Γενικά > Νομικά θέματα

Πώς συνταγογραφούμε σε ασθ. με Ευρωπ .Κάρτα Ασφ. Ασθεν. ;

<< < (3/22) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥ.Γ. Η εν λόγω ασθενής είναι μόνιμη κάτοικος Ελλάδας. Πήγε μάλιστα και έβγαλε ΑΜΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςη εγκύλιος αυτή περιγράφει τις διαδικασίες για αυτούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να βγάλουν βιβιάριο υγείας. Τι ισχύει όμως για όσους προσέρχονται με την ευρωπαική κάρτα;

--- Τέλος παράθεσης ---
Για την εν λόγω ασθενή μάλλον απαντάς στον ευατό σου... Λογικά πρέπει να πάρει απο τη χώρα προέλευσης κάποιο απο τα ""κατάλληλα για την περίπτωσή τους έντυπα Ε.Ε. (Ε 106, Ε 109, Ε 121, Ε 120, S1)"" και να βγάλει βιβλιάριο της ΙΚΑς.
    Για τους υπόλοιπους που έχουν κάρτα ΕΚΑΑ υπάρχει στο Ε-ΔΑΠΥ ξεχωριστή καταχώρηση για τα έξοδα των ΕΚΑΑ οπότε θα γίνουν δεκτά απο τον ΕΟΠΠΥΥΥΥΥ και θα αποζημειωθούν (και μειωθούν-κουρευτούν βέβαια - τώρα αν θέλει κανείς  ::) να εξετάσει κάποιον ευρωπαίο στο ιδιωτικό ιατρείο με 9 ευρώ και να υποβάλλει ξεχωριστή κατάσταση και δεν ξέρω τα άλλα έγγραφα τοτέ ... καλή τύχη :) ).Το γνωστό καρούλι (καφετιέρα, τοστιέρα, φού...τος κλπ) δεν νομίζω να έχει πρόβλεψη για ΕΚΑΑ οπότε το γράφεις χειρόγραφα (ως συμβεβλημένος, έχεις συνταγολόγια) και πρέπει τα εργαστήρια και τα φαρμακεία να το δεχτούν (δεν τους κατηγορώ γιατί δεν το δέχονται, και εγώ θα το σκεφτόμουνα). Τώρα, για τα νοσοκομεία δεν ξέρω ομολογώ, αλλά είναι εσωτερικό θέμα - γράφει ο νοσοκομειακός σε απλό χαρτί (παραπεμπτικό) του νοσοκομείου και αν θέλει το λογιστήριο ας το εγκρίνει (σίγουρα με αυτό το χαρτί δεν μπορεί να κανει εκτός νοσοκομείου εξέταση ή να πάρει φάρμακα).

nikmix:
Μόνο ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να εξυπηρετήσουν ευρωπαίους ασθενείς?Για ιδιώτη μη συμβεβλημένο υπάρχει τρόπος εξυπηρέτησης-ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων ασθενούς με ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης?

nikmix:
Βρήκα την απάντηση,τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία έδκοσης του εγγράφου (Ιούλιος 2012):δεν γίνεται ηλεκτρονική Σ/Γ σε ευρωπαίους με κάρτα ασφάλισης.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Αν έχουνε ΑΜΚΑ όμως;

Δ. Κουναλάκης:
Ευρωπαίοι ασφαλισμένοι που δεν έχουν εκδόσει βιβλιάριο ΙΚΑ δικαιούνται μόνο για επείγοντα προβλήματα υγείας περίθαλψη.
Τα χρόνια φάρμακα τους οφείλουν να τα έχουν μαζί τους από την χώρα προέλευσης.
Σε διαμονή πέρα των έξι μηνών οφείλουν να βγάλουν και βιβλιάριο ΙΚΑ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση