Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
schumifer:
Η swebus πάντως φθηνή δεν είναι
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ swebus πάντως φθηνή δεν είναι
--- Τέλος παράθεσης ---
Φθηνή είναι αρκεί να κλείσεις το εισιτήριο νωρίς. Τι θα έλεγες π.χ. να κλείσεις σήμερα 06/11/2016 για να πας στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και να έλθεις στις 15 Δεκεμβρίου του 2016 Στοκχόλμη - Όσλο (συνολικά 832 χιλιόμετρα ) με συνολικά 778 Σουηδικές Κορώνες = 78 € σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι διπλάσιοι από την Ελλάδα;
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Σε πολλές περιπτώσεις έχει σημασία πότε αγοράζεις το εισητήριο.
Σε ταξίδι μου στην Γερμανία, αγόρασα εισητήριο με τους Deutsche Bahn σε δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων (600χλμ) 2 μήνες πριν ταξιδέψω, και μου ήρθε 45€ πήγαινε και άλλα τόσα περίπου έλα, Α' Θέση !
Ομιλούμε για εισητήριο που κόστιζε κανονικά... 120€ και απίστευτης άνεσης ταξιδι (δερμάτινη ατομική θέση, δωρεάν Wifi κτλ)
Φυσικά όποιος πάει τελευταία στιγμή να αγοράσει εισητήριο το πληρώνει ολόκληρο αν και απ΄ότι έχω καταλάβει οι πιο συχνοί ταξιδιώτες (και στην Α' Θέση των ICE ταξιδεύουν κοστουμαρισμένοι τύποι, στελέχη εταιριών κτλ) πρέπει να έχουν τις εκπτωτικές κάρτες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
Κατά τα άλλα, εκπλήσσομαι που τόσο πλούσιες χώρες δεν έχουν ένα τραίνο Υψηλής Ταχύτητας (Βλέπω 6 ώρες το δρομολόγιο 530 χλμ Όσλο-Στοκχόλμη, χειρότερα και από ΟΣΕ :P), προφανώς δεν υπάρχει η κατάλληλη επιβατική κίνηση για να στηρίξει μία τέτοια επένδυση.
Πάντως τα τελευταία χρόνια και στην Γερμανία έχουν ανθίσει οι λεωφορειακές γραμμές μεγάλων αποστάσεων με οικονομικά εισητήρια (το προαναφερθέν δρομολόγιο που πήρα το τραίνο το έβρισκα στα 30€ με λεωφορείο) χωρίς καμμία σύγκριση φυσικά με ταχύτητα-άνεση σε σχέση με τον Σιδηρόδρομο.
schumifer:
Χμμμ, ίσως να είχα λάθος εντύπωση για τη swebus, δε μου είχε φανεί φθηνή σε διαδρομή Norrköping Arlanda, αλλά προφανώς κάποιες διαδρομές κοστολογούνται διαφορετικά. Είναι βέβαια πιο φθηνή από τα τρένα της sj που αισθάνεσαι ότι αγοράζεις ακριβό παπούτσι κάθε φορά που θες να πας Στοκχόλμη
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧμμμ, ίσως να είχα λάθος εντύπωση για τη swebus, δε μου είχε φανεί φθηνή σε διαδρομή Norrköping Arlanda, αλλά προφανώς κάποιες διαδρομές κοστολογούνται διαφορετικά. Είναι βέβαια πιο φθηνή από τα τρένα της sj που αισθάνεσαι ότι αγοράζεις ακριβό παπούτσι κάθε φορά που θες να πας Στοκχόλμη
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ίδιο και με τα τραίνα. Αν τα κλείσεις νωρίς είναι φθηνά. Βέβαια η Swebus είναι συνήθως ακόμη φθηνότερη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση