Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςThink Different !
Τηλεφωνικές εφημερίες στην ΠΦΥ, από Νοσηλεύτριες;
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η Ελλάδα καινοτομεί και πάλι ;D
Εγγραφή ή Είσοδος
Και η άμεση απάντηση της ΔΥΠΕ
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Ένα ζήτημα που χρήζει διευκρίνησης.
Με την νέα οδηγία, θα αποζημιώνονται μόνο 1 Σάββατο και 1 Κυριακή και έτσι κόβεται η αποζημίωση των 5 καθημερινών εφημεριών ;
Εγγραφή ή Είσοδος ο ΙΣ Ρόδου !
Στο νοσοκομείο που είμαι, αποζημιώνονται αυστηρά 5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Κυριακή. Αν π.χ κάποιος κάνει 3 καθημερινές και 2 Σάββατα ή 2 Κυριακές, δεν μπορεί να πλαφονάρει, θα πληρωθεί 3 καθημερινές + 1 Σάββατο ή 3 καθημερινές + 1Κυριακή.
Αν ισχύουν αυτά που γράφει ο ΙΣ Ρόδου, η κατάσταση οδηγεί στην περαιτέρω εξαθλίωση.
Μάλλον ήρθε η ώρα των... οπλιτών ιατρών !
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν τα γράφει καλά ο ΙΣ Ρόδου. Μάλλον δεν τα έχει καταλάβει καλά.
Ο αγροτικός και ο ειδικευόμενος δικαιούται αποζημίωση τόση ΟΣΗ αντιστοιχεί σε 5 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 Κυριακή.
Οι αποζημιώσεις εφημεριών αγροτικών είναι 72 ευρώ η καθημερινή, 111 το Σάββατο και 128 η Κυριακή (ακαθάριστα φυσικά)
Άρα (5x72)+111+122=593 ευρώ είναι το μέγιστο ποσό (πλαφόν) που μπορείς να πιάσεις από εφημερίες. Ο συνδυασμός εφημεριών που θα χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί μπορεί να ποικίλει.
Π.χ.
3 καθημερινές, 1 Σάββατο και 2 Κυριακές = 571 (αποδεκτό)
3 καθημερινές, 2 Σάββατα και 1 Κυριακή = 560 (αποδεκτό)
Όμως
4 καθημερινές, 1 Σάββατο και 2 Κυριακές = 643 > 593. Σ' αυτή την περίπτωση θα πληρωθεί 593 και τα 50 ευρώ παραπάνω παραπάνω (643-593) θα περικοπούν
Αν κάποιος είναι μόνος του σε ένα νησάκι και εφημερεύει κάθε Σ-Κ (4 το μήνα) ουσιαστικά πιάνει πλαφόν με 2 Σάββατα και 3 Κυριακές (588 ευρώ). Οι υπόλοιπες αργίες περικόπτονται και πάνε υπέρ πίστεως. Το ιδανικό θα είναι να υπογράφονται τα προγράμματα με εφημέρευση κάθε Σ-Κ και αργία ώστε να μπορεί να τα διεκδικήσει δικαστικά στο μέλλον. Και φυσικά δε λογαριάζουμε την καθημερινή άμισθη εφημέρευση τις υπόλοιπες μέρες.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο νοσοκομείο που είμαι, αποζημιώνονται αυστηρά 5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Κυριακή. Αν π.χ κάποιος κάνει 3 καθημερινές και 2 Σάββατα ή 2 Κυριακές, δεν μπορεί να πλαφονάρει, θα πληρωθεί 3 καθημερινές + 1 Σάββατο ή 3 καθημερινές + 1Κυριακή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω την εντύπωση ότι στο νοσοκομείο σας είναι για κλωτσιές!
Το πλαφόν των ειδικευομένων είναι 5 καθημερινές (5χ106) 1 Σάββατο (142) και 1 Κυριακή (152) = 824 ευρώ
3 καθημερινές και 2 Σάββατα = 602
3 καθημερινές και 2 Κυριακές = 622
Πολύ κάτω από το πλαφόν και στις 2 περιπτώσεις. Κι αντί να πληρωθεί αυτό το (μειωμένο) ποσό μου λες ότι κόβουν 1 αργία;; Αν ισχύει αυτό θέλουν κυνήγι και διεκδίκηση όσων έχουν κόψει! Αν φυσικά η περικοπή έγινε σε εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν. Αν δεν δέχονται προγράμματα που περιέχουν 3 καθημερινές και 2 αργίες και ζητούν να βάλετε 3 καθημερινές και 1 αργία, να μελετήσουν* καλύτερα το νόμο (4264/14 Άρθρο 43) για τις εφημερίες αφού δεν σας αφήνουν να κάνετε παραπάνω εφημερίες (και να πάρετε παραπάνω χρήματα) που δικαιούστε. Αφού αναφέρει: "Οι ειδικευόμενοι ιατροί σε όλες τις ζώνες λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση, η οποία δεν υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί σε επτά (7) ενεργές εφημερίες κάθε μήνα (5 Καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Κυριακή − Εξαιρέσιμη ημέρα)."
*Η να κάνουν ερώτημα στο υπουργείο.
kefalidisg:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ 2η ΔΥΠΕ για εφημερίες στο ΠΕΔΥ έχει κονδύλι 2.676.101 σύμφωνα με την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος του 2015
--- Τέλος παράθεσης ---
Η κατανομή των κονδυλίων για τα ΚΥ δεν αναφέρεται σε αυτό το ΦΕΚ. Οι αποζημιώσεις των εφημεριών στα ΚΥ βγαίνουν στις ΥΠΕ. Είναι άλλο κονδύλι κατά πολύ μειωμένο το οποίο έχει καθοριστεί από αυτές. Ο προυπολογισμός του 2015 απαιτούσε περικοπή των εφημεριών που εφόσον γινόταν σε όλους θα μείωνε την αποζημίωση κατά περίπου 10-15%. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από συζήτηση με τον διοικητή του δικού μου νοσοκομείου είναι ότι επι της ουσίας στα νοσοκομεία δεν έγινε καμμία περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών και αυτό αποτέλεσε μάλλον επιλογή των ΥΠΕ. Η περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών έγινε εξολοκλήρου από τα ΚΥ και φθάνει μέχρι και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. Το ποσό περικοπής είναι τεράστιο και δεν αρκεί στο πλείστον των περιπτώσεων για κατάρτιση προγραμμάτων ασφαλούς εφημέρευσης (τουλάχιστον 1 αγροτικός και ένας ειδικός σε εφημερία των ΚΥ-για άλλες ειδικότητες ούτε λόγος). Στην δική μου ΥΠΕ (6η) μας είχαν ενημερώσει από το Πάσχα να καταρτίσουμε προγράμματα αναλόγως του κατά 40% μειωμένου προυπολογισμού πράγμα αδύνατον......τώρα μας λένε ότι η περικοπή θα γίνει αναδρομικά από 1/1... Η απορία μου είναι πως θα συνεχίσουμε. Μου είναι αδύνατο να σκεφτώ ότι θα δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι και στο τέλος δεν θα πληρωθούμε....
ΑΡΗΣ:
Και θέλουν να κάνουν προσλήψεις για να καλύψουν κενά?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση