Γενικά > Νομικά θέματα
Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ΤΣΑΥ είναι μακράν το χειρότερο ταμείο από άποψη οργάνωσης και φυσικά εξυπηρέτησης, άσχετα αν κάποιοι υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Προσωπικά δεν έχω ούτε ηλεκτρονικό φάκελο και για αυτό φέρεται να φταίει μία εταιρεία που είχε αναλάβει το λογισμικό και που έχει αποχωρήσει (πληροφόρηση της Δ/νσης Μηχανογράφησης) ενώ κανείς (μα κανείς...) δεν μπορεί να διορθώσει πια τίποτε. Και μία λεπτομέρεια (...): Το ταμείο μου χρωστάει διπλοπληρωμένες εισφορές από το 2010 (από ταυτόχρονη καταβολή και του ΔΠΘ μέχρι να σταματήσει η μισθοδοσία μου μετά την παραίτησή μου από εκεί και δική μου όπως ήμουν υποχρεωμένος ως μετέπειτα ελεύθερος επαγγελματίας) - μετά από 9 έτη δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
Ελλάς το μεγαλείο σου, προσυπογράφω...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μου ζήτησαν φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του ΤΣΑΥ για να δουν πότε ξεκίνησε η ασφάλιση, φυσικά και δεν το βρήκα (καθώς πέραν αυτού δεν το έχω χρειαστεί για οτιδήποτε άλλο), οπότε πήγα να μου το τυπώσουν απ τα αρχεία τους, μου τύπωσε μια σελίδα Α4 της κακιάς ώρας και μετά μου λέει πήγαινε στον 2ο όροφο να σου βάλουν μια σφραγίδα ! Κοντεύουμε 2020 και εμείς πάμε σε άλλον όροφο σε έναν σφραγιδοπατητή να μας βάλει σφραγίδα !
Ζήτησα να τους στείλω κάτι χαρτιά με mail και να τα τυπώσουν και μου λένε δεν έχουμε toner, το έκανε η υπάλληλος με βαριά καρδιά και μετά με... νουθέτησε την επόμενη φορά να τα έχω σε φωτοτυπίες !
Οι τύποι είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε ασφαλισμένο του ΤΣΑΥ είναι η εξής:
Φύλαξε ο,τιδήποτε έχεις πάρει από το ταμείο και πολύ περισσότερο οποιοδήποτε αποδεικτικό πληρωμής προς αυτό ως κόρη οφθαλμού.
Argirios Argiriou:
Προσωπικά συμφωνώ με ένα σύστημα Beveridge όπου το κόστος Υγείας πληρώνεται από τους φόρους και καλύπτει όλους τους πολίτες μιας χώρας (είτε έχουν δουλειά είτε όχι) π.χ. όπως γίνεται στην Μεγάλη Βρετανία ή την Σουηδία.
Εδώ όμως έχουμε, κατά κύριο λόγο, ένα σύστημα Bismark όπου την Υγεία την πληρώνουν από κοινού Εργοδότες και Εργαζόμενοι και δεν μπορεί αυτοί που δεν έχουν δουλειά να παίρνουν τα φάρμακα τους με 0% και αυτοί που έχουν δουλειά και πληρώνουν εισφορές να παίρνουν τα φάρμακα τους με 25%. Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) αυτοί που έχουν δουλειά θα κοιτούν πως να αποφύγουν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές και το σύστημα θα καταρρεύσει.
Argirios Argiriou:
Όσον αφορά το πεντάευρο:
Κανείς, δεν θα σταματήσει κάποιον αναίσθητο ή με αίματα από το να μπει στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο, και το ξέρουμε πολύ καλά.
Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις στέλνουμε μετά ένα λογαριασμό (5 ευρώ) στο σπίτι του με ένα ΙΒΑΝ του Νοσοκομείου και όποιος έχει αυτά τα πέντε ευρώ (και λίγο φιλότιμο) τα πληρώνει.
schumifer:
Δεν πιστεύω ότι θα ασχολούνται πολλοί να τα πληρώνουν έτσι, στην εφορία να πηγαίνουν καλύτερα.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν πιστεύω ότι θα ασχολούνται πολλοί να τα πληρώνουν έτσι, στην εφορία να πηγαίνουν καλύτερα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και αυτό θα ήταν μια καλή λύση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση