ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Κάνουν το τζάκι και οι ξυλόσομπες κακό στην Υγεία;
Denominator:
Πάντως εγώ προσωπικά, που ξέρω από κάπνα από τότε που γεννήθηκα και που ήμουν στην Αθήνα προ ημερών για ένα τριήμερο δεν αντιλήφθηκα τίποτε ασυνήθιστο. Και μάλιστα πέρασα και από το κέντρο και από τα Βόρεια και τα Νότια Προάστεια...
tasath:
Θα ήσουν τυχερός.
Για πάρε τηλ κανένα γνωστό σου στην Αθήνα και ρώτα τον πως είναι τώρα η ατμόσφαιρα: Α-Π-Ο-Π-Ν-Ι-Κ-Τ-Ι-Κ-Η !
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήσουν τυχερός.
Για πάρε τηλ κανένα γνωστό σου στην Αθήνα και ρώτα τον πως είναι τώρα η ατμόσφαιρα: Α-Π-Ο-Π-Ν-Ι-Κ-Τ-Ι-Κ-Η !
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Μιλάω καθημερινά με ανθρώπους από την Αθήνα και δεν έχουν την ίδια άποψη. Φυσικά δεν είμαι εκεί για να έχω κι εγώ δική μου...
Αλλά εδώ υπάρχουν πολλοί που είναι στο κλεινόν άστυ, έτσι δεν είναι;
EzeΤΡΟΛ:
Εγώ σχεδίαζα να κατεβώ Αθήνα 11-16 Φεβ. για γνωστό συνέδριο, αλλά μ΄αυτά που διαβάζω εδώ το ξανασκέφτομαι...
Denominator:
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μελέτη της αιθαλομίχλης ξεκίνησαν πανεπιστημιακές ομάδες
Την ώρα που η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι ενίσχυση στους πολίτες που αδυνατούν να ζεσταθούν με άλλο τρόπο πλην της καύσης ξύλων δεν πρόκειται να υπάρξει, οι επιστήμονες ξεκίνησαν συστηματική μελέτη του νέφους της αιθαλομίχλης. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου.
Στην έρευνα συμπράττουν επιστημονικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων και από τα ερευνητικά κέντρα Δημόκριτος, Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Georgia Institute of Techology.
Σε αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, οι επιστήμονες εξηγούν ότι το νέφος της αιθαλομίχλης θυμίζει έναν παλιό γνώριμο από το παρελθόν που όμως επέστρεψε πιο επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
«Το νέφος της αιθαλομίχλης που εμφανίστηκε τελευταία στην Αθήνα -και από πέρυσι στη Θεσσαλονίκη- μοιάζει περισσότερο με το νέφος που υπήρχε στις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70», λέει ο καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Γιάννης Ζιώμας.
Όπως επισημαίνει, τη δεκαετία του '70 (οι μετρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν λίγο πριν από το '70) υπήρχαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε κάπνα (είναι αιωρούμενα σωματίδια) και διοξείδιο του θείου από την καύση καυσόξυλων και μαζούτ στην κεντρική θέρμανση και στη βιομηχανία.
Επί της ουσίας, σύμφωνα με ειδικούς, το νέφος δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα. Την κάπνα διαδέχθηκε στην αρχή της δεκαετίας του '80 το φωτοχημικό νέφος (οξείδια του αζώτου και όζον).
Τώρα, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Χημικών -Μηχανικών Κώστας Βαφειάδης, έχουμε και πάλι κάπνα αλλά και διοξείδιο του θείου, τα οποία αποδίδει στη νόθευση των καυσίμων που παρατηρείται.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση