Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Η Άνοδος της Χρυσής Αυγής
Denominator:
Αν συνεχιστεί επί του προσωπικού αντιπαράθεση, προτείνω να κλειδωθεί το θέμα.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥ.Γ. Ο πληθυντικός -τάχα ευγενείας- είναι γελοίος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι η φτώχεια και η κρίση που οδηγούν τον άνθρωπο στον φασισμό – αλλά η δίψα για ισχύ.
1. Ο φασισμός είναι η ιδεολογία της βίας και της ωμής δύναμης. Δίκαιο, γνώση, σωστό, λάθος, αποφασίζονται από την πυγμή του ισχυρού.
2. Δεν είναι η φτώχεια και η κρίση που οδηγούν τον άνθρωπο στον φασισμό – αλλά η δίψα για ισχύ. Του δίνει μια απλή εξήγηση για όλα και μια ακόμα απλούστερη λύση.
3. Η θεωρία της δύναμης δεν απευθύνεται μόνο στους απλοϊκούς και τους αμόρφωτους. Γοητεύει διανοούμενους και καλλιτέχνες όπως ο Χάιντεγκερ, ο Σελίν, ο Χάμσουν.
4. Υπάρχει και μία μαύρη αισθητική στον φασισμό. Δείτε τις ταινίες της Λένι Ρίφενσταλ.
5. Ο φασίστας είναι αναγκαστικά ρατσιστής. Οι κάθε λογής αδύναμοι είναι κατώτεροι.
6. Η πειθαρχία και η άσκηση αποκοιμίζουν τη νόηση. (Παράδειγμα: ο στρατός.)
7. Ο φασισμός, όπως και ο ρατσισμός, φωλιάζει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Τα πειράματα έχουν δείξει πόσο εύκολα το πρόβατο γίνεται λύκος και ο καθένας βασανιστής.
8. Ο φασίστας δεν έχει παράταξη – είναι όποιος ασκεί βία. Η βία είναι η ενσάρκωση της δύναμης στην οποία πιστεύει ο φασίστας.
9. Φασισμός υπάρχει παντού: στην οικογένεια, στο σχολείο, ακόμα και στο οδήγημα. Αυτός που σε κόβει μπαίνοντας μπροστά σου με σκληρή σφήνα τι είναι;
10. Οι διανοούμενοι σνομπάρουν την αστική ευγένεια. Όμως η ευγένεια δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον σεβασμό του άλλου. Που τον σπρώχνεις για να μπεις την ώρα που βγαίνει από το μετρό ή το ασανσέρ. Που καπνίζεις μέσα στη μούρη του.
11. Οι πολλοί μικροί φασισμοί οδηγούν στον μεγάλο. Φαίνεται αστείο να μιλάμε για κώδικες ευγένειας – όταν γίνονται δολοφονίες. Αλλά ο άνθρωπος που σκοτώνει τον ύπνο σου βάζοντας τη μουσική του στη διαπασών – θα χτυπήσει κι εσένα όταν θα διαμαρτυρηθείς.
12. Και πριν από τη Χρυσή Αυγή ήμασταν μια δυνάμει φασιστική κοινωνία. Εθνικιστική, βίαια, πολεμοχαρής, με ρητορική μίσους και φθόνου. Το δίκιο του ισχυρότερου επικρατούσε. Εκείνου με τα λεφτά, με τα μέσα, με την πολιτική επιρροή, με τον μεγαλύτερο τσαμπουκά. Ο καθένας, όπου τον έπαιρνε, πατούσε τον νόμο και καταπατούσε τον άλλο.
13. Οι ποινικοποιήσεις και απαγορεύσεις είναι χρήσιμες σαν ασπιρίνες. Η ριζική όμως θεραπεία έχει να κάνει με τη νοοτροπία, τη στάση, τον πολιτισμό μας. Μπορούμε να περιορίσουμε τον φασίστα μέσα μας; Μπορούμε να αντισταθούμε σε κάθε ανομία και βία; Μπορούμε να στρατευθούμε με τη μεριά της αληθινής δημοκρατίας και της δικαιοσύνης; Να είμαστε άνθρωποι ανθρώπινοι;
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ.:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσο ποστάρεις φιλοναζιστικά άρθρα
--- Τέλος παράθεσης ---
Ε, όχι και φιλοναζιστής ο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος!
Δημήτρης Μακρέας:
Και πάλι πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.
Δε σχολιάζονται οι απόψεις μου, αλλά οι πιθανές απόψεις απόψεις κάποιου χώρου, στον οποίο υποτίθεται ανήκω!
Μπορείται να μου πείτε ποιος είναι για να μάθω και εγώ?
Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή γκρούπα ή άλλου είδους συγκρότηση.
Η αριστερά που υπερασσπίζομαι δεν έχει να κάνει με ιδεολογικές αναφορές και εξουσιαστικές λογικές, αλλά με κοινωνικές πρακτικές.
Δίπλα στον απλό κόσμο του μόχθου (όπως κι εσύ Δημήτρη), σε σχολεία και νοσοκομεία, σε ιατρεία και νηπιαγωγεία, σε πόλεις και γειτονιές, σε εργοστάσια και καταστήματα, σε πλατείες και χωριά, σε ενορίες και τζαμιά, σε θάλασσες και βουνά...
Η αριστερά μου είναι ο κόσμος (ακόμα και αν δηλώνει δεξιός) που πασχίζει με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια να διατηρήσει την κοινωνκή συνοχή σε συνθήκες τρομακτικής κρίσης και κοινωνικής διάλυσης, την οποία δημιούργησε ο "κεντρώος ορθολογιστής" και οι πολιτικοί επιττραμένοι του.
Είναι οι άνθρωποι που στήνουν δομές επιβίωσης ή βοηθάνε στην επιβίωση των ανθρώπων με κάθε δυνατό τρόπο.
Αν θέλετε περισσότερη συζήτηση επί του θέματος, ευχαρίστως.
Τα περί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, Στάλιν, Πολ ποτ, παγκόσμιου κομμουνισμού, με αφήνουν αδιάφορο.
Δημήτρη ελπίζω ότι δεν υπονοείς ότι εγώ προσωπικά έχω καταστρέψει τη ζωή κάποιου διπλανού μου...
Ευχαριστώ πάντως, για μεγαθυμία που δείχνετε να κρατάτε τα κείμενα μου...
Διακομιστή μπορείς να τεκμηριώσεις τους χαρακτηρισμούς σου?
Πάντως έχεις δίκιο σε κάτι.
Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με έναν άνθρωπο που δε διατυπώνει καμία πρωτότυπη ιδέα, καμία προσωπική άποψη επί οποιουδήποτε θέματος.
Τόσα χρόνια μόνο παραθέσεις και σχόλια-αλλοιώσεις επί των παραθέσεων.
Υ.Γ Για τη Χρυσή Αυγή έχεις κάτι να μας πείς???
iGP:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςδύο άρθρα συμψηφισμού και παρουσίασης της δολοφονίας ως κανονικότητας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν αυτό καταλάβατε διαβάζοντάς τα, είστε ο μοναδικός (άντε μαζί με 1 ή 2 κλακαδόρους σας ακόμη) ανάμεσα σε 80+ χρήστες του φόρουμ, και έχετε (κατά τη γνώμη μου) πραγματικά προβλήματα 1) αντίληψης και 2) εχθροπάθειας.
Επίσης, η αιμοσταγής περιγραφή που δώσατε για τον μετριοπαθή-ορθολογιστή άνθρωπο, περισσότερο προς έναν άνθρωπο των άκρων μου φέρνει.
Αυτά και δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο με εσάς, φτάνει να μην ασχολείστε κι εσείς μαζί μου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή το "κλακαδόροι" με θίγει προσωπικά και επειδή είμαι επώνυμο μέλος και θεωρώ πως δέχομαι προσωπική επίθεση από ανώνυμο μέλος του forum, θα παρακαλούσα δημόσια τους διαχειριστές να φροντίσουν για την τήρηση των όρων χρήσης που όλοι έχουμε αποδεχθεί με την εγγραφή μας σε αυτό εδώ το forum. Αν δεν ανακληθεί η επίμαχη έκφραση, θα αναγκαστώ να ξεφύγω κι εγώ από τους κανόνες, αφού δεν τηρούνται από όλους.
Ίσως είναι μία ευκαιρία και ο "διακομιστής" να γίνει επώνυμος.
24 ώρες περιθώριο από τώρα.
Δ. Κουναλάκης:
To παρακάτω κείμενο δεν απευθύνεται προσωπικά σε εσένα. Συγνώμη εάν δημιουργήθηκε μια τέτοια εντύπωση.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν υπάρχει χειρότερη κοινωνική βία από το να καταστρέφεις την ζωή του δίπλα σου επειδή δεν είναι με τα νερά σου. Είτε είσαι της Χρυσής αυγής είτε της Ανταρσύα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι πάλι πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.
Δε σχολιάζονται οι απόψεις μου, αλλά οι πιθανές απόψεις απόψεις κάποιου χώρου, στον οποίο υποτίθεται ανήκω!
Μπορείται να μου πείτε ποιος είναι για να μάθω και εγώ?
Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή γκρούπα ή άλλου είδους συγκρότηση.
Η αριστερά που υπερασσπίζομαι δεν έχει να κάνει με ιδεολογικές αναφορές και εξουσιαστικές λογικές, αλλά με κοινωνικές πρακτικές.
Δίπλα στον απλό κόσμο του μόχθου (όπως κι εσύ Δημήτρη), σε σχολεία και νοσοκομεία, σε ιατρεία και νηπιαγωγεία, σε πόλεις και γειτονιές, σε εργοστάσια και καταστήματα, σε πλατείες και χωριά, σε ενορίες και τζαμιά, σε θάλασσες και βουνά...
Η αριστερά μου είναι ο κόσμος (ακόμα και αν δηλώνει δεξιός) που πασχίζει με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια να διατηρήσει την κοινωνκή συνοχή σε συνθήκες τρομακτικής κρίσης και κοινωνικής διάλυσης, την οποία δημιούργησε ο "κεντρώος ορθολογιστής" και οι πολιτικοί επιττραμένοι του.
Είναι οι άνθρωποι που στήνουν δομές επιβίωσης ή βοηθάνε στην επιβίωση των ανθρώπων με κάθε δυνατό τρόπο.
Αν θέλετε περισσότερη συζήτηση επί του θέματος, ευχαρίστως.
Τα περί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, Στάλιν, Πολ ποτ, παγκόσμιου κομμουνισμού, με αφήνουν αδιάφορο.
Δημήτρη ελπίζω ότι δεν υπονοείς ότι εγώ προσωπικά έχω καταστρέψει τη ζωή κάποιου διπλανού μου...
Ευχαριστώ πάντως, για μεγαθυμία που δείχνετε να κρατάτε τα κείμενα μου...
--- Τέλος παράθεσης ---
Το χειρισμό όμως τον συνεχίζεις Δημήτρη.
Να σου πω την αλήθεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος είναι δυσανάλογο και άσχετο με την δολοφονία. Παίζεις ανάμεσα στον "κεντρώο ορθολογιστή" και στον κεντρώο ορθολογιστή αρκετά έξυπνα. Το κείμενο αυτό σε χαρακτηρίζει και αδιαφορώ για το που. Είναι του ίδιου χαρακτήρα με τα κείμενα που διαβάζω και σε αριστερούς και δεξιούς και σε κεντρώους χώρους και κρύβουν μέσα τους μια πίεση που σε κάνει να νιώθεις τη βία. Και για μένα είναι εκτός θέματος. Την ίδια στιγμή ζητάς από μένα να σχολιάσω την συγκεκριμένη δολοφονία.
Δεν σου απαγορεύει κανείς να κάνεις τον αγώνα σου. Και μπράβο σου.
Αλλά ο κομματικά στρατευμένος αγώνας ακόμη και καλλιτεχνών με αηδιάζει. Από όποιο χώρο να προέρχεται. Και ξέρεις πολύ καλά ότι έχω βαρεθεί τις καραμέλες που αρχίζουν με τον επιθετικό προσδιορισμό "κοινωνικό". Εκεί η βρίσκεται η εξέδρα και η μπάλα είναι άουτ ή κόρνερ. Ιστορικά, η όποια χρήση τους οδήγησε σε απάτη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση