Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ
Gatekeeper:
Νέα μέτρα και ρήτρες ζητά η τρόικα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
:o
D-Michalis:
Νοέμβριος 2012, Σύνταξη: Δ. Γ. Μιχάλης
Υπολογίζοντας τις αλλαγές στο Β.Μ., τα επιδόματα και το ωρομίσθιο της εφημερίας, διαπιστώνω ότι οι τελικές μεταβολές έχουν ως εξής (υπολόγισα με ακρίβεια τα εμά [Δ/ντού ΕΣΥ], αλλά το ίδιο περίπου ποσοστά ισχύουν και για τους άλλους γιατρούς ΕΣΥ):
Τελευταίες αλλαγές με τις διατάξεις του μνημονίου τον Νοέμβριο του 2012
1. Μείωση Συνολικών Τακτικών Αποδοχών = 18,8%
(από καθαρά 2.100 σε 1.700)
2. Μείωση Εφημεριών = 38,2%
3. (από καθαρά 1.000 σε 620)
4. Μέση μείωση συνολικού μηνιαίου εισοδήματος = 25%
(υπό την προϋπόθεση ότι οι εφημερίες θα μείνουν στον ίδιο αριθμό μηνιαίως)
Συνολικές αλλαγές από το 2010 και εντεύθεν (έως 11ο 2012) με τις διάφορες διατάξεις «προσαρμογής»
1. Μείωση Συνολικών Τακτικών Αποδοχών (συνυπολογιζομένων και των 13ου -14ου μισθού) =33%
( Από μικτά 3817,44/μήνα [ή 4283/μήνα μαζί με το κλάσμα των 13ου-14ου μισθού] που ήταν, τώρα γίνεται 2,883 / μήνα
2. Μείωση Εφημεριών =43,6%
(για συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών από μικτά =1.580 τώρα γίνεται 890)
5. Μέση μείωση συνολικού μηνιαίου εισοδήματος = 36%
(από μικτά Τακτ. + 13-14ο μισθό + Εφημερίες = 5863 τώρα γίνεται 3.773 [που μεταφράζεται σε περίπου 2.320 καθαρά])
Σημείωση:
Συνυπολογιζομένων των αλλαγών των αποδοχών αλλά και των αλλαγών στη γενική φορολόγηση και στη φορολόγηση των εφημεριών και του επιδόματος βιβλιοθήκης (και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός εφημεριών δεν θα μειωθεί έτι περεταίρω), η μεταβολή είναι τουλάχιστον άλλο ένα 10% περισσότερη, ήτοι τα τελικά διαθέσιμα είναι τουλάχιστον 45-50 % λιγότερα σε σχέση με τις αρχές του 2010.
ΑΡΗΣ:
Οι περικοπές στους ειδικευόμενους είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την παραγωγικότητά τους. Οι υπολογισμοί σε απόλυτους αριθμούς, σε συνάρτηση με τον χρόνο μόνο, δεν αποτελεί και τον καταλληλότερο δείκτη σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη. Επίσης όλοι οι υπολογισμοί μισθών γίνονται πάντα σε κάποιο βαθμό της ιεραρχίας πολύ μικρότερο από τη θέση του διευθυντή. Επιπλέον, η πλειοψηφία των διευθυντών ΕΣΥ δεν έχει επιδείξει στο παρελθόν και τη βέλτιστη πρακτική και συμπεριφορά, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στο ΕΣΥ και εν τέλει δεν θα κλάψουμε για τις περικοπές τους. Με τα προσόντα που διαθέτουν και αναδείχθηκαν σε διευθυντικές θέσεις, ας δουλέψουν ως μεγαλοστελέχοι ιδιωτικών ιατρικών ομίλων να κερδίσουν περισσότερα.
D-Michalis:
Εγώ μίλησα τα με λογιστικά νούμερα (απόλυτα μάλιστα) που διαθέτω.
Αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ενημέρωση, ας κάτσει ένας τουλάχιστον από τον κάθε βαθμό να επεξεργαστεί και αναρτήσει τα του βαθμού του.
Αν τώρα πάμε στο «αξιοκρατικό», είμαι αναρμόδιος, αν και πολλά περισσότερα από τα ήδη αναφερθέντα μπορούν να ειδωθούν και προσμετρηθούν.
Ας δημιουργήσουμε πρώτα συστήματα κρίσης –αξιολόγησης –ανταποδοτικότητας προσφοράς / εσόδων, και μετά ας μιλάμε για τα υπόλοιπα.
Για την ώρα παραθέτω αριθμούς και δεν θρηνώ για τους δ/ντες, αλλά για όλους τους εργαζόμενους, έχοντας λεπτομερή φωτογραφία μόνο των δ/ντων.
Το διαίρει και βασίλευε λοιπόν δεν με εκφράζει. Σε όποιον το επιθυμεί, χαρίζω τα σκήπτρα.
Μπορούσα να το έχω χρησιμοποιήσει πολύ, αλλά το αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας, έχοντας περάσει από όλα τα στάδια της ιεραρχίας και μη φυτρώσας -άμα τη λήψει ειδικότητας- σε θέση δ/ντού, ούτε αποκτώντας την, λόγω «ωριμότητας», σα να είμαι κανένα φρούτο και όχι επιστήμονας.
Κάποτε η ανθρωπότητα είπε «τι με νοιάζει αν σκοτώνει Εβραίους ο Χίτλερ? Δεν είμαι Εβραίος», «Τι με νοιάζει αν σκοτώνει ομοφυλοφίλους? Δεν είμαι ομοφυλόφιλος»
Όταν όμως προχώρησε και στους λοιπούς, τότε θυμηθήκαμε ότι αυτό είναι ναζισμός, αλλά ήταν αργά.
Το ίδιο δυστυχώς επαναλήφθηκε και στην κρίση στη χώρα μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η μπόρα και από ότι βλέπω διατηρεί –παρά τα δεινά της αποδυνάμωσης της αντίστασης που επέφερε- και τώρα θιασώτες της αυτή η λογική.
Επιτρέψτε μου να μη συμμετέχω στο κλάμπ.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Έχω δύο απορίες:
- Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Τώρα που η δόση πάει τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου πάμε για στάση πληρωμών; Π.χ. οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν το δεύτερο 15θήμερο; Ή μήπως αποδεικνύεται ο ψυχολογικός πόλεμος με ψεύδη που γίνεται στην κοινή γνώμη;
- Αν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου ήταν αποτέλεσμα "σκληρής διαπραγμάτευσης" με την τρόικα, τι κερδήθηκε μ' αυτή τη διαπραγμάτευση; Από ποια άλλα μέτρα μας "γλίτωσε" η κυβέρνηση;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση