Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής

<< < (81/114) > >>

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜιλούσα 07/04/2020 με φίλο μου που είναι επιδιορθωτής υπολογιστών. Μου είπε ότι ένα σταθερός υπολογιστής που είναι ανοιχτός ο σκληρός και ανοιχτή η οθόνη, καίνε χαλαρά 100 Watt. Μου έκανε εντύπωση. Δεν περίμενα να καίνε τόσο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, αλλά δεν έχουν και την ίδια δύναμη με ένα π.χ laptop. Επεξεργαστής i5 και i5M(MOBILE) το δεύτερο, ο πρώτος για σταθερούς ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τον δεύτερο. Ο λόγος ; Η κατανάλωση !
Απ΄την άλλη η κατανάλωση δεν ειναι μονοσήμαντη, αλλη κατανάλωση έχει ένα μικρό σερβεράκι όπως ο HP microserver n54l που έχω εγώ και έχει Pico PSU (25watt), και άλλο ένα τέρας με i5-i7, γομάρι κάρτα γραφικών, πολλαπλούς δίσκους, 700άρι τροφοδοτικό κτλ.
Αλλά ποιός ο λόγος ένα δυνατό σύστημα να είναι μονίμως ανοικτό ;

Η προτροπή μου είναι, πάρτε ένα NAS ή γενικά ένα μικρό server-άκι, δεν χρειάζεται να έχετε κανονικό desktop με 500άρι τροφοδοτικό, συνέχεια ανοικτό.

Δημήτριος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜιλούσα 07/04/2020 με φίλο μου που είναι επιδιορθωτής υπολογιστών. Μου είπε ότι ένα σταθερός υπολογιστής που είναι ανοιχτός ο σκληρός και ανοιχτή η οθόνη, καίνε χαλαρά 100 Watt. Μου έκανε εντύπωση. Δεν περίμενα να καίνε τόσο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ το ήξερα αυτό από χρόνια βάσει πολυμετρητού τάσης, έντασης, ισχύος και κιλοβατώρων , όταν σταμάτησα από τον σταθερό και  πήγα τελικώς σε σμαρτφον  η διαφορά ήτανε αισθητή στην κατανάλωση του τετράμηνου .

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜιλούσα 07/04/2020 με φίλο μου που είναι επιδιορθωτής υπολογιστών. Μου είπε ότι ένα σταθερός υπολογιστής που είναι ανοιχτός ο σκληρός και ανοιχτή η οθόνη, καίνε χαλαρά 100 Watt. Μου έκανε εντύπωση. Δεν περίμενα να καίνε τόσο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ το ήξερα αυτό από χρόνια βάσει πολυμετρητού τάσης, έντασης, ισχύος και κιλοβατώρων , όταν σταμάτησα από τον σταθερό και  πήγα τελικώς σε σμαρτφον  η διαφορά ήτανε αισθητή στην κατανάλωση του τετράμηνου .

--- Τέλος παράθεσης ---

Το συζήτησα στις 08/04/2020 και με ένα άλλο φίλο μου που επιδιορθώνει υπολογιστές και φτιάχνει και ιστοσελίδες και μου είπε ότι η κατανάλωση για έναν υπολογιστή που δεν κλείνει μπορεί να παίζει από 50 Watt (δεν είναι και λίγο) έως και 700 Watt ( !!! ), εξαρτάται τι ιστοσελίδες έχει κανείς ανοιγμένες. Οι σελίδες του facebook είναι παραδοσιακά ενεργοβόρες αλλά τα πιο ενεργοβόρα είναι τα σύγχρονα παιχνίδια.

Δείτε και εδώ:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και εδώ:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

schumifer:
ΤΟ μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα κομμάτια του πισί σου. Αν έχεις τελευταίας γενιάς επεξεργαστή και μηχανήμα στημένο για οικονομία πέφτεις εύκολα στα 40. Στο αρχαίο πισί μου είμαι άνετα στα 160, κυρίως λόγω παλαιότητας. Αν δεις τι καίνε τα νεότερα πισί πχ ryzen θα κλαις τα χρήματα της ΔΕΗ... Ακόμη και τα σχετικά παλαιά (5-8ετίας φορητά μου καίνε 35-50)

Και αν δε μιλάμε για παιχνιδομηχανές, ποτέ δε θα νιώσεις έλλειψη ισχύος

Με ένα τέτοιο τσεκάρω λίγο σιγά σιγά τι τρώνε οι διάφορες οικιακές συσκευές μας...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....
Με ένα τέτοιο τσεκάρω λίγο σιγά σιγά τι τρώνε οι διάφορες οικιακές συσκευές μας...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Συγγνώμη που το λέω έτσι, αλλά γιατί να κάνω τη ζωή μου μίζερη και δυστυχισμένη ελέγχοντας συνέχεια πόσο καταναλώνουν οι συσκευές. Προσέχω να κλείνω ότι συσκευή δεν χρειάζομαι (αποφεύγω ακόμα και την κατάσταση αναμονής αν είναι για πάνω από μέρα...). Κλείνω το router τη νύχτα όσο μικρή κατανάλωση και αν έχει (αφού δεν το χρησιμοποιώ - αν κάποιος ελέγχει κάτι συνεχώς πχ κάμερα, δεν έχω αντίρρηση). Προσπαθώ να αγοράζω συσκευές με χαμηλό δείκτη κατανάλωσης, λάμπες led κλπ.
   Νομίζω ότι η αλλαγή Η/Υ πριν χαλάσει ή καθυστερεί απελπιστικά επιβαρύνει επίσης το περιβάλλον ως απόρριμμα (προσωπικά την ανακύκλωση στην Ελλάδα -αλλά και αλλού- δεν την εμπιστεύομαι).
   Όχι δεν θα κοιτάζω συνέχεια τι καταναλώνω....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση