Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Είναι νόμιμη εφημερία ειδικευόμενου με τον ειδικευμένο σε εφημερία ετοιμότητας;

<< < (4/4)

Αρχίατρος:
Τυχαία είδα αυτό το νήμα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι νόμιμη η εφημερία ειδικευομένου σε κλινική ΕΣΥ με τον ειδικευμένο σε εφημερία ετοιμότητας; Δεν έχω υπόψη σχετικό νόμο που να αποσαφηνίζει το θέμα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιμότατη αν μιλάμε για κλειστή/εσωτερική εφημερία.
Έκανα ειδικότητα σε στρατιωτικό νοσοκομείο, κι οι στρατιωτικοί ως γνωστόν είναι ευθυνόφοβοι, και αυτή ήταν η πρακτική.

Φυσικά δεν έκανε ο καθένας κλειστή εφημερία, έπρεπε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως κάποιοι μήνες), αλλά κι πάλι, αν ο Δ/ντής της Κλινικής έκρινε ότι δεν πρέπει να μπει κάποιος σε κλειστή εφημερία και υπήρξαν ειδικεύομενοι που έκαναν ολόκληρο το γενικό κομμάτι (1ος χρόνος Γ/Χ) χωρίς να κάνουν κλειστή εφημερία, επειδή απλά δεν τους εμπιστεύονταν.

Όσον αφορά την Γαύδο που αναφέρθηκε, έβλεπα χθες ένα ρεπορτάζ του Μάνεση (t=60m0s) κι μου έκανε εντύπωση που για κάποιο χρονικό διάστημα (μικρό, μεγάλο ?) δεν υπήρχε καν γιατρός  κι τις ιατρικές ανάγκες του νησιού τις κάλυπτε μια κάτοικος η οποία η μοναδική της σχέση με την Ιατρική ήταν ότι ήξερε να κάνει... ενέσεις κι ήταν σε ανοικτό link με το Κέντρο Υγείας.
Στα νησάκια της περιοχής που υπηρέτησα εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει κάποιο χωρίς γιατρό σχεδόν ούτε μια ώρα (εξαιρούνται οι διακομιδές, εκ των οποίων κάποιες χρειάζονταν συνοδεία).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση