Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
Αρχίατρος:
Δεν νομίζω να είναι μόνο θέμα οικονομίας, εκεί στην Σκανδιναβία τους έχουν βάλει σε ένα τριπάκι μείωσης του carbon αποτυπώματος κι τα λοιπές "ομορφιές" που θέλουν να επιβάλλουν και στους υπόλοιπους.
Καταννοώ το να μην ξοδεύουμε ρεύμα πχ για φωτισμό που δεν χρειαζόμαστε χωρίς λόγο, και προσωπικά θεωρώ τραγικό το να αφήνουν οι υπάλληλοι στο Δημόσιο τα κλιματιστικά ανοικτά χωρίς λόγο, αλλά δεν θα κάτσω να μετράω την κατανάλωση των μηχανημάτων μου, γιατί με αυτά κάνω ένα σωρό δουλειές κι δεν υπάρχει περίπτωση να τα ανοιγοκλείνω φθείροντας σκληρούς κτλ.
Αν θέλετε να έχετε έναν file server ανοικτό 24ώρες το 24ώρο για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, υπάρχουν λύσεις που καταναλώνουν ελάχιστα, αν έχετε όμως ισχυρό desktop PC, καλό είναι να το ανοίγετε όταν το χρειάζεστε.
Argirios Argiriou:
Εγώ θα πάρω την μεριά του schumifer. Δεν θεωρώ ότι είναι μιζέρια το να μαθαίνει κανείς τι καίνε οι διάφορες οικιακές συσκευές του αλλά ένδειξη οργάνωσης και νοικοκυριού.
( Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι απλά φροντίζουν να κλείνουν τις συσκευές τους όταν δεν τις χρειάζονται δεν είναι και αυτοί νοικοκύρηδες).
Δ. Κουναλάκης:
Λοιπόν το θέμα με είχε απασχολήσει παλαιότερα. Υπάρχουν 3 βασικά θέματα στην κατανάλωση των Η/Υ
α) Η αποτελεσματικότητα του τροφοδοτικού του Η/Υ: Μπορείς να κερδίσεις από 5 έως 15% της κατανάλωσης μόνο αλλάζοντας το τροφοδοτικό
β) Η εκπομπή θερμοκρασίας των chips και κύρια του επεξεργαστή: Τα περίφημα TDP, όσο χαμηλότερο, τόσο μικρότερη η κατανάλωση
γ) Οι δίσκοι, είναι οικονομικότερο σε βάθος 3ετίας να θέσεις εκτός λειτουργίας τον παλαιό σου δίσκο και να πάρεις ένα σημαντικά μεγαλύτερο (και ακριβότερο δίσκο) παρά να τους έχεις και τους δύο σε λειτουργία. Οι SSDs καταναλώνουν λιγότερο αλλά και για αυτούς σε λίγο θα ισχύει το ίδιο. Τώρα οι τιμές για τους μεγάλους SSDs είναι ακριβές.
Είναι ΛΑΘΟΣ η συλλογιστική των πολλών μικρών και μηχανημάτων..... Καταναλώνουν συνολικά περισσότερο. Η τάση αποδεδειγμένα είναι δυνατοί, κι ας καταναλώνουν παραπάνω ενέργεια, επεξεργαστές και σπάσιμο σε πολλές virtual machines. Αυτό γίνεται σήμερα. Οι επεξεργαστές έχουν έτσι κι αλλιώς την δυνατότητα να ρίχνουν την κατανάλωση, κλείνοντας την λειτουργία στους πυρήνες τους.
schumifer:
Δεν υποχρεούστε να κάνετε αλλαγές, αλλά προσωπικά προτιμώ να ξέρω από το να μην ξέρω. Ακόμη δεν έχω αλλάξει τον υπολογιστή μου, αλλά θέλω να γνωρίζω. Δε θα σταματήσω τη χρήση του πλυντηρίου αλλά θέλω να γνωρίζω πόσο καίει
Δημήτριος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν υποχρεούστε να κάνετε αλλαγές, αλλά προσωπικά προτιμώ να ξέρω από το να μην ξέρω. Ακόμη δεν έχω αλλάξει τον υπολογιστή μου, αλλά θέλω να γνωρίζω. Δε θα σταματήσω τη χρήση του πλυντηρίου αλλά θέλω να γνωρίζω πόσο καίει
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ σωστά, για άψυχα μηχανήματα μιλαμε ,δεν πρόκειται δα και για καμιά υπερδιαγνωση όπως στην ιατρική.
Βέβαια, για άλλα πρέπει να ανησυχούμε πολύ περισσότερο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση