Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Άνοδος της Χρυσής Αυγής

<< < (8/12) > >>

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Του Στέφανου Κασιμάτη

Iσως διότι, εκ της φύσεως των θέσεων που εκφράζει ένας κεντρώος ορθολογιστής, η βία αποκλείεται. Δυστυχώς, ώς τώρα, έχουμε δύο μορφές πολιτικής βίας: την ακροδεξιά και την ακροαριστερή.

kathimerini.gr

--- Τέλος παράθεσης ---

Βεβαίως, γιατί τη βία του "κεντρώου ορθολογιστή" την ασκεί εκ μέρους του το κράτος και η πολιτική ελίτ, ώστε να μπορεί άσπιλος και αμόλυντος να μιζάρει, να κάνει μπίζνες με το δημόσιο, να τα σπρώχνει σε οφσορ, να απολύει ανθρώπους αφού τους ξεζουμίζει, να γράφει στρογγυλά κείμενα σε έγκριτες εφημερίδες.
Καθαρίζουν για πάρτη του η αστυνομία και ενίοτε η Χρυσή Αυγή όταν η εικόνα των πόλεων προσβάλλει την αισθητική του και χαλάει τις μπίζνες του.
Προφανώς η κρατική βία , σε όλες της τις μορφές , αφήνει αδιάφορο τον κεντρώο ορθολογιστή.
Ο κεντρώος ορθολογιστής δε σκοτίζεται για το πως νιώθω σήμερα. Για το αν νιώθω βιασμένος, εξευτελισμένος , ξεζουμισμένος... Τα λεφτά στους δανειστές να ρέουν ανεμπόδιστα κι όλα καλά..
Δε σκοτίζεται για το αν διαλύονται θεραπευτικές σχέσεις εννέα χρόνων και για το πως νιώθουν οι άνθρωποι με εμπιστεύονται και με αγαπάνε.
Ο κεντρώος ορθολογιστής δε σκοτίζεται για το αν ο τηλεπλασιέ μέσα σε μια ώρα διαγράφει τις ζωές μας, μας ακυρώνει ως ανθρώπους και επαγγελματίες.
Ο κεντρώος ορθολογιστής σκοτίζεται μόνο για το ιατρείο του και την τσέπη του. Αυτό να πηγαίνει καλά...
Και αν οι πολιτικές επιλογές ευνοούν να πάει και λίγο καλύτερα...
Ο κεντρώος ορθολογιστής μπορεί άνετα να γίνεται ανορθολογιστής επικαλούμενος την αυθεντία του ορθού του λόγου , ανακαλύπτοντας τον κομμουνισμό (ήμαρτον..), την αριστερά που κυβερνούσε αλλά δεν το ήξερε, να ξεπλένει τα ναζιστικά εγκλήματα, να βαράει παλαμάκια στη χρυσή Αυγή όταν χρησιμεύει ως ανάχωμα και να ανακαλύπτει με φρίκη τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη διασύνδεση της με το κράτος, όταν βγαίνει και των ορθολογικών του ορίων.

Ο κεντρώος ορθολογιστής είναι η μήτρα του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος. Καμώνεται τον ανήξερο , αυτός δεν κυβερνούσε ποτέ. Προφανώς  οι Πρετεντέρηδες , οι Κασιμάτηδες, οι Μανδραβέληδες (με τα κλεμένα άρθρα) , κανένα ρόλο δεν έπαιξαν στη διαμόρφωση της ιδεολογίας του νεοέλληνα. Ο νεοέλληνας ήταν κρυφοκομμουνιστής πάντα, άσχετα αν δεν το ήξερε.
Αλλά αφού μας βεβαιώνουν οι αυθεντίες του ορθού λόγου , οφείλουμε να τους πιστέψουμε.
Όπως τους πιστέψαμε όταν μας διαβεβαίωναν για τα οφέλη της ολυμπιάδας, για τη σίγουρη άνοδο του χρηματιστηρίου, το μεγαλείο του γίγαντα Καραμανλή, την ισχυρή Ελλάδα, το θωρακισμένο και νοικοκυρεμένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη σίγουρη επάνοδο στις αγορές το 2013, την αναγκαιότητα του μνημονίου, τη χρηστή διακυβέρνηση των σωτήρων Παπανδρέου και Βενιζέλου, την μη αναγκαιότητα κι άλλων και άλλων μέτρων,τους δύο εκατομμύρια δημόσιους υπάλληλους... Ατελείωτος ο κατάλογος των αθλιοτήτων του κεντρώου ορθολογιστή.]
ατελείωτος ο κατάλογος όσων αποσιώπησε και απέκρυψε.

Και τώρα άλλη μια χοντροκομμένη και επικίνδυνη προπαγάνδα. Τη μετατόπιση της συζήτησης από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις ευθύνες της εξουσίας, στον πραγματικό για το πολιτικό σύστημα εχθρό. Το αναδυόμενο και συνεχώς καταστελλόμενο κοινωνικό κίνημα.
(παραεπειπτόντως όποιος θέλει μπορεί να βρει όσα έλεγα και για τη marfin)
Και θα πρέπει -σύμφωνα με τον κεντρώο ορθολογιστή- να αποδεχτώ ότι με πετάνε στα σκουπίδια αφού με ξεζούμισαν και με εξευτέλισαν, αδιαμαρτύρητα.
Γιατί αν διαμαρτυρηθώ , αν αντισταθώ, είμαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα...
Αι σιχτίρ, κεντρώε ορθολογιστή.
Ειδικά σήμερα με αηδιάζεις κεντρώε ορθολογιστή. Ανθρωπάκο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Παραθέτω ξανά το άρθρο του κ.Μακρέα ,διότι είναι ένα απο τα καλύτερα πολιτικά άρθρα που έχω διαβάσει στο φόρουμ.
Δεν αντιγράφει κανέναν ,δεν εκφράζεται μέσω της άποψης άλλου αρθρογράφου αλλά την δική του.
Είμαι βέβαιος ότι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αναγνώστες που συμφωνούν με την εμπειρία και οξυδέρκεια του.
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι καμία  «αιμοσταγή » περιγραφή » μα ούτε  «εχθροπάθεια» και κάπου αυτή η φανερή
αντιπαλότητα με τον διακομιστή μου φαίνεται ακατανόητη.Ίσως είναι απλά παρεξήγηση διαθέσεων και προθέσεων.
Η διαφορετική άποψη γιατί να γεννάει τέτοια αντιπαλότητα;
Άν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις ,ιδέες και πεποιθήσεις ,θα ακυρώναμε το νόημα αυτού του μέσου.
Θα γινόταν απο φόρουμ ,το Blog του Μακρέα ή το Blog του διακομιστή...
Εύχομαι να κάνετε ένα συμβιβασμό και να δείξετε ανοχή στην διαφορετική,την αντίθετη έστω άποψη.
(αντιπαρέρχομαι τα περι «κλακαδόρων»  :D

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...αυτή η φανερή αντιπαλότητα με τον διακομιστή μου φαίνεται ακατανόητη.Ίσως είναι απλά παρεξήγηση διαθέσεων και προθέσεων.
Η διαφορετική άποψη γιατί να γεννάει τέτοια αντιπαλότητα;
Άν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις ,ιδέες και πεποιθήσεις ,θα ακυρώναμε το νόημα αυτού του μέσου.
Θα γινόταν απο φόρουμ ,το Blog του Μακρέα ή το Blog του διακομιστή...
Εύχομαι να κάνετε ένα συμβιβασμό και να δείξετε ανοχή στην διαφορετική,την αντίθετη έστω άποψη.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑγαπητέ μου Δημήτρη, τουλάχιστον οι δικές μου αμαρτίες , δεν είναι αμαρτίες σκοπιμότητας.
Τα λάθη μου μπορεί να είναι λάθη βλακείας (που θα έλεγε και ο διακομιστής) και πλάνης, αλλά όχι λάθη δόλου ή λάθη σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Τα όσα με συγκλονίζουν ίσως τα γνωρίζω λίγο καλύτερα από σένα.
Με αφορμή μια συγκεκριμένη πολιτική δολοφονία από συγκεκριμένους δράστες σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, επιλέγεις να μην γράψεις ούτε μισή αράδα για το συγκεκριμένο γεγονός.
Σε αφήνει αδιάφορο ως γεγονός? Το έχασες κάπου?
Αντίθετα έγραψες για τον κομμουνισμό, τη γενική θεώρηση της βίας και για μένα που ξέφυγα.
Αλήθεια ποιος έχει ξεφύγεί?
Σε αυτό το φόρουμ κατατέθηκαν δύο άρθρα συμψηφισμού και παρουσίασης της δολοφονίας ως κανονικότητας.
Εγώ αυτή την τακτική την ονομάζω εξωραισμό της ναζιστικής βίας. Αν έχεις κάποια καλύτερη πρόταση να την συζητήσουμε.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι το κέντρο της κωνοειδούς κατανομής ,σε αγαστή συνεργασία και συνενοχή με τη Χρυσή Αυγή αποτελεί τον πυλώνα της σκληρότερης, χυδαιότερης αντικοινωνικής βίας.
Τα έγραψε και ο Ζαχαριάδης παραπάνω.
Κλείνω γιατί θα φωνάζει ο τσοπάνης...

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν δεν το καταλαβαίνεις, τότε δεν είναι αμαρτία σκοπιμότητας.
Το έθεσες πολύ καλά: Πολιτική δολοφονία. και γι αυτό δεν έγραψα καμιά αράδα.
Και πριν και μετά το θάνατο του είχα από περιέργεια καθίσει να διαβάσω συνεντεύξεις και να ακούσω στίχους του. Δεν ήταν ο άνθρωπος που εκτιμώ. Έπρεπε; Νομίζω ότι έχω ακόμη το δικαίωμα της προσωπικής γνώμης. Να το θέσω αλλιώς. Μιλάμε για δολοφονία μεταξύ ενός θύματος και ενός θύτη ή ακόμη και κατά την δολοφονία εκπροσωπούν κάποια ιδεολογία; Μιλάμε για άτομα ή για ιδεολογίες; Μόνο ο ένας είχε ιδεολογία ή και οι δύο; Πειράζει που δεν με εκφράζουν οι ιδεολογίες τους;

Θα μου επιτρέψεις να μην υπερασπίζομαι παρά τον απλό άνθρωπο και όχι τα πρόβατα με γαλόνια ανεξάρτητα σε ποιο μαντρί ανήκουν.
Δεν υπάρχει χειρότερη κοινωνική βία από το να καταστρέφεις την ζωή του δίπλα σου επειδή δεν είναι με τα νερά σου. Είτε είσαι της Χρυσής αυγής είτε της Ανταρσύα.
Τα γραφόμενα σου καλό είναι να μείνουν να διαβάζονται. Εγώ δεν έχω τσοπάνη, αλλά ούτε και χρόνο σε αυτή τη φάση.

Denominator:
Χθες αμφιταλαντεύτηκα αν θα έπρεπε να υπάρξει μία πιο δραστική παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι, νομίζω όμως ότι είμαστε εχέφρονες και μπορούμε να συγκρατηθούμε.
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι, μα όλοι, μέσα στο φόρουμ είναι δημοκράτες, με την αρχαία έννοια του όρου, αλλιώς δε θα έγραφαν και δε θα υπέγραφαν τις ιδέες τους.
Από την άλλη, όπως λέει και ο συνάδελφος @Zachariadis, εξυπακούεται ότι κάθε γνώμη, ιδιαίτερα η διατυπωμένη με ειρμό και λογική, με πρωτοτυπία και θάρρος, πρέπει να ακούγεται.
Το φόρουμ δεν είναι για να προστατεύει πολιτικούς χώρους, αλλά πρόσωπα (άσχετα αν αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν κάπου, αυτό είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό) - και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη τον Κουναλάκη.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσο ποστάρεις φιλοναζιστικά :D :D :D :D (κατά τηn περιορισμένη αντίληψη μου πάντα) άρθρα και απόψεις

--- Τέλος παράθεσης ---

Όντως, είναι πολύ περιορισμένη, σχεδόν τυφλή, προκατειλημμένη, φανατική, εχθροπαθής αλλά και sui generis φασιστική ταυτόχρονα. Παρακαλώ να μην ξανα-ασχοληθείτε μαζί μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση