Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ

<< < (6/10) > >>

Harper:
Θα συμφωνησω με τον κ.Μιχάλη.
Μπορει ο @Αρης να εχει σε μεγαλο βαθμο δικιο σε αυτα που λεει για τους Διευθυντες το θεμα ομως ειναι πως αν μπουμε σε μια λογικη απόλυτης  ισοπεδωσης ,ομογενοποιησης και εκκαθαρισης μπαινουμε σε πολυ επικινδυνα μονοπατια.
Δε διαφωνω να γινει εκκαθαριση της "σαβουρας" στο ΕΣΥ ,αλλά με αυστηρους όρους.
Γιατι το να καρατομεις ΟΛΟΥΣ στο ονομα μιας δυσλειτουργικης -εστω,πλειοψηφιας-ειναι αδικο και αποθαρρυντικο για καποιους που παιζουν ακομη για τη φανελα.Τελικα με μια τετοια συλλογιστικη,"καθαρη" τη βγαζουν τα λαμογια και οι τεμπεληδες που αντι να παρουν δρομο κλωτσηδον απο το ΕΣΥ ή το Δημοσιο γενικοτερα γινονται "ανεκτοι"  και "επιπλεουν" μεσα στο πληθος με την "αφαιμαξη"  των ευσυνειδητων-αποδοτικων  συναδερφων τους που στο τελος και εκεινοι απογοητευμενοι το πιθανοτερο ειναι να υιοθετησουν την ωχαδερφιστικη σταση των λαμογιων παρα τα λαμογια να γινουν σωστοι επαγγελματιες.
Τελικα η μη επιβραβευση των ικανων αλλά η διατηρηση των ανικανων (σε βαρος των ικανων) μάλλον μακροπροθεσμα θα ριξει την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων και οι αχυρανθρωποι που παιρνουν τις αποφασεις,οντας ανικανοι στη νεα ταξη πραγματων να κανουν προσληψεις θα μεταμορφωσουν το κομματικο πελατολογιο τους από "διορισμους ημετερων" σε "διατηρηση θεσεων ημετερων".Εστω και αν οι "ημετεροι" ειναι παντελως ανικανοι,εστω και αν διατηρουνται στη θεση τους με κοστος στις  αποδοχες και στις ζωες των ικανων!

ΑΡΗΣ:
Δυστυχώς ως κοινωνία θυμηθήκαμε τον Μπρεχτ πολύ αργά και είναι αμοραλιστικό να τον θυμόμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μόνο. Ο Μπρεχτ είναι πάντα επίκαιρος και δεν αναφέρθηκεε τόσο έντονα στην προ οικονομικής κρίσης εποχή που υπήρχε ηθική, θεσμική κλπ κρίση.
-Τι με νοιάζει που δουλεύουν όλοι κι εγώ μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω στη δουλειά?
-Τι με νοιάζει που δεν εκπαιδεύονται και δεν επιμορφώνονται οι άλλοι, εμένα δεν μου χρειάζεται
-Τι με νοιάζει που άλλοι εφημερεύουν και δουλεύουν κι εγώ μπορώ να εφημερεύω και να κοιμάμαι σπίτι μου?
-Τι με νοιάζει η βελτίωση των υπηρεσιών της μονάδας μου, ας βρουν άλλοι τρόπο
-Τι με νοιάζει που δεν παίρνουν ρεπό, εμένα δεν μου χρειάζεται
-Τι με νοιάζει για τους άλλους, εγώ έγινα διευθυντής πια
-Τι με νοιάζει που οι ιατρικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες, δεν έχω να αποδείξω τίποτε πια, ανέβηκα στην ιεραρχία
Ε, λοιπόν εμένα με νοιάζει, γιατί μπορεί να μη γίνω εβραίος και ομοφυλόφιλος, αλλά κάποια στιγμή θα γίνω διευθυντής, όπως όλοι μας στο ΕΣΥ. Οπότε δεν είναι αυτοί κι εμείς, δεν ισχύει το διαίρει και βασίλευε.  Ας αποδείξουν λοιπόν οι διευθυντές ΕΣΥ ότι αξίζουν τα χρήματα που πληρώνονται, ώστε να μπορούμε κι εμείς μετά από χρόνια, όταν βρεθεί η χώρα σε περιόδους ανάπτυξης, να διεκδικήσουμε αυξήσεις ως διευθυντές και να μην περάσουμε από το πολυδιευθυντικό στο αδιευθυντικό σύστημα με την απαξίωση της ιδιότητάς τους που οι ίδιοι προωθούν.

Δημήτρης Μακρέας:
Άρη συμφωνώ ότι ο ρόλος του διαυθυντή είναι κομβικός, όχι μόνο για το ίδιο το άτομο και την εργασία του, αλλά για το συνολικό τρόπο με τομν οποίο δουλεύει μια κλινική, ένα τμ'ημα, ένα ΚΥ.
Όσοι έχουμε δουλέψει σε οποιοδήποτε χώρο ομαδικής εργασίας, το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Θα είχε ενδιαφέρον μια προσέγγιση του στυλ:
Είσαι διευθηντής 15 χρόνια, η κλινική  σου είναι μπουρδέλο, κανείς δε δουλεύει , οι ειδικευόμενοι βγαίνουν άσχετοι, οι ασθενείς κακοποιημένοι και ταλαιπωρημένοι. Σου κόβουμε το μισθό μέχρι να ανταποκριθείς στο ρόλο σου και την ευθύνη που σου έχει ανατεθεί. Τα χρήματα που σου κόβουμε τα πάρει ο διπλανός σου, που έχει σκιστεί και έχει φτύσει αίμα.
Αυτό θα είχε ενδιαφέρον...
Στην περιοχή μου, είμαστε τρεις γιατροί.
Το κορόιδο (εις γνώση μου και με πλήρη συνείδηση), μια κανονική, και ένα λαμόγιο που δηλώνει ότι το ωράριό της είναι 10-12 εκτός Παρασκευής που έχει ρεπό.
Πριν την κρίση τα ίδια πέρναμε , στο ενδιάμεσο το ίδιο και τώρα τα ίδια μας κόβουνε...
Άσε που εγώ θα βρεθώ υπόλογος και υπερσυνταγογράφηση και θα φάω και κανένα πρόστιμο...

D-Michalis:
Είναι σαφές ότι εδώ προσπαθούμε αποσπασματικά να φωτογραφήσουμε ένα σοβαρό –από ηθικής και λειτουργικής άποψης- θέμα. Αυτό της αξιολόγησης. Και συμμερίζομαι τους τοποθετηθέντες, καθ’ ότι η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη για αυτούς που προσπαθούν, αλλά βλέπουν να ισοπεδώνονται.
«Μιάς και δεν μας συμφέρει να αναταχθούμε ψηλά, ας κατεβάσουμε τους ουρανούς στη λάσπη της γής, για να «εξυψωθούμε και εμείς». Φράσεις παμπάλαιες, μα δόγμα βασιλεύον.

Όχι μόνο δεν διαφωνώ στην αξιολόγηση / ανταποδοτική αμοιβή, αλλά υπερθεματίζω κιόλας. Πάμπολλες φορές αναφέρθηκα σε αυτό. Αν θέλουμε να το ανοίξουμε, με προτάσεις, σκέψεις, επιχειρήματα, σεβαστό. Αλλά όχι εδώ.
Εδώ αναλύεται αμιγώς το «οικονομικό-κοινωνικό περιεχόμενο του νόμου. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.

Εξ’ άλλου, στην περίπτωση των δ/ντών δεν έγινε αξιολόγηση και άρα, καλά κάνουν και κόβονται οι αποδοχές, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των γιατρών ΕΣΥ, των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, των ιδιωτικών υπαλλήλων κ.λ.π., έγιναν τέτοιες αξιολογήσεις και οδήγησαν στα παρόντα μέτρα?

Δεν βλέπουμε ότι στην παρούσα φάση που ο στόχος είναι «μείωνε και προχώρα. Όλα τα άλλα είναι ακαδημαϊκές κουβέντες» είναι καιρός για αποκάλυψη της ψευτιάς?

Το είπα και παραπάνω. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοιο σημάδι (διάθεσης αξιολόγησης / ανταποδοτηκότητας), άρα, το να ανακατεύουμε τις μειώσεις της παρούσας ενέργειας με τις αξιολογήσεις, το μόνο που κάνουμε είναι να ρίχνουμε νερό στο μύλο των σφαγέων «όλοι τους άχρηστοι είναι. Μόνο εισπράτουν μισθούς και καταναλώνουν. Χτυπάτε λοιπόν στο σταυρό».

Δεν θέλω να ρίξω τέτοιο νερό στο μύλο αυτό, γι’ αυτό επιμένω ότι εδώ δεν ταιριάζει η εμπλοκή της αξιολόγησης, αλλά είναι τόσο σοβαρό, ιερό και πολυσύνθετο θέμα που πρέπει να ειδωθεί από μόνο του –αν δεν θέλουμε να το λασπώσουμε με τις ανθρωποφάγες τακτικές του «κόβε και προχώρα»

ΑΡΗΣ:
Tο οικονομικό-κοινωνικό περιεχόμενο του νόμου λοιπόν είναι ότι καλώς έγιναν οι περικοπές των Διευθυντών ΕΣΥ την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν από το δημόσιο, με οικογένειες οι οποίοι πολλοί από αυτούς μπορεί να αποδίδουν για το δημόσιο την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν αποδίδουν και εισπράτουν μισθούς. Είμαστε στην εποχή του μνημονίου και θα πρέπει τώρα να γίνει το ξεκαθάρισμα για να προχωρήσουμε μπροστά. Όποιος δε θέλει να τον βάζουν στο ίδιο κάνδρο με τους υπόλοιπους, καιρός να τους καταγγείλει, να τους απομονώσει. Δυστυχώς τέτοια διάθεση δεν υπάρχει από κανέναν. Και οι διευθυντές αξιολογούνται. Μην περιμένουμε τη διάθεση των άλλων ή τη διάθεση τυ συστήματος. Και όλοι ξέρουμε πώς αξιολογούνται. Συνεχίστε λοιπόν συνάδελφοι να αξιολογείται τους τεμπέληδες ως χαρισματικούς, ώστε να βλέπουν την πόρτα της εξόδου χιλιάδες άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Στα υπόλοιπα κ.Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε και δυσκολεόμαι να τα παρακολουθησω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση