Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Μαΐου 2024, 20:10:20

Αποστολέας Θέμα: Ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει PPI?  (Αναγνώστηκε 66751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Απριλίου 2013, 17:26:44
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Να δω αντιπροσώπους να μιλάνε ξανά για το πόσο καλή είναι η ρανιτιδίνη κι ας πεθάνωωωωωω.
Σχετικά με τις γνωματεύσεις από γαστρεντερολόγους υποθέτω σε ανύποπτο χρόνο θα μπορούν να ελεγχθούν.
Αν υπάρχουν (κρατάμε αντίγραφο εννοείται), ελέγχεται ο γαστρεντερολόγος για καταγραφή της επίσκεψης και έκδοση απόδειξης (αν προβλέπεται).
Αν δεν υπάρχουν (σ' αυτές περιλαμβάνονται και οι γνωματεύσεις χωρίς στοιχεία κλπ που ουσιαστικά θεωρούνται μη έγκυρες), ελέγχεται ο συνταγογράφος για ψευδή δήλωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Απριλίου 2013, 17:35:26 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Απριλίου 2013, 18:07:21
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να υπαχθούν στο ίδιο καθεστώς και άλλα φάρμακα όπως νευρολογικά, ψυχιατρικά, καρδιολογικά, ρευματολογικά, ινσουλίνες, κ.α.
Το επόμενο βήμα, φυσικά, είναι να εποπτεύονται οι ειδικοί π.χ. οι γαστρεντερολόγοι πόσες γνωματεύσεις για PPI και πού τις έδωσαν, κ.λπ.

Προσωπικά δε θα με χάλαγε καθολου.Μη σου πως πως και αυτο θα ήταν το σωστό.ΟΛΟΙ οι ασθενεις με γνωματευσεις ΕΙΔΙΚΩΝ σε χρόνια νοσήματα(εκει που ειναι δυνατο) και αντιγραφη συνταγης με γνωματευση ΤΑΔΕ.
Αυτο με κάνει ΖΟΜΠΙ,παθητικό συνταγογραφο,γραφιά,πλύστη?ΟΧΙ,με την προυποθεση οτι παρακολουθω τον ασθενη,τον ρωτω για αποκριση στη θεραπεια του ειδικου,τον ρωτω για παρενέργειες-ανεπιθυμητες ενεργειες και επι αμφιβολιων ή εντοπισμου προβληματων επικοινωνω με τον ειδικό ή παραπέμπω τον ασθενη σε εκεινον.Επίσης η ΠΦΥ εχει τοσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πεδίο που δεν αναλωνεται σε απλη συνταγογραφηση αλλά  ακομη εχω τη δυνατοτητα να εξεταζω ασθενεις και να βάζω δικές μου θεραπευτικές υπογραφές εκει που κρινω πως μπορω.Ακομη και η εξεταση με τελική παραπομπη σε ειδικο ειναι μια αξιολογη ιατρικη πράξη.

Αυτο που σιχαινομαι και βαριεμαι στην καθημερινοτητα μου,ειναι ασθενεις που μου έρχονται από ετερο ιατρο της ΠΦΥ(παθολόγο,γενικό ιατρο,παιδιατρο) για να ξεπλυνω συνταγές τους(αντιβιωσεις σε ιωσεις,κινολονες σε απλές κυστιτιδες,υπολιπιδαιμικά U.F.O σε σχεδόν ανυπαρκτη δυσλιπιδαιμια,ppi χωρις λόγο,αλοιφες κάθε ειδους για αδιαγνωστες δερματοπάθειες κτλ,κτλ) ή απο "ειδικούς" με εξοργιστικά προκλητικά "μη ειδικά" φάρμακα ή αδοκιμους συνδυασμους (πχ ΩΡΛ με klaricid και PPI ή αντισταμινικα και μακρολιδια(long QT) ή ορθοπαιδικός με χορηγηση nsaid για 7-8 μέρες και 28άρι PPI,14αρα φλουβαστατινη -καθ'εξιν- για κολπίτιδα από γυναικολόγο οταν τα guidelines λενε 1-2 tabs  ή συνδυασμο β2-διεγερτη-κορτιζονουχου σκευασματος απο πνευμονολογο σε ΧΑΠιτη πρωτου σταδιου).Εκει ΝΑΙ,αισθανομαι κοροιδο και γραφιας-πλύστης και φυσικά αυτα τα περιστατικά πάνε αδιάβαστα.
Αλλά στον ειδικό που γράφει απόλυτα  εξειδικευμένα φαρμακα ή φαρμακα λιγοτερο ειδικα που ομως συμφωνω αλλά ακόμη και στο ΜΗ ειδικο συνάδελφο που έδωσε μια αντιυπερτασικη αγωγη πχ που συμφωνω γιατι να κλωτσησω?
Mακαρι να ειχαν ΟΛΟΙ oι ασθενεις συνταγες ειδικων και μακάρι ΟΛΟΙ οι ειδικοι να ηταν προσβασιμοι και συνεργασιμοι.
Θα γλυτωναμε πολύ χρονο,χρημα και εντάσεις-stress.

+

3 Απριλίου 2013, 19:51:45
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Ως συμπέρασμα της έως τώρα συζήτησης, όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, και χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένους συναδέλφους (για να μην παρεξηγηθώ), καταλήγω αβίαστα σε ένα φρικαλέο αποτέλεσμα. Είμαστε εντελώς ευνούχοι έως γιουσουφάκια έτοιμα για την αυλή του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς! Ο νοών νοήτω. Ευχαριστώ και καλό σας βράδυ

3 Απριλίου 2013, 20:02:49
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κι εγώ, όσο το σκέτομαι, φρίττω:

Μπορεί ένας γκανγκστερολόγος να υπογράφει λεόντιες γνωματεύσεις που αντίκεινται στα Πρωτόκολλα του ΕΟΦ π.χ. λήψη πραζόλης επ' αόριστο;

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε τυφλά στον ασφαλισμένο που μας επισείει "μια γνωμάτευση από καρδιολόγο γκανγκστερολόγο" ;




 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Απριλίου 2013, 20:11:26
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Μετά από τόσα χρόνια pip - ufo - glave κλπ ξεπλύματος δεν μπορω παρα να θεωρήσω ότι το μετρο αυτό (παρά το εξόφθαλμο της προσβολης των ορίων της επιστημονικης μας δραστηριότητας) μεγαλύτερο όφελος παρά ζημία θα φερει στον ασθενή και το ταμειο του. Και στο κάτω κατω ποιος προσβάλει περισσότερο την ειδικότητα μας; Το υπουργείο με αυτή την αποφαση ή η επαγγελματική μας συμπεριφορά ετών; Οι περισσότερες περιπτωσεις υπερσυνταγογραφησης πραζολών που χρειάστηκε να αντιγράψω είχε πηγη κάποιον γιατρό της πρωτοβάθμιας. Η αιτιολογια πενιχρη ως αστεία.
Ευκαιρία λοιπόν να ξεχωρισει η ήρα από το σιτάρι. Οσοι πραγματικά χρειάζονται PPI θα υποστουν μεγάλη ταλαιπωρία (αν και οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν ηδη γνωματευσεις. Ακόμη κι αν ειναι παλιες έχω τη διάθεση να τις ανανεωσω ακομη και τηλεφωνικά). Αλλά εν τελει ποιος φταιει για αυτό; Για τους υπόλοιπους τα αντιόξινα και η  ρανιτιδινη υπερ -αρκούν για την... καψιλα και τα... πολλά φαρμακα

Υ.Γ. Οσον αφορά στην ΕΛΕΓΕΙΑ η δηλωση θυμιζει διαμαρτυρία για διαφυγόντα κερδη (γιατι εκεί είναι η καϊλα μας). Να θυμισω ότι φασόν πραζολη μεχρι πριν από λιγο καιρό είχε τιμή μεγαλυτερη της πρωτοτυπης. Ο λόγοςκατά τον αντιπρόσωπο ήταν η "στήριξη" των γιατρων.

Υ.Γ. Στο χέρι μας ειναι να μην αντιγραφουμε συνταγες με τις οποιες δε συμφωνούμε (είτε ειναι από γαστρεντερολόγο είτε από τον Παππα)


3 Απριλίου 2013, 20:21:22
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γενικώς, η παραπάνω τοποθέτηση με βρίσκει σύμφωνο.

Θα πρότεινα όμως ο Γάστρο να μπορεί να ξεκλειδώνει το φίλτρο απαγόρευσης της ΗΔΙΚΑ και να αφήνει ένα χρονικό παράθυρο στο οποίο ο ασφαλισμένος θα μπορεί να γράφει τις πραζόλες του σε μη-Γάστρο ιατρούς. Όταν το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα παρέλθει, η δυνατότητα συνταγογράφησης θα ξανα-κλειδώνει.
Απλά, ξεκάθαρα, υπεύθυνα, επώνυμα, χωρίς παρεξηγήσεις, χωρίς χαρτιά και χωρίς υποχρεωτική αυτοπρόσωπη επίσκεψη του ασφαλισμένου στον Γάστρο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Απριλίου 2013, 20:53:52
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Συμφωνώ. Με 990 ευρώ μισθό Επιμελητή Β, είναι μια καλή ιδέα να καθόμαστε στον υπολογιστή και να ξεκλειδώνουμε διάφορες εντολές. Να το συνδέσουμε on-line και με το παιχνίδι miramagia που ξεκλειδώνεις και τρόπαια. Έτσι η ΗΔΙΚΑ ανάλογα με το πόσα τρόπαια ανοίγουμε κάθε μέρα, θα μας δίνει και την ανάλογη αμοιβή. Την πρώτη εβδομάδα θα πάρουμε μία μούτζα, διότι βρισκόμαστε ακόμη στο ΕΣΥ, την δεύτερη εβδομάδα θα μας δώσουν ένα κουπόνι του 1 ευρώ για να βάλουμε βενζίνη να πάμε στα χωριά που εξυπηρετούμε, άντε ίσως την τρίτη εβδομάδα πάρουμε και μια εφημερία(με τον αστερίσκο ότι θα επιστρέψουμε το ποσόν τον Ιούνιο όταν κάνουμε δήλωση εισοδήματος). Έτσι βδομάδα με τη βδομάδα θα γινόμαστε ακόμη πιο δουλοπρεπείς, ακόμη πιο οσφυοκάμπτες, ακόμη πιο "υπηρετριούλες", έως το τέλος της χρονιάς που θα ξεκλειδώσουμε το μεγαλύτερο από όλα τα τρόπαια: πρόστιμο για υπερσυνταγογράφηση

3 Απριλίου 2013, 21:07:35
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

samsok


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
δηλαδη εναν ασθενη με ΣΝ που λαμβανει διπλη αντιαιμοπεταλιακη αγωγη ή θα τον στελνουμε να βρει γαστρεντερολογο ή θα του χορηγουμε ρανιτιδινη?
εγω θα γραφω στα σχολια της συνταγης οτι αναγκάστηκα να μην χορηγησω την απαιτουμενη γαστροπροστασια και οτι η ευθυνη για τυχον αιμμορραγια πεπτικου οφειλεται στον ΕΟΠΥΥ.

Συγγνώμη, αλλα τι εχει η ρανιτιδινη (στην οποία, συν τοις αλλοις, ουδέποτε εχει πέσει σκιά περί αλληλεπίδρασης με τα αντιαιμοπεταλιακα);

Σε αυτο θα συμφωνήσω αναφανδον με τον jack. Μάθαμε την "απαιτούμενη" γαστροπροστασια για την DAPT, την "απαιτούμενη" γαστροπροστασια για την βραχυπρόθεσμη χορήγηση ΜΣΑΦ, την "απαιτούμενη" γαστροπροστασια της αντιβιωσης και αυτών που "παίρνουν πολλά φάρμακα". Και ξεχάσαμε την ιατρική.
Η ''απαιτουμενη'' γαστροπροστασια σε ασθενη με ελκος ή ιστορικό γαστρορραγιας που λαμβανει DAPT ειναι λιγο διαφορετικη απο την ''απαιτουμενη'' γαστροπροστασια για την βραχυπροθεσμη χορηγηση ΜΣΑΦ ή αντιβιωσης.Για μενα ο πραγματικος σκοπος ειναι να πει ο ασφαλισμενος :που να τρεχω τωρα να βρω γαστρεντερολογο στην διπλανη πόλη ,εξαλλου περισσοτερα θα μου κοστισει η βενζινη οποτε ας το πληρωσω απο την τσεπη μου...
Το ολο θεμα με ενοχλει γιατι βλεπω καθημερινα να μου αφαιρουνται θεραπευτικες δυνατοτητες και  σε λιγο θα πρεπει να ψαχνω γνωματευσεις απο<<ειδικους>> οπως εκανα ως αγροτικος γιατρος. Οποιος νομιζει οτι αυτη η τακτικη θα σταματησει στις πραζολες μαλλον θα εκπλαγει....

3 Απριλίου 2013, 21:29:34
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ενω αν χτυπήσουμε δυνατα το χερι στο τραπεζι @IOANNIS και διεκδικησουμε τις "χαμενες πραζολες" βρωντοφωναζοντας "ΝΟ"  θα εχουμε ανακτησει τη χαμενη μας αξιοπρεπεια!

Σκεφτηκες ποτε πως ο λόγος που καταντησαμε ΕΔΩ σαν χωρα και σαν γιατροι ειναι γιατι καποιοι χωρις φραγμους τρωγανε ανεξελεγκτα σα το σαράκι τα αποθεματα αυτης της χωρας?Και για να γινω πιο συγκεκριμενος:πόσοι συνάδελφοι ,πριν εσυ και εγω φθασουμε στα 990 ευρω και στα κουπονια βενζινης ειχανε ζησει ΖΩΑΡΕΣ εντος και εκτος Ελλάδος και με προκλητικο τροπο γιατι μοιραζαν απλοχερα καρνιτινες,πραζολες,ppi,διφοσφωνικα,στατινες,ω3-λιπαρα,καλσιτονινες κτλ κτλ?Ξερεις ποσα λαμογια πουλαγαν πνευμα και υφακι σε τουριστοσυνεδρια με δωματια των 300 ευρω το βραδυ κάνοντας παρτυ στις πλάτες των ασφαλισμενων?
Εχεις άποψη για αυτο η προτιμας να βλέπεις το δεντρο και να χανεισ το δάσος?

Και έλεος πια με τον επιστημονικο ευνουχισμο μας.Λες και ΟΛΗ η επιστημοσυνη μας εξαντλειται στις πραζολες...Εχουμε ΤΟΣΑ να προσφερουμε στην ΠΦΥ τοσο θεραπευτικα οσο και σε επιπεδο προληψης που αρχιζει να κατανταει γελοιο.Δε μας έκοψαν ουτε τις αντιβιωσεις ουτε την αντιυπερτασικη αγωγη ουτε τη ρυθμιση του ΣΔ.Και προσωπικά ομιλωντας στα 10 περιστατικα που εβλεπα τα 9 με PPI ηταν πονοκεφαλος και σε καθημερινη βαση εδινα μαχη να πεισω για την αχρηστια αυτων που ετεροι ειχαν θεοποιησει στα ματια του ασθενη

Ειπωθηκε και πριν...Ηρθε η ώρα ισως να καθαρισει η ήρα από το σταρι στην ΠΦΥ και οι καιροσκοποι της παλαι ποτέ απλοχερης συνταγογραφησης -χωρις επιστημονικα κριτηρια-ας βρουν το νεο ρολο τους
+

3 Απριλίου 2013, 21:31:43
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Πραζόλη με 3,5 € στα super market και λύνονται όλα τα θέματα. ;)
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

3 Απριλίου 2013, 21:39:52
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ χαλιέμαι με αυτή την κατάσταση... Ίσως είμαι σε λάθος χώρα τελικά... Γνωρίζοντας τι δυνατότητες έχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είμαι πλέον σίγουρος ότι και οι Νεάτερνταλ ήταν πιο νοήμονες από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις σε αυτή τη χώρα. Και ναι, φοβάμαι και εγώ ότι οι πραζόλες είναι μόνο η αρχή. Το "αποφασίζουμε και διατάσσομε" θα έχει πολύ συνέχεια.

Το σύστημα της Ηλ. Συνταγογράφησης θα μπορούσε να κάνει απίστευτα πράγματα από πλευράς ελέγχου δαπανών χωρίς να έχει επίπτωση στην ποιότητα περίθαλψης των ασθενών.
- Κατ αρχήν θα μπορούσε να μην επιτρέπει συνδυασμούς με πραζόλη που δεν ταιριάζουν πχ μακρολίδες με πραζόλη.
- Κατά δεύτερο θα μπορούσαν να ελέγχουν paterns φαρμάκων για αναδείξουν περιπτώσεις γιατρών για υποστούν περαιτέρω έλεγχο
- Να μην πω για εκπαίδευση κατά την εργασία ακόμη και σε αυτούς που δεν ξέρουν τι γράφουν.

Θα ήθελα να δω την συνέχεια του έργου: Το κουτάκι που υπάρχει σήμερα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ δίπλα στο εάν είναι τρίμηνη ή όχι η συνταγή να μπαίνει σε όλα τα ταμεία.
Και αναρωτιέμαι: Θα μπουν στην διαδικασία αντί να βάζεις το όνομα του ασθενή να σε βάλουν να βάζεις τον ΑΜΚΑ του γαστρεντερολόγου ή όποια άλλη ειδικότητα προκύψει στο μέλλον ώστε να μπορούν να κάνουν διασταύρωση; Ή απλά θα είναι κάτι για τα μάτια του κόσμου;;;;

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Απριλίου 2013, 21:41:37
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αυτή η απόφαση του ΕΟΠΥΥ έγινε καθαρά για οικονομικούς λόγους.
Η συνέπεια όμως της απόφασης περιορίζει ουσιαστικά την επιστημονική υπόσταση και τον ρόλο του οποιουδήποτε ιατρού.
Το ότι γινόταν οικονομικό «πάρτυ» με τα PPi ,όπως και με πλήθος άλλων φαρμάκων (αντιβιοτικά,αντιφλεγμονώδη,
στατίνες,καλσιτονίνες σωλομού,ωμέγα 3,κλοπιδογρέλη,βλεννολυτικά...etc) δεν δικαιώνει μια απόφαση η οποία στρέφεται συνολικά
ενάντια στην επιστημονική κατάρτιση και ελευθερία του ιατρικού λειτουργήματος.
Σχετική μεν με την οικονομική κατάσταση της χώρας,σχετική με την απαράδεκτη σπατάλη της παράλογης συνταγογράφησης,
άσχετη όμως με την ουσία της απόφασης.Εξάλλου δεν δέχομαι να τσουβαλιάζεται όλοι η ελληνική ιατρική κοινότητα με την ταμπέλα
των ανήθικων συνταγογράφων- κερδοσκόπων στις πλάτες των ασθενών.Δεν ήταν όλοι παρόντες στα φαρμακευτικά πάρτυ και πείτε
με ανόητο ιδεαλιστή αλλα έχω την πεποίθηση ότι οι συμμετέχοντες είναι μια μειοψηφία στο σύνολο του ιατρικού σώματος.
Η συνταγογράφηση εντός ενδείξεων και σύμφωνα με την ειδικότητα είναι αυτονόητες υποχρεώσεις του οποιουδήποτε ιατρού,
όπως υποχρέωση των οδηγών σχολικών λεωφορείων είναι να ακολουθούν τον ΚΟΚ,να σταματάνε στις διαβάσεις και στο κόκκινο φανάρι
και να οδηγούν με γνώμονα την ασφάλεια των επιβαινόντων μαθητών.
Ο σύγχρονος ιατρός που τελειώνει την πανεπιστημιακή εκπάιδευση,ορκίζεται και αποκτά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ,τελικά δεν
αποκτάει παρά την «τιμητική» άδεια να αντιγράφει γνωματεύσεις άλλων «ειδικών» ιατρών ,γιατί «αυτοί ξέρουν» (τους συνιστούν
29 κατασκευαστές πλυντηρίωνφαρμακευτικές εταιρίες ,ασφαλιστικοί οργανισμοί και ο ΕΟΠΥΥ.
Το υπουργείο τους διορίζει ως άβουλους γραφιάδες ,αφού όντας «ιατροί» δεν τους θεωρεί ικανούς και τους στερεί το δικαίωμα
να χορηγούν στοιχειώδη πρωτοβάθμια φαρμακευτική αγωγή σε ασθενείς  με υπέρταση,λοίμωξη,διαβήτη κλπ
Με μια μεταβατική σχέση αυτό φαίνεται να μεταφέρεται τελικά και στο επίπεδο των «ειδικών» πλέον ιατρών και ειδικά εκείνων που
είναι κατ εξοχήν ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση πόσο οι ίδιοι οι γενικοί ιατροί υποτιμούν τον ρόλο τους και αποδέχονται ως «μέτρο αντιποίνων»
για τα πεπραγμένα κάποιων συναδέλφων τέτοιες προσβλητικές και υποτιμητικές αποφάσεις όπως αυτή για την οποία συζητούμε.
Πραγματικά μου γεννάται η απορία : Άν οι ιατροί δικαιούνται να συνταγογραφούν αποκλειστικά και μόνο τα φάρμακα της στενής
ειδικότητας τους ποιά φάρμακα θα μπορούν δικαιωματικά να συνταγογραφήσουν οι γενικοί ιατροί και οι Παθολόγοι ;
Η λοίμωξη αναπνευστικού θα είναι πεδίο του ...πνευμονολόγου και η κυστίτιδα-ουρολοίμωξη του ουρολόγου,το έγκαυμα του πλαστικού
χειρουργού,η γαστρεντερίτιδα και το πεπτικό έλκος του..γαστρεντερολόγου,η υπέρταση του...καρδιολόγου,η ιλιγγική συνδρομή και η
κεφαλαλγία του νευρολόγου ,η κατάθλιψη του ψυχιάτρου....
Μήπως ως ιατροί «πρωτοβάθμιας» φροντίδας ,ως «ειδικοί αγροτικοί» ...θα τους επιτρέπεται η αναγραφή ως ένα εμβαλάγιο και όχι παραπάνω ,εως ότου ο ασθενής είτε
απευθυνθεί στον «ειδικό» ή ....ο τελευταίος τους χορηγήσει «την άδεια» με «γνωμάτευση»....
 

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

3 Απριλίου 2013, 21:44:37
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

samsok


Μήπως ως ιατροί «πρωτοβάθμιας» φροντίδας ,ως «ειδικοί αγροτικοί» ...θα τους επιτρέπεται η αναγραφή ως ένα εμβαλάγιο και όχι παραπάνω ,εως ότου ο ασθενής είτε
απευθυνθεί στον «ειδικό» ή ....ο τελευταίος τους χορηγήσει «την άδεια» με «γνωμάτευση»....
 

με το αζημιωτο βεβαιως βεβαιως ...

3 Απριλίου 2013, 21:47:40
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

gas_fmy



3 Απριλίου 2013, 21:58:01
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki


Συνάδελφε jack, οι πραζόλες ήταν απλά η αφορμή για να γίνω αιχμηρός. Δεν με αφορά το ζήτημα, τα δε άλλα που αναφέρεις υπεραμυνόμενος της ηθικής με εισαγγελικό ύφος εναντίον συναδέλφων σου, επίσης δεν με αγγίζουν, διότι έχω μόλις δύο χρόνια διορισμένος. Δεν μίλησα για επιστημονικό ευνουχισμό, μίλησα για επί της ουσίας ευνουχισμό και υποτακτική ψυχολογία που χαρακτηρίζει τον ιατρικό κλάδο γενικά. Η επιστημοσύνη επίσης, που είναι προσωπική κατάκτηση του καθενός, αφορά μόνο τον ίδιο και τους ασθενείς του. Το ίδιο και η συνταγογραφία του. Το τι γράφει ο καθένας αφορά τον ίδιο και την ΗΔΙΚΑ πλέον στο σημείο που φτάσαμε. Οι επιστήμονες της Γενικής Ιατρικής που κατεβάζουν μια γλυκοζυλιωμένη από 9 στο 7, και δεν κοιμούνται μία βδομάδα από τον υπερφίαλο ενθουσιασμό, επίσης δεν με αφορούν, διότι δείχνουν το πόσο ανάγκη είχαν μια επιτυχία, ανάμεσα σε 100 αποτυχίες. Το ίδιο δεν με αφορούν και οι υπερσυνταγογράφοι, το ίδιο και οι συνάδελφοι μου, που γυρνούν όλη μέρα με τα guidelines στη μασχάλη, λες και είναι δικηγόροι στο ειρηνοδικείο με τις δικογραφίες ανά χείρας. Η δε υποτακτική ψυχολογία φαίνεται από την συμμετοχή στις απεργίες και πως όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια στην υγεία, πέρασαν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Τα δε ζητήματα ηθικής που ανέφερες στην αρχή , τα ταξίδια και ο τουρισμός δεν θα τα αναλύσω, γιατί έχω άλλη άποψη και άκρη δεν θα βγει

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2910 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Απριλίου 2013, 22:19:48
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
3398 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2013, 08:23:41
από Δ. Κουναλάκης
5 Απαντήσεις
5768 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 10:26:30
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
15201 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουνίου 2020, 14:46:43
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9428 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2023, 17:26:41
από Argirios Argiriou