Γενικά > Νομικά θέματα

Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;

<< < (38/41) > >>

Argirios Argiriou:
Κάποτε επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι ανασφάλιστοι δεν είναι μόνο όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά και όσοι επιλέγουν να μην πληρώσουν. Και γιατί άλλωστε να πληρώσουν αφού τους παρέχονται φάρμακα και περίθαλψη δωρεάν; Ούτε συμμετοχή στα φάρμακα δεν πληρώνουν ενώ εγώ που πληρώνω εισφορές πληρώνω και συμμετοχή.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν και το άρθρο μιλάει για δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη εγώ θα περιλάβω και τη ιατροφαρμακευτική στα σχόλιά μου:

Τι σημαίνουν αυτά στο 8α
"νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα"
Πως αποδεικνύεται η νομιμότητα και κυρίως η μονιμότητα διαμονής; Πληροφορούμαι πως όλοι όσοι παίρνουν άδεια προσωρινής διαμονής στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου, είχαν μέχρι πρότινος δικαίωμα έκδοσης ΑΜΚΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι αυτοί μόνιμοι κάτοικοι;
Οι ομογενείς που έρχονται λίγους μήνες το καλοκαίρι αλλά έχουν ΑΜΚΑ (και φαίνονται ανασφάλιστοι φυσικά) και φεύγουν με προμήθειες φαρμάκων για να ξεχειμωνιάσουν στην Αμερική, θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι;

"και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα";
Επισημοποιείται και νομιμοποιείται η επιλογή να είναι κάποιος ανασφάλιστος μου φαίνεται;

(Αλήθεια, η ιδιωτική ασφάλιση πως αποδεικνύεται αν δεν την επικαλεστεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος; )

Αρχίατρος:
Σκεφτείτε ότι το ΤΣΑΥ απαιτεί ΚΑΘΕ φορά επικαιροποίηση στοιχείων, ανεξάρτητα που του καταβάλλονται εισφορές, κάθε φορά που αλλάζεις δουλειά πρέπει να πηγαίνεις στην Αχαρνών... υπάρχει λόγος απ΄την στιγμή που αν λογίζεσαι ως ανασφάλιστος παίρνεις φάρμακα με 0% συμμετοχή ;
Ελλάς το μεγαλείο σου.  :P

Denominator:
Το ΤΣΑΥ είναι μακράν το χειρότερο ταμείο από άποψη οργάνωσης και φυσικά εξυπηρέτησης, άσχετα αν κάποιοι υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προσωπικά δεν έχω ούτε ηλεκτρονικό φάκελο και για αυτό φέρεται να φταίει μία εταιρεία που είχε αναλάβει το λογισμικό και που έχει αποχωρήσει (πληροφόρηση της Δ/νσης Μηχανογράφησης) ενώ κανείς (μα κανείς...) δεν μπορεί να διορθώσει πια τίποτε. Και μία λεπτομέρεια (...): Το ταμείο μου χρωστάει διπλοπληρωμένες εισφορές από το 2010 (από ταυτόχρονη καταβολή και του ΔΠΘ μέχρι να σταματήσει η μισθοδοσία μου μετά την παραίτησή μου από εκεί και δική μου όπως ήμουν υποχρεωμένος ως μετέπειτα ελεύθερος επαγγελματίας) - μετά από 9 έτη δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
Ελλάς το μεγαλείο σου, προσυπογράφω...

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΤΣΑΥ είναι μακράν το χειρότερο ταμείο από άποψη οργάνωσης και φυσικά εξυπηρέτησης, άσχετα αν κάποιοι υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προσωπικά δεν έχω ούτε ηλεκτρονικό φάκελο και για αυτό φέρεται να φταίει μία εταιρεία που είχε αναλάβει το λογισμικό και που έχει αποχωρήσει (πληροφόρηση της Δ/νσης Μηχανογράφησης) ενώ κανείς (μα κανείς...) δεν μπορεί να διορθώσει πια τίποτε. Και μία λεπτομέρεια (...): Το ταμείο μου χρωστάει διπλοπληρωμένες εισφορές από το 2010 (από ταυτόχρονη καταβολή και του ΔΠΘ μέχρι να σταματήσει η μισθοδοσία μου μετά την παραίτησή μου από εκεί και δική μου όπως ήμουν υποχρεωμένος ως μετέπειτα ελεύθερος επαγγελματίας) - μετά από 9 έτη δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
Ελλάς το μεγαλείο σου, προσυπογράφω...

--- Τέλος παράθεσης ---
Μου ζήτησαν φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του ΤΣΑΥ για να δουν πότε ξεκίνησε η ασφάλιση, φυσικά και δεν το βρήκα (καθώς πέραν αυτού δεν το έχω χρειαστεί για οτιδήποτε άλλο), οπότε πήγα να μου το τυπώσουν απ τα αρχεία τους, μου τύπωσε μια σελίδα Α4 της κακιάς ώρας και μετά μου λέει πήγαινε στον 2ο όροφο να σου βάλουν μια σφραγίδα ! Κοντεύουμε 2020 και εμείς πάμε σε άλλον όροφο σε έναν σφραγιδοπατητή να μας βάλει σφραγίδα !

Ζήτησα να τους στείλω κάτι χαρτιά με mail και να τα τυπώσουν και μου λένε δεν έχουμε toner, το έκανε η υπάλληλος με βαριά καρδιά και μετά με... νουθέτησε την επόμενη φορά να τα έχω σε φωτοτυπίες !

Οι τύποι είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση