτές και γιατροί της ΜΕΘ εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό των μηχανημάτων και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή, να βλέπει την εξέλιξη της υγείας του ακόμα και αν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς τους μέσω διαδικτύου, να βλέπουν αν ανέβασαν πυρετό, να ελέγχουν όλες τις ιατρικές τους εξετάσεις, να παρακολουθούν βήμα προς βήμα την εξέλιξη της υγείας τους ακόμα και αν παραστεί ανάγκη να απουσιάσουν από την κλινική.

Το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμόζεται ήδη στην Αμερική και σε νοσοκομεία της Βόρειας Ευρώπης ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί στη χώρα μας. Υπάρχουν μεν εταιρείες που πουλούν το συγκεκριμένο λογισμικό αλλά με ένα κόστος της τάξης των 25.000 ευρώ ανά κρεββάτι, ποσό εξαιρετικά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα αυτή τη χρονική περίοδο.

Έτσι ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με την ομάδα τους αλλά και την πολύτιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης δημιούργησαν το δικό τους λογισμικό, ενώ το ΠΑΓΝΗ από την πλευρά του ανέλαβε το κόστος και προμήθευσε τη μονάδα με τους απαιτούμενους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έτσι αντί το νοσοκομείο να αγόραζε το σύστημα για τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ με 300.000 ευρώ (25.000 ευρώ ανά κρεβάτι), τελικά πλήρωσε το 1/4 της τιμής , όπως επεσήμανε σήμερα ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα με την εξέλιξη αυτή, το ΠΑΓΝΗ είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε ολόκληρη τη χώρα που διαθέτει αυτό το σύστημα παρακολούθησης των ασθενών της ΜΕΘ και μάλιστα έχει τη δυνατότητα ακόμα και να πουλήσει την τεχνογνωσία αυτή, τόσο εκτός όσο και εκτός Ελλάδας.

Παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια σε ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές ενώ παράλληλα δε χάνεται κανένα απολύτως δεδομένο ποτέ. Δεν είναι όπως η καταγραφή στα χαρτιά, επεσήμανε κατά τη διάρκεια τς παρουσίασης ο διευθυντής της ΜΕΘ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
7057 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2011, 13:47:30
από Ωφελέειν
7 Απαντήσεις
3255 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2011, 08:12:26
από Δημήτριος
0 Απαντήσεις
1820 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2011, 01:09:50
από anastasios theodoridis
15 Απαντήσεις
10459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2016, 12:13:56
από Xouzouris
0 Απαντήσεις
1053 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουλίου 2016, 07:56:10
από Argirios Argiriou