Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής

<< < (37/113) > >>

Argirios Argiriou:
Από ότι φαίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να φάει κανείς πρόστιμο από δύο μεριές: Και από το Δημόσιο αλλά και από τον Δήμο.

11/08/2016

85.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε ο Άρειος Πάγος σε επιχειρηματία των Χανίων, καθώς προχώρησε σε επιπλέον χρήση αιγιαλού προκείμενου να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες πέραν των ορίων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε με το δήμο της πόλης.

Ο επιχειρηματίας κατέλαβε επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και μια καντίνα 120  τ.μ.


Το Δημόσιο επέβαλε στον παραβάτη επιχειρηματία πρόστιμο 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών προχώρησε σε μείωσή του στα 85.000 ευρώ. Αιτιολογικό στάθηκε ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Η μίσθωση του αιγιαλού κάλυπτε μια θερινή περίοδο.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, απορρίπτοντας όμως την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Η Στερλίνα καταρρέει.

Δείτε π.χ. το παρακάτω γράφημα, που δείχνει πως κινείται η Στερλίνα σε σχέση με την Σουηδική Κορώνα.

Αν θέλετε να αγοράσετε πράγματα μέσω του ebay από την Αγγλία ή εάν ονειρεύεστε να κάνετε διακοπές εκεί, είναι ευκαιρία. Κρίμα όμως για τους Άγγλους.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Iσχύει ακόμη το εμπάργκο για τις ιντερνετικές αγορές για τους Έλληνας; Ή μήπως έχει αρθεί; (κάτι τέτοιο εξαγγέλθηκε προ μηνός...)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςIσχύει ακόμη το εμπάργκο για τις ιντερνετικές αγορές για τους Έλληνας; Ή μήπως έχει αρθεί; (κάτι τέτοιο εξαγγέλθηκε προ μηνός...)

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι το εμπάργκο ισχύει από κάποιο χρηματικό όριο και πάνω.

Αρχίατρος:
Σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ απελευθερώνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των ελληνικών καρτών με e-shops, εκτός από μεταφορές μετρητών, προφανώς μέχρι των γνωστών ορίων (αν θυμάμαι καλά 1000€ ανά λογαριασμό).

Δεν έχω κάνει αγορές να το επιβεβαιώσω προσωπικώς, άλλοι όμως ναι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση