Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (2/109) > >>

Denominator:
Καιρός είναι να δούμε και ΥΕΝΕΔ. Στην αναβροχιά...

EzeΤΡΟΛ:
Στρατιωτικού τύπου λύσεις προαναγγέλει και ο Βλασταράκος!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την επίσπευση της διαδικασίας αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους Υγείας ζήτησε ξανά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.
Ο κ. Βλασταράκος, πέραν του χρονοδιαγράμματος το οποίο ήδη ανακοινώθηκε, επέμεινε στην με κάθε τρόπο επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους γιατρούς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη από τον οποίο ζήτησε την απασχόληση, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, των οπλιτών γιατρών στα μικρά νησιά, μέσω της αξιοποίησης της υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο).

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, «πέραν της περιοδικής μετάβασής τους στα μικρά νησιά, οι οπλίτες γιατροί πρέπει να απασχοληθούν στις περιοχές αυτές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέσω της αξιοποίησης του θεσμού της υπηρεσίας υπαίθρου». Πάντως - συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ - η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται ως θετικό βήμα προς την κατεύθυνση προάσπισης της Υγείας των κατοίκων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών. «Είναι μια πρωτοβουλία», προσθέτει ο κ. Βλασταράκος, «την οποία ο ΠΙΣ σθεναρά υποστηρίζει».

Ορθοπαιδικός:
Άγονες από γιατρούς σίγουρα....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τελικά μάλλον απο εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γη και ύδωρ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να διορισθούν γιατροί στο Αιγαίο
   Γη και ύδωρ δίνει το υπουργείο υγείας στους νέους γιατρούς ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου.
   Μετά την άρνηση των νέων γιατρών  να διοριστούν στις ακριτικές περιοχές γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στοςυ μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να  επιλύσει το μείζον αυτό θέμα.
   Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο  υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των  εξόδων  των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή. 
    Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο Αιγαίο είναι αποκαρδιωτική.Ενδεικττκή είναι n περίπτωση  της Πάτµου όπου στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισµός για να διενεργηθούν εξετάσεις, δεν υπάρχει όµως το προσωπικό, δηλαδή µικροβιολόγος και παρασκευαστής.
  Συνέπεια οι ασθενείς να  αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Κάλυµνο ή και στη Ρόδο για να υποβληθούν σε  μικροβιολογικές εξετάσεις.
   Άλλη μια ακόμη  χαρακτηριστική περίπτωση είναι  η  Πάρος όπου το νησί  παραμένει χωρίς παιδίατρο  εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια Η θέση επαναπροκηρύσσεται διαρκώς,  αλλά οι γιατροί δεν προσέρχονται.

ΥΓ: Προτάσεις στον σέρα... Τα λέμε για να τα λέμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με απόφαση του Υγείας... Μόνο με τη συνδρομή τοπικών φορέων...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο  υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των  εξόδων  των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το πιθανότερο είναι: "Πληρώνετε εσείς το ενοίκιο και υποβάλετε τις αποδείξεις στην υπηρεσία για να σας επιστραφούν τα ποσά" που μεταφράζεται σε
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (γιατί δεν μπορώ να παραθέσω απευθείας link από το youtube και μου βγάζει "invalid youtube  link"; )

Η κάλυψη εξόδων διαμονής σε τι μεταφράζεται; Σε "χαρτζιλικάκι" για κανένα πιτόγυρο; (φυσικά με την παραπάνω διαδικασία αποζημίωσης)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όχι άλλο κίνητρο!!!
Αντιγράφω από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος της ένωσης ιατρών νοσοκομείου Ρόδου και ΚΥ
Την Παρασκευή 30/8/2013 έληξε και η τελευταία προθεσμία που υπήρχε για να παρουσιαστούν οι επικουρικοί ιατροί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Ρόδου .Δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός.Θυμόμαστε όλοι με τι τυμπανοκρουσίες εξήγγειλαν το κατόρθωμα τους να προκηρυχθούν 16 θέσεις επικουρικών ιατρών για το νοσοκομείο Ρόδου και τα μικρά νησιά πολλοί παράγοντες και παραγοντίσκοι  της περιοχής .Από τις 16 λοιπόν θέσεις εμφανίστηκε ΜΙΑ ολόκληρη γιατρός Πνευμονολόγος για το Νοσοκομείο. (λέτε να είναι η περίφημη πνευμονολόγος του Άδωνι για το Καστελόριζο; ) Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της άθλιας πολιτικής που ακολουθείται στην υγεία από όλους αυτούς ,που κάποια στιγμή πρέπει να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό.Οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν την χώρα ,τα Νοσοκομεία αποψιλώνονται και τα μικρά νησιά μένουν πλέον ακάλυπτα από γιατρούς .Στην Κάρπαθο έχουν μείνει κενά όλα σχεδόν τα αγροτικά ιατρεία ,η Χάλκη η Σύμη το Καστελόριζο η Τήλος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα .Η λίστα δυστυχώς της εγκατάλειψης θα αυξάνεται καθημερινά .Αφήνουν τους ακρίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Εμείς όμως δεν θα ακολουθήσουμε την καταστροφική πολιτική ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ της Δημόσιας Υγείας ,θα στηρίζουμε το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΑΣ με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και όσο μπορούμε τα μικρά νησιά ,γιατί πάνω από όλα θέτουμε την υγεία των συνανθρώπων μας συνεχίζοντας να δίνουμε καθημερινή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να βγούμε νικητές .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση