Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Δεκεμβρίου 2018, 23:32:27

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 174071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουλίου 2018, 02:38:31
Απάντηση #480
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος


Έφυγε τελικά και ο... ηρωϊκός παθολόγος που υπηρετούσε στην Κάσο αισίως απ΄το 2009 !
Ορίστε και η επερώτηση τοπικού βουλευτή:
Παράθεση
««Χωρίς γιατρό η Κάσος»
22/06/2018
Την άμεση τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι η μετάθεση του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Κάσου, αφήνει το νησί χωρίς γιατρό, αφού ο στρατεύσιμος ιατρός, που καλύπτει, αυτή τη στιγμή, τις ανάγκες του νησιού, είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει και αυτός με τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας.

Τονίζει, χαρακτηριστικά, ότι είμαστε ήδη στη θερινή περίοδο και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται μαζί με τις ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ιεραρχήσει ορθολογικά τις τοποθετήσεις ή αποσπάσεις γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Όφειλε να έχει τοποθετήσει νέο γιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου και στη συνέχεια να εγκρίνει τη μετακίνηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί.
Xωρίς να γνωρίζω προσωπικά τον συνάδελφο, υπάρχουν μαρτυρίες πολλών ότι υπήρξε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, σε σημείο να βοηθάει ακόμα και ναυτικούς στην διαχείριση περιστατικών σε πλοία της Κασοκαρπαθίας που δεν διαθέτουν γιατρό.

Η Κάσος παρουσιάζει διαχρονικά πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, ανέκαθεν βλέπει κανείς τις προκηρύξεις με τις κενές θέσεις αγροτικών, οπότε το να βρεθεί να πάει μόνιμος γιατρός στο εν λόγω Ιατρείο με κίνδυνο να μην μπορεί να πάρει μια άδεια (ο απελθών συνάδελφος έφτασε την υπόθεση στα κανάλια το 2016 καθώς είχε να πάρει άδεια... 3 χρόνια!), μου φαίνεται πολύ δύσκολο.

Κάπου επίσης πρέπει να δούμε και πόσο επαρκούν για τέτοια νησιά (των 1000+ κατοίκων) οπλίτες-ιατροί με μηδενική εμπειρία... Καλές οι μεγαλόστομες διακηρύξεις του Υπουργείου περί κατάργησης του όντως αναχρονιστικού θεσμού του "αγροτικού", αλλά ας βρουν πρώτα κόσμο που θα δεχθεί να πάει στην Κάσο και ύστερα μιλάμε για τον Γενικό Ιατρό που θα πάει στον Άη Στράτη.  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιουλίου 2018, 02:40:58 από Αρχίατρος »
The ones that love you the most are the ones that willing to fight for you

19 Ιουλίου 2018, 16:53:26
Απάντηση #481
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Όφειλε να έχει τοποθετήσει νέο γιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου και στη συνέχεια να εγκρίνει τη μετακίνηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί.
Ομηρία και με τη βούλα δηλαδή;
Τι θα πει "να τοποθετήσει νέο γιατρό"; να τον βάλει με το ζόρι;
Κάνει προκήρυξη και λόγω των άπειρων κινήτρων δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Δεν τους λέει τίποτα αυτό;

20 Ιουλίου 2018, 02:50:11
Απάντηση #482
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος


Είχα συζήτηση με δήμαρχο μικρού νησιού (μικρότερου της Κάσου) στο οποίο νησί προκηρύσσεται συνεχώς θέση ειδικού αλλά δεν πάει κανείς φυσικά. Δεν γνώριζε φυσικά για την υποχρέωση 5ετούς παραμονής ενός νέου ειδικού σε περίπτωση που αποφάσιζε να καταλάβει την θέση.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι μόνο οικονομικό το θέμα για να πάει κάποιος να ζήσει τα επόμενα 5 χρόνια της ζωής του π.χ στα Ψαρά.
Κοινωνική ζωή μηδέν, πιθανότητα δουλείας μεγάλη (αν ξεμείνει το νησί από αγροτικό, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν), επιστημονικά επίσης μηδέν, ειδικά αν δεν μπορεί να φεύγει κάποιος. Οπότε γιατί να πάει ;
Ας αφήσουμε ότι σε 5 χρόνια ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ της Ιατρικής έχει ξεχάσει ουσιαστικά κάποιος το "άθλημα".
Όλα αυτα είναι γνωστά, οπότε στο δια ταύτα ;
Του είπα ότι η λύση είναι το rotation με γιατρούς απ΄το μεγαλύτερο νησί στο οποίο υπάγεται το Ιατρείο, αλλά ποιός θα δεχθεί να πηγαίνει ανά μήνα ή 6μηνο διακοπές σε ένα ερημονήσι ;
Δεν υπάρχει εύκολη λύση, ο Στρατός έχει καλύψει αρκετές τρύπες αυτή την εποχή στο Αιγαίο με τους οπλίτες-ιατρούς και για κάποια μικρά νησάκια ίσως αποτελεί την τελευταία (αν και όχι ενδεδειγμένη) λύση.

Btw, έμαθα ότι ακόμα και το μακρινό 1978 ο Στρατός έστελνε οπλίτες-ιατρούς σε νησάκια, προσωπικά δεν το γνώριζα, αλλά γνώρισα έναν 68χρονο παθολόγο που είχε υπηρετήσει τότε σε νησάκι και μου το διηγούνταν.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2018, 02:52:02 από Αρχίατρος »
The ones that love you the most are the ones that willing to fight for you

26 Σεπτεμβρίου 2018, 11:18:20
Απάντηση #483
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Κίνητρα και μάλιστα όχι μόνο για άγονες νησιωτικές περιοχές

Επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων

Μεταξύ άλλων κινήτρων, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας:

Τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II,  κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η υπηρεσία στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για το ειδικευμένες ιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό εδώ βέβαια δεν το κατάλαβα:
Παράθεση
Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

26 Σεπτεμβρίου 2018, 12:28:59
Απάντηση #484
Αποσυνδεδεμένος

iceman


οσοι εργαζονται μεσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε νοσοκομεια αμοιβονται βασει ενιαιου μισθολογιου (οχι ειδικο μισθολογιο ΕΣΥ) και αρα δεν επαιρναν νοσοκομειακο επιδομα.

Εγώ έχω άλλη απορια. Αναφέρεται οτι "Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου."
Δηλαδή αν είσαι ανειδίκευτος και "χρωστάς" το αγροτικό σου, έλα να δουλέψεις στις προσφυγικές δομές και "ξεπληρώνεις".
ΑΛΛΑ στα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσεις στην προκήρυξη είναι το χαρτί εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου!!!! :o

The winner takes it all........

26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:37:02
Απάντηση #485
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Έχει και ανειδίκευτους μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στα νοσοκομεία;

Παράθεση
ΑΛΛΑ στα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσεις στην προκήρυξη είναι το χαρτί εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου!!!!
Μήπως θα αλλάξουν αυτή την προϋπόθεση σε επόμενη προκήρυξη; Γιατί διαβάζω για Philos II, ενώ αυτά που βρήκα αναφέρουν σκέτο Philos.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:39:59 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Οκτωβρίου 2018, 10:04:17
Απάντηση #486
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος


Παράθεση
Μια στέγη για τους εκπαιδευτικούς των Οινουσσών

30 Οκτωβρίου 2018 | 08:24


Δυο διαμερίσματα αναμένουν να φιλοξενήσουν δυο εκπαιδευτικούς στις Οινούσσες, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Ο σύλλογος δείχνοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Οινούσσες, διαμόρφωσε τη διώροφη κατοικία, «Διδασκαλική Στέγη», δωρεά του αειμνήστου καπ. Λέοντα Χρ. Λεμού εις μνήμη των γονέων του, σε δυο αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτά δυο εκπαιδευτικοί.

Στο ισόγειο δημιουργήθηκε ένα άνετο studio με ενιαίο χώρο φιλοξενίας, κουζίνα και λουτρό και στον όροφο ένα δυάρι διαμέρισμα με κουζίνα και λουτρό. Καθένα διαθέτει δική του ανεξάρτητη είσοδο.

Με δαπάνες του ΣΦΟ κατασκευάστηκε εκ νέου κουζίνα, το μπάνιο, αντικαταστάθηκαν ηλεκτρικά και υδραυλικά δίκτυα, αγοράστηκαν λευκές ηλεκτρικές συσκευές και έγιναν αρκετές παρεμβάσεις (ντουλάπες, μπαταρίες κλπ), ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως ήταν εξαρχής η επιθυμία και βούληση του δωρητή.

Τα δύο πλέον σπίτια είναι έτοιμα προς υποδοχή των εκπαιδευτικών, ενώ κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα νοικιάζονται σε παραθεριστές και τουρίστες, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για την μείωση του ενοικίου των εκπαιδευτικών ώστε να καταστεί εντελώς συμβολικό.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αξιόλογη προσπάθεια, για όσους δεν γνωρίζουν ο ΣΦΟ είναι το σχήμα μέσω του οποίου πραγματοποιούν οι εφοπλιστές δωρεές στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενημερωτικά στις Οινούσσες υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για ιατρό, νοσηλεύτρια και φαρμακοποιό.

Το άσχημο είναι ότι δεν είναι παντού... Οινούσσες, π.χ στα Ψαρά που είναι ακόμα πιο απομακρυσμένο νησί δεν υπάρχει τπτ (εκτός του Ιατρείου), όπως και αλλού.
The ones that love you the most are the ones that willing to fight for you

30 Οκτωβρίου 2018, 11:23:02
Απάντηση #487
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα νοικιάζονται σε παραθεριστές και τουρίστες, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για την μείωση του ενοικίου των εκπαιδευτικών ώστε να καταστεί εντελώς συμβολικό.

Πώς φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι Επιχειρηματίες.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Οκτωβρίου 2018, 12:44:37
Απάντηση #488
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Πουθενά δε λέει όμως ότι θα φιλοξενούνται δωρεάν ή με συμβολικό ενοίκιο! Θα δίνουν ενοίκιο κανονικά και αν οι θερινές εισπράξεις από παραθεριστές πάνε καλά τότε ίσως το ενοίκιο των εκπαιδευτικών καταστεί συμβολικό.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι μέχρι τώρα, τα ενοίκια για τους εκπαιδευτικούς (σε άλλα καταλύματα) δεν πέφτουν κάτω από 300 ευρώ το μήνα (μαύρα φυσικά)

30 Οκτωβρίου 2018, 13:46:02
Απάντηση #489
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος


Δεν νομίζω να διαφημίζει ο ΣΦΟ την δωρεά για την ανακαίνιση της οικίας και αυτή να ενοικιάζεται σε κανονικές, εμπορικές (για Αιγνούσα) τιμές. Θα ήταν ξεφτίλα. Αλλά ναι, δεν το ξεκαθαρίζει.

Κατά τα άλλα, όντως οι τιμές για τους εκπαιδευτικούς στο εν λόγω νησί για μια αξιοπρεπή κατοικία είναι 300-350€.
Ειδικά για κάτι νηπιαγωγούς και δασκάλους, θα πρέπει να τους βοηθούν και οι γονείς τους για να ζήσουν...
The ones that love you the most are the ones that willing to fight for you

Λέξεις κλειδιά: Μεταφορικό ισοδύναμο 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6136 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2713 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
9 Απαντήσεις
22921 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Σεπτεμβρίου 2011, 18:35:52
από Denominator
12 Απαντήσεις
8937 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2014, 10:27:27
από Argirios Argiriou
45 Απαντήσεις
34158 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2013, 13:32:58
από Ορθοπαιδικός