Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 01:26:57

Αποστολέας Θέμα: Οι σουπιές και το μελανι  (Αναγνώστηκε 11970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Απριλίου 2013, 23:06:49
Αναγνώστηκε 11970 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Για να ομορφαίνουν τα Σ/Κ μας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και η απάντησή μας:  

Όσον αφορά στο δημοσίευμά σας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

-   Από την αρχή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρατηρούνται συνεχείς ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (χαρτιά Α4 και μελάνια εκτυπωτών). Το πρόβλημα αυτό απασχολεί όλα τα ιατρεία της περιοχής του Αλμυρού και κάποιες φορές αφορά και στο ίδιο το κέντρο υγείας. Το γεγονός αυτό μπορούν να σας επαληθεύσουν το σύνολο των συναδέλφων, αλλά και οι υπεύθυνοι διοικητικοί υπάλληλοι και ο κόσμος που εξυπηρετούμε καθημερινά.
-   Στις διαρκείς οχλήσεις προς τους διοικητικούς υπεύθυνους προμήθειας υλικών η απάντηση που παίρνουμε είναι «Αν δεν έχεις υλικά, δεν γράφεις φάρμακα».
-   Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο οι λύσεις που προκρίνουμε με δική μας πρωτοβουλία είναι οι εξής: Σε περίπτωση έλλειψης μελανιού μεταφέρουμε τις συνταγές σε άλλο ιατρείο, στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕΠ ή στο σπίτι μας προκειμένου να τις εκτυπώσουμε και τις διανείμουμε στους ασθενείς την επόμενη ημέρα σε συνεννόηση με τους φαρμακοποιούς.. Να επισημάνουμε ότι ήδη έχουμε λάβει δωρεά δύο τόνερ εκτυπωτή  από τους δυο φαρμακοποιούς της περιοχής προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες μας. Σε περίπτωση έλλειψης χαρτιού απευθυνόμαστε πάλι στους φαρμακοποιούς της περιοχής, την κοινότητα η το ΚΕΠ, ενώ αρκετές φορές έχουμε αγοράσει χαρτί με δικά μας έξοδα. Το γεγονός μπορούν να επαληθεύσουν  οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η πρόεδρος της κοινότητας – ο ιθύνων νους αυτού του ενημερωτικού φιάσκου – ουδέποτε προσεφέρθη να αγοράσει μελάνι για το ιατρείο. Αμφιβάλουμε κιόλας ότι έχει τη σχετική δυνατότητα, καθώς σε  επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για κάλυψη αναγκών του ιατρείου, η απάντηση της είναι ότι δεν έχει κονδύλια.
-   Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα γεγονότα έχουν ως εξής. Βλέποντας ακόμη μια φορά το μελάνι να τελειώνει απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στον διοικητικό υπεύθυνο ζητώντας αναλώσιμα. Την Παρασκευή το μεσημέρι η ποιότητα εκτύπωσης είχε μειωθεί τόσο ώστε οι συνταγές και τα παραπεμπτικά να μην είναι αναγνώσιμα.  Επικοινωνήσαμε για μία τελευταία φορά με τη διοικητική υπάλληλο ζητώντας μελάνι. Όταν λάβαμε αρνητική απάντηση, της ζητήσαμε να ενημερώσει τον διευθυντή του Κ.Υ. για το πρόβλημα, καθώς από Δευτέρα δε θα μπορούσαμε να συνταγογραφήσουμε. Ταυτόχρονα προσθέσαμε στην ανακοίνωση που προϋπήρχε αναρτημένη από το πρωί της Παρασκευής και ενημέρωνε τους κατοίκους για τις ημέρες λειτουργίας του ιατρείου, ότι το ιατρείο θα λειτουργούσε Μ. Δευτέρα και Μ. Πέμπτη «εάν μας δώσουν μελάνι». Είναι αυτονόητο ότι και τις δυο ημέρες οι γιατροί θα βρισκόμαστε στις θέσεις μας, χωρίς όμως να μπορούμε να δουλέψουμε, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινής εργασίας μας αποτελεί η συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών.

Καταλήγοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής: Αποτελεί πάγια τακτική ενός χρεωκοπημένου κράτους να προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στον ιεραρχικά χαμηλότερο, αυτόν που καθημερινά έρχεται σε τριβή με τον κόσμο και παλεύει να επιτελέσει το έργο του σε πρωτόγονες συνθήκες. Η καραμέλα των επίορκων και τεμπέληδων υπαλλήλων πέραν των προφανών περιπτώσεων έρχεται να καλύψει αρρωστημένες καταστάσεις, προσωπικές εμπάθειες και υπευθύνους που αποσείουν με χαρακτηριστική ευκολία τις ευθύνες τους μέσω της εύκολης πρόσβασης στα ΜΜΕ που εξασφαλίζει η θέση τους. Θεωρούμε το δημοσίευμά σας παραπλανητικό, τη δημοσιογραφική σας έρευνα ανεπαρκή, αφού η δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με κάποιον από εμάς και τον έμμεσο σχολιασμό σας προσβλητικό. Λυπούμαστε γιατί σε καταστάσεις κρίσης χρειαζόμαστε πραγματική δημοσιογραφία κι όχι λιβελλογραφήματα.

Οι γιατροί του Π.Ι. Πτελεού
Βασιλείου Απόστολος Επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής
Χατζηαγοράκη Αλεξάνδρα Επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Απριλίου 2013, 08:49:31 από Απόστολος Βασιλείου »

28 Απριλίου 2013, 23:18:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Απόστολε,
Υπάρχει εγγράφως κάποιο αίτημα σας για αυτό το θέμα; Μπορείτε να είστε στην θέση σας για εξέταση των ασθενών και αν δεν έχετε μελάνι να τα γράφετε σε απλή συνταγή τα φάρμακα....
Εξάλλου δεν είμαστε στην Ινδία όπου δίνουν smartcards αντί για χάρτινα βιβλιάρια, χάρτινες "ηλεκτρονικές" συνταγές και παραπεμπτικά, στην Ελλάδα είμαστε.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

28 Απριλίου 2013, 23:41:40
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πάντως με τους εκτυπωτές, τα τόνερ και τα Α4 των ιατρείων, είναι ευκαιρία να κάνουμε δωρεάν τις εκτυπώσεις μας - υπάρχουν τόσα ιατρικά βιβλία σε pdf εκεί έξω, που περιμένουν υπομονετικά να τυπωθούν και να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες μας.

Το λέω αυτό έτσι σχηματικά, μπας και θορυβηθούν ορισμένοι και σκεφτούν επιτέλους να καταργήσουν τα χαρτιά και τα μελάνια, ώστε να περάσουμε σε μία πραγματική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Απριλίου 2013, 23:42:53
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνάδελφε,
μια λάθος διατύπωση στην ανακοίνωση εκ μέρους σας, έδωσε την ευκαιρία στους κακοπροαίρετους να "σας βγάλουν στα κανάλια" (η συνήθης απειλή)
Άλλο πράγμα: "Το ιατρείο θα λειτουργήσει Μ.Δευτέρα και Μ.Πέμπτη αν μας στείλουν μελάνι" κι εντελώς διαφορετικό το: "Την Μ.Δευτέρα και τη Μ.Πέμπτη θα γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση αν μας στείλουν μελάνι".

Συμφωνώ με την ενέργειά σας να αναδειχθεί το πρόβλημα και να μην καλύπτεται κάθε φορά με "χορηγούς" (που έχουν άμεσο συμφέρον όμως)
Χαρτιά και μελάνι για το ιατρείο βρίσκονται από τους ενδιαφερόμενους/θιγόμενους (φαρμακοποιοί, κοινοτάρχες, ασθενείς). Δε βλέπω όμως να βάζουν καμιά βενζίνη για τις μετακινήσεις του γιατρού. Να δίνουν υλικά καθαρισμού ή/και να φροντίζουν για την καθαριότητα του ιατρείου. (Γενικότερη διαπίστωση, δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο ιατρείο)

Προσθήκη: Φοβερά παρανοϊκό πάντως το γεγονός ότι η έλλειψη μελανιού εμποδίζει το ηλεκτρονικό μέρος.............
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Απριλίου 2013, 07:41:07 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

28 Απριλίου 2013, 23:59:43
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δυστυχώς τα αιτήματα δεν εχουν κατατεθεί γραπτως, διαδικασία που θα καθιερωσουμε απο Δευτερα.
Ποτε δεν ετέθη θέμα απουσιας απο τη θεση μας. Προφορικα εξάλλου είχαμε ενημερώσει αναλυτικα τον κόσμο και το φαρμακείο και είχαμε κλεισει ραντεβού για επανεξέταση.  
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Απριλίου 2013, 07:16:37 από Απόστολος Βασιλείου »

29 Απριλίου 2013, 12:04:31
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αν δεν έχετε μελάνι να τα γράφετε σε απλή συνταγή

Ή τα γράφουμε ηλεκτρονικά και κατόπιν τα τυπώνουμε κιόλας, έστω και αν αυτό που βγάζει ο εκτυπωτής είναι μια κενή σελίδα.
Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, ενώ παράλληλα διατηρούμε και τις συνταγές καταχωρημένες ώστε να τις τυπώσουμε εύκολα όταν θα έρθει ( ; ) τόνερ.

Παρεμπιπτώντως, εμείς έχουμε βουνά από κόλλες Α4 και άφθονα τόνερ, προσφορά "σκουριασμένης" εταιρίας για την οποία έχει γίνει πολύς θόρυβος τελευταία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Απριλίου 2013, 12:34:21
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Απόστολε καλό ξεμπέρδεμα.
Δυστυχώς έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής και όχι μόνο.

29 Απριλίου 2013, 21:09:07
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Στην ΥΠΕ Θεσσαλίας –Στερεάς έχει υπάρξει (πιθανόν προσχηματικό, αλλά μου φαίνεται πως είναι ουσιαστικό) ενδιαφέρον της διοίκησης να προσπαθήσει να διευθετήσει τις δυσλειτουργίες αυτές.
Μα αυτό το στόχο, υπήρξε και ως θέμα σε ημερήσια διάταξη του Επιστ. Συμβουλίου πρό ημερών και κατατέθηκε εισήγηση που εστιάζει τόσο σε αυτή την δυσλειτουργία, όσο και σε άλλα σχετικά με την συνταγογράφηση.
Όσο για τις παρερμηνείες και την δημοσιογραφία που ακούγοντας μόνο τη μία πλευρά μετατρέπεται σε αερολογία ή και λιβελογραφία, ειπώθηκαν ήδη.

Καλή συνέχεια στους μαχόμενους
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Απριλίου 2013, 21:52:16
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Απ'ό,τι φαινεται το μελάνι και το θρασος περισσευουν σε εκεινους που γραφουν σε κιτρινες σελίδες.Η αντιδεοντολογικη δημοσιογραφικη προσεγγιση με τη μονοπλευρη αναφορα-ερμηνεια του περιστατικου ειναι αναξια περαιτερω ενασχολησης.
Δυστυχως τα οσα αναφερεις @Απόστολε θα μπορουσαν να ειχαν συμβει και σε άλλους,συμπεριλαμβανομενου και εμου.Η καθημερινη αγανακτηση απο την συνεχη απαξιωση και αδιαφορία στο ρόλο μας μπορει κάποια στιγμη να γινει κραυγη και γροθια και να παρεξηγηθουν οι προθεσεις μας.Για ακομη μια φορά αποδεικνυεται ο παραλογισμος και η υποκρισια ενος αναλγητου συστηματος που κωφευει στην κοινη λογική αλλα ξαφνικα αποκταει χιλια αυτια οταν τριζουν οι καρεκλες καποιων.
Προσωπικα την εχω πάθει πριν απο καιρο και εκτοτε αλλαξα τακτικη.Ολα γραπτα,όλα υπογεγραμμενα και πρωτοκολλημενα.Παλευουμε με τερατα και δυστυχως ο μονος τρπος να επιβιωσουμε ειναι ενδεχομενως να γινουμε και εμεις.Δε με τιμαει που το λεω ουτε με ειχα φανταστει ποτε ετσι αλλά εδω και καιρο κουραστηκα να παλευω με ανεμομυλους ως αλλος Δον Κιχωτης...

Καλη συνεχεια...Δε θα γινει απολυτως τιποτα γιατι δε συμφερει κανεναν να βγουν τα απλυτα τους στη φορα.Και ξερουν πως εχουν πολλά...

+

11 Μαΐου 2013, 22:27:07
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Μαΐου 2013, 10:27:23
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Χαίρομαι για λογαριασμό σας...

12 Μαΐου 2013, 13:11:00
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

kakalos


απο τοτε που ξεκινησε το συστημα ηλεκτρονικης συνταγογραφησης μου εχουν παραδωσει 4 πακετα Α4.
Τα υπολοιπα μου τα φερνουν ασθενεις και πολλα αγοραζω και εγω.
Ειναι γνωστο το προβλημα στους διοικητες αλλα απαντουν οτι δεν εχουν να μας δωσουν. Τωρα αν θελουν να παιξουμε το νομικο παιχνιδι με πρωτοκολλημενα εγγραφα για ενα προβλημα στο οποιο δεν δινουν λυση θα το εχουν απο δω και στο εξης.
Λετε ο ιατρος να μην θελει αναλωσιμα??????

4 Ιουνίου 2013, 11:19:00
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ανάλογο,πρόσφατο περιστατικό

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
+

4 Ιουνίου 2013, 13:19:24
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Εγώ περιμένω να δω και την επιστολή συμπαράστασης με υπογραφές 823478325819 αυθόρμητων κατοίκων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιουνίου 2013, 13:28:39
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ περιμένω να δω και την επιστολή συμπαράστασης με υπογραφές 823478325819 αυθόρμητων κατοίκων.
Αυτό τώρα τι είναι?
Υπαινίσσεσαι κάτι ως συνήθως?

Λέξεις κλειδιά: