Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
Αρχίατρος:
Επειδή το χρειάστηκα πρόσφατα:
για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν ασφαλιστικές με μηνιαία συμβόλαια (γενικά δεν συμφέρουν, αλλά μπορεί να χρειάζεσαι το αμάξι για μόλις 1 μήνα) ασφάλισης αυτοκινήτων, σε πολύ οικονομικές τιμές.
Συγκεκριμένα εγώ ασφαλίστηκα στην Hellas Direct με μηνιαίο συμβόλαιο, όταν απ΄τις γνωστές μεγάλες, το ελάχιστο είναι τα 3μηνα συμβόλαια.
Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά των τσίπικων καταστάσεων στις ασφάλειες (χωρίς να ισχυρίζομαι ότι η Hellas Direct είναι φτηνιάρικη, γενικά μιλάω) καθώς όταν την χρειαστείς την ασφάλεια, τότε χρειάζεσαι να σε καλύψει και μέχρι τώρα είχα ασφαλισμένο το αμάξι σε Anytime (Interamerican) και Allianz.
Η Anytime 3 φορές που την χρειάστηκα (μία δικιά μου ευθύνη, τις άλλες 2 έφταιγαν οι άλλοι και έκαναν δήλωση, οπότε έγινε φιλικός διακανονισμός) με κάλυψε αν και ακούω-διαβάζω διφορούμενα, πάντως συγγενής ασφαλίστρια που έχω μου έχει πει να την εμπιστεύομαι, δεν ξέρω πόση αξία έχει φυσικά το μου είπε-σου είπα. Όλα είναι μέχρι να σου συμβούν.
Την Allianz ΔΕΝ την χρειάστηκα μέχρι τώρα αλλά η όλη συμπεριφορά τους αποπνέει επαγγελματισμό, μόνο τους Guides που έχουν σε περίπτωση ατυχήματος, αρκούν για να πάρει μια ιδέα κάποιος.
Να τονίσουμε ότι παρά τις νομικές προστασίες που διαφημίζονται, το ιδανικό είναι να γίνει ξεχωριστή ασφάλεια νομικής προστασίας σε κάποια γνωστή εταιρία για διάφορους λόγους.
Αυτά από μένα.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάτι άλλο που μπορεί να σώσει ζωές αν το έχει κανείς στο αυτοκίνητό του είναι ένα σφυράκι για να σπάσει κανείς το τζάμι και να βγει σε περίπτωση που παγιθευτεί μέσα.
Βρήκα σε ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων ένα ειδικό σφυράκι που κουμπώνει μέσα σε μια πλαστική θήκα και μετά πήγα σε ένα λαμαρινά, αν θυμάμαι καλά, που βίδωσε την θήκη αυτή πλάγια από τα πόδια του συνοδηγού.
--- Τέλος παράθεσης ---
– Τι πρέπει να κάνεις εάν το αυτοκίνητό σου πέσει στη θάλασσα;
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Για να κόβεις την ζώνη αλλά και για το τζάμι σε περίπτωση αποκλεισμού μέσα στο αυτοκίνητο. Κοστίζει ένα δολλάριο από το ebay!
ResQMe Car Escape Rescue Tool Keychain Glass Breaker & Seatbelt Cutter New GT.
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Σήμερα τηλεφώνησα σε συνάδελφο ιδιώτη Ιατρό που μου είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι είχε κάνει εταιρικό συμβόλαιο με μια εταιρεία τηλεφωνίας. Του είπα ότι μου φαίνεται ότι οι τιμές για επαγγελματίες/εταιρείες είναι λίγο πιο φουσκωμένες από ότι για ιδιώτες και τον ρώτησα για ποιο λόγο έκανε εταιρικό συμβόλαιο και όχι συμβόλαιο ως ιδιώτης. Μου είπε ότι ξάδελφος του που είναι λογιστής του είπε να κάνει εταιρικό συμβόλαιο γιατί σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία μπορεί να μην αναγνωρίσει η εφορία ως εκπίπτων από τα έσοδα, ένα λογαριασμό τηλεφώνου που δεν γράφει ότι είναι εταιρικός.
Στον λογιστή μου που ρώτησα λίγο αργότερα, μου είπε ότι όντως το καλύτερο είναι να γράφει ότι πρόκειται για επαγγελματικό/εταιρικό συμβόλαιο αλλά ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και αν πρόκειται για ιδιωτικό συμβόλαιο από την στιγμή που φαίνεται ότι ο αριθμός αντιστοιχεί σε Ιατρείο.
Ποια είναι η άποψή σας;
Argirios Argiriou:
Καθημερινή, 05/11/2016
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ
Oχι χωρίς αρκετούς δισταγμούς, ξεκίνησε το 15νθήμερο ταξίδι στην Ευρώπη με τα παιδιά. Υπερίσχυσε η επιθυμία για γνωριμία με νέους τόπους – μέρος της μόρφωσής τους για τον κόσμο δεν είναι κι αυτό; Αφετηρία και επιστροφή με αεροπλάνο, τρένο για τις ενδιάμεσες –πολλές– διαδρομές. Τρένα πολυτελείας με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση, εξυπηρετικό προσωπικό στους σταθμούς έδιωξαν κάθε ανησυχία. Ακριβό; Οικονομικό! Ιδανικό πασπαρτού, το Interrail Global Pass: ένα εισιτήριο, 30 χώρες, πρόσβαση σε όλους τους εθνικούς σιδηροδρόμους και ferry boats. Οι τιμές ξεκινούν από 170 ευρώ, ενώ από 36 ευρώ ξεκινά το One Country Pass, το εισιτήριο για διαδρομές σε μία χώρα μόνο. Η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά και η παράδοση στο σπίτι. Πρόκειται για έναν από τους πιο χαμηλού κόστους τρόπους ταξιδιού για να γνωρίσει κάποιος την Ευρώπη, έχοντας την ευελιξία να ανέβει και να κατέβει από το τρένο όσες φορές επιθυμεί, δίνοντας την ευκαιρία για επίσκεψη σε πόλεις που ούτε θα φανταζόταν ο απλός τουρίστας.
Η διαρκής οπτική επαφή με το τοπίο στη διάρκεια της διαδρομής, ανεπανάληπτη εμπειρία. Ανάλογες οι εντυπώσεις από το ταξίδι με πούλμαν, μία ανερχόμενη τάση στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το πρόσφατο προϊόν InterFlix, το εισιτήριο που κοστίζει 99 ευρώ και εξασφαλίζει στον ταξιδιώτη πρόσβαση σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 900 προορισμούς σε 20 χώρες. Ο πολυτελής στόλος πούλμαν, το δωρεάν Ιντερνετ και οι πρίζες για φόρτιση κινητών, σημαντικά πλεονεκτήματα. Η FlixBus, η «μητέρα» του InterFlix, είναι ένας συνδυασμός startup εταιρείας, ηλεκτρονικής εμπορικής πλατφόρμας και συστήματος μετακίνησης. Η προσπάθεια τριών νέων επιχειρηματιών από το Μόναχο να προσφέρουν άνετα και προσιτά ταξίδια με πούλμαν φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα σε μία τριετία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη. Εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία της παύσης του μονοπωλίου των σιδηροδρόμων στη Γερμανία το 2013, έφεραν την επανάσταση: απλό και εύχρηστο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων, εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών, την εφαρμογή Flix Bus – App, δωρεάν χρήση wi-fi στη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και GPS Live Tracking, το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο.
Αρκετές είναι πλέον οι χαμηλού κόστους εταιρείες μετακίνησης με πούλμαν – το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο για να ταξιδεύει κανείς στην Ευρώπη. Το ταξίδι παύει να είναι απαγορευτικό σε καιρούς κρίσης. Εταιρείες, που ξεχωρίζουν για χαμηλές τιμές εισιτηρίων, ασφάλεια και άνεση, είναι η National Express, η οποία δραστηριοποιείται στη Μ. Βρετανία κυρίως, αλλά τα πούλμαν της ταξιδεύουν και στην Ευρώπη με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για τη διαδρομή Λονδίνο – Παρίσι τις 15 λίρες (απλή μετάβαση). Το Euroline Pass της ομώνυμης εταιρείας ξεκινά από 195 ευρώ για 15 μέρες ταξιδιών σε πάνω από 20 χώρες. Θυγατρική των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF η iDBUS, υπόσχεται λιγότερες θέσεις για περισσότερο χώρο στα πόδια. Επίσης, η γαλλική OUIBUS: 13 ευρώ για Παρίσι - Βρυξέλλες ή 19 ευρώ για Παρίσι - Αμστερνταμ.
Τα πολυτελή πούλμαν της Simple Express με οθόνες αφής για ταινίες, παιχνίδια ή μουσική, ταξιδεύουν στις χώρες της Βαλτικής. Η PolskiBus έχει δίκτυο δρομολογίων σε 20 πολωνικές πόλεις και 5 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η φινλανδική OnniBus και η σουηδική Swebus κινούνται στον παγωμένο Βορρά. Η WESTbus ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Αυστρίας. Η ισπανική Alsa με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για Μαδρίτη - Βαρκελώνη τα 9,25 ευρώ (Ιανουάριο και Φεβρουάριο 5,25 ευρώ). Τέλος, η Busabout, αγαπημένη εταιρεία των backpackers, αλλά και όσων λατρεύουν την περιπέτεια - ευελιξία για Hop On-Hop Off στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, όλο τον χρόνο.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση