Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν από λίγα λεπτά μίλησα με τον αδελφό ενός φίλου μου, συναδέλφου. Πρόκειται για Γενικό Ιατρό, με ιδιωτικό ιατρείο από το 2005(αν θυμάμαι καλά), πιστοποιημένο-μη συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ. Ήταν σε αθλία κατάσταση. Ο λόγος ήταν ότι του έγινε, σήμερα το πρωί, έλεγχος από το ΣΔΟΕ.
Του έδειξαν μία λίστα από δικές του συνταγές και παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον του έδειξαν αντίγραφα αποτελεσμάτων αιματολογικών-βιοχημικών εξετάσεων καθώς και διαγνωστικών(π.χ. ακτινογραφιών και υπερηχογραφικών). Του ζητήθηκαν τα παραστατικά για αυτές τις παραπομπές και συνταγογραφήσεις.
Του είπανε ότι δεν θα κολλήσουν στο θέμα τού αν έχουν εκδοθεί μηδενικές αποδείξεις. Κατανοούν περιπτώσεις συνταγογράφησης σε γονείς, αδέλφια καθώς και σε ασθενείς που τους έχει εκδοθεί παραστατικό πριν από λίγες ημέρες και που απλά χρειάστηκαν και επιπλέον συνταγογράφηση ή κάποια εξέταση. Έστω και αν τυπικά θα έπρεπε να είχε και μηδενικές, για τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία. Ήταν ευγενικοί αλλά κάθετοι.
Δυστυχώς για τον συνάδελφο, είχαν εκδοθεί ανάλογα παραστατικά(όχι μηδενικές) σε ποσοστό λιγότερο του 20% από το σύνολο των αντιγράφων του ΣΔΟΕ. Του εξήγησαν ότι θα αναζητήσουν και τους ασθενείς, διότι και αυτοί υποχρεούνται να έχουν την απόδειξη του ποσού που πλήρωσαν. Του είπαν, επίσης, ότι δεν αφορά μόνο σε αυτόν αλλά στο άμεσο επόμενο διάστημα θα γίνουν αρκετοί παρόμοιοι έλεγχοι.
Τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορούν άμεσα να διασταυρώσουν ιατρούς και ασθενείς. Αρχίσανε τα όργανα... Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια... Λεφτά τους λείπουν, οπότε... η συνέχεια επί της οθόνης!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν έπρεπε να γίνεται έλεγχος;
Το να συνδεθεί το e-synt με το TAXIS είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Βεβαίως και σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει διάκριση.
Είναι άλλο κάποιος να έχει κόψει το 10% των αποδείξεων και άλλο π.χ. σε σύνολο 1000 περιστατικών να παραπέσει μία απόδειξη...
george fagogenis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠριν από λίγα λεπτά μίλησα με τον αδελφό ενός φίλου μου, συναδέλφου. Πρόκειται για Γενικό Ιατρό, με ιδιωτικό ιατρείο από το 2005(αν θυμάμαι καλά), πιστοποιημένο-μη συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ. Ήταν σε αθλία κατάσταση. Ο λόγος ήταν ότι του έγινε, σήμερα το πρωί, έλεγχος από το ΣΔΟΕ.
Του έδειξαν μία λίστα από δικές του συνταγές και παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον του έδειξαν αντίγραφα αποτελεσμάτων αιματολογικών-βιοχημικών εξετάσεων καθώς και διαγνωστικών(π.χ. ακτινογραφιών και υπερηχογραφικών). Του ζητήθηκαν τα παραστατικά για αυτές τις παραπομπές και συνταγογραφήσεις.
Του είπανε ότι δεν θα κολλήσουν στο θέμα τού αν έχουν εκδοθεί μηδενικές αποδείξεις. Κατανοούν περιπτώσεις συνταγογράφησης σε γονείς, αδέλφια καθώς και σε ασθενείς που τους έχει εκδοθεί παραστατικό πριν από λίγες ημέρες και που απλά χρειάστηκαν και επιπλέον συνταγογράφηση ή κάποια εξέταση. Έστω και αν τυπικά θα έπρεπε να είχε και μηδενικές, για τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία. Ήταν ευγενικοί αλλά κάθετοι.
Δυστυχώς για τον συνάδελφο, είχαν εκδοθεί ανάλογα παραστατικά(όχι μηδενικές) σε ποσοστό λιγότερο του 20% από το σύνολο των αντιγράφων του ΣΔΟΕ. Του εξήγησαν ότι θα αναζητήσουν και τους ασθενείς, διότι και αυτοί υποχρεούνται να έχουν την απόδειξη του ποσού που πλήρωσαν. Του είπαν, επίσης, ότι δεν αφορά μόνο σε αυτόν αλλά στο άμεσο επόμενο διάστημα θα γίνουν αρκετοί παρόμοιοι έλεγχοι.
Τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορούν άμεσα να διασταυρώσουν ιατρούς και ασθενείς. Αρχίσανε τα όργανα... Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια... Λεφτά τους λείπουν, οπότε... η συνέχεια επί της οθόνης!!!!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
αν και είσαι ελαφρώς "off topic", θα σχολιάσω το εξής: Το να καταχωρείς στο σύστημα της ηλ. συνταγογράφησης συνταγές και παραπεμπτικά και να μην κόβεις απόδειξη, ειναι επιεικώς ηλίθιο στις μέρες μας. Εμένα οι περισσότεροι ασθενείς μου δεν περιμένουν κάν να πάρουν την απόδειξή τους, ωστόσο τους την κόβω και τους τη δίνω με το ζόρι αν τους έχω καταχωρήσει στο σύστημα. Πλέον μπορούν να σε τσακώσουν από παντού.
Στα μέρη μου, έπιασαν γιατρούς από τα αγγελτήρια θανάτων στις κολώνες της ΔΕΗ....με τη σειρά: Κηδεία του τάδε--> γραφείο τελετών ---> πιστοπ. θανάτου ιατρός Χ ---> έλεγχος και καμπάνα!!!
Προσέχετε
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε απόγνωση είναι τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες ασθενείς που ψάχνουν να βρουν γιατρό να τους συνταγογραφήσει φάρμακα αλλά δε βρίσκουν. Τι φταίει
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
--- Τέλος παράθεσης ---
Είπαμε υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν είναι ΥΠΕΡβολή αυτός ο τίτλος;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ πρώτος αριθμός, φαντάζομαι το 11000 που λέτε, είναι το μηνιαίο όριο. Το 1400 είναι ότι έχει συνταγή έχει εκτελεστεί έως και τώρα. Σύντομα θα μπούνε και οι εξετάσεις σε αυτό, βάση δήλωσης του Γεωργιάδη στο Twitter του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τουλάχιστον σε μένα, κι απ' ό,τι διασταυρώνω και σε πολλούς σε άλλους, το 99% των παραπεμπτικών φαίνονται στο ιστορικό ως συνταγογραφημένα παρόλο που έχουν εκτελεστεί. Τα μόνα "εκτελεσμένα" είναι από συγκεκριμένο ακτινολόγο που ξέρω ότι μπαίνει στο σύστημα και τα καταχωρεί.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τους άλλους παρόχους (νοσοκομείο και ιδιώτες) και γιατί δεν μπαίνουν να τα καταχωρήσουν.
Αν λοιπόν ο υπολογισμός του πλαφόν στα παραπεμπτικά γίνει με τα καταχωρημένα ως "εκτελεσμένα" παραπεμπτικά δεν θα εκπλαγώ αν μου δώσει μηνιαίο όριο το πολύ 100 ευρώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα παραπεμπτικά εκτελούνται μέσω του ΕΔΑΠΥ. Το ΕΔΑΠΥ αντλεί τα στοιχεία απο την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος αλλά δεν είναι αυτό αμφίδρομο (ώστε να "εκτελούνται" τα παραπεμπτικά). Εύκολα (φαντάζομαι) μπορεί να πάρει η ΗΔΙΚΑ τα στοιχεία απο το ΕΔΑΠΥ (αλήθεια ποιος το διαχειρίζεται αυτό; ). Μην ανησυχείτε αδίκως για 100 ευρώ (οι περισσότεροι τότε θα είχαν 0 και η κατάσταση θα κατέρρε άμεσα).
Εγγραφή ή Είσοδοςαν και είσαι ελαφρώς "off topic", θα σχολιάσω το εξής: Το να καταχωρείς στο σύστημα της ηλ. συνταγογράφησης συνταγές και παραπεμπτικά και να μην κόβεις απόδειξη, ειναι επιεικώς ηλίθιο στις μέρες μας. Εμένα οι περισσότεροι ασθενείς μου δεν περιμένουν κάν να πάρουν την απόδειξή τους, ωστόσο τους την κόβω και τους τη δίνω με το ζόρι αν τους έχω καταχωρήσει στο σύστημα. Πλέον μπορούν να σε τσακώσουν από παντού.
Στα μέρη μου, έπιασαν γιατρούς από τα αγγελτήρια θανάτων στις κολώνες της ΔΕΗ....με τη σειρά: Κηδεία του τάδε--> γραφείο τελετών ---> πιστοπ. θανάτου ιατρός Χ ---> έλεγχος και καμπάνα!!!
Προσέχετε
--- Τέλος παράθεσης ---
Με πρόλαβες... Το βρίσκω αδιανόητο να εκδίδεις συνταγή (εκτός ασφαλιστικής κάλυψης επίσκεψης μέσω ΕΟΠΥΥΥ) και να μην κόβεις απόδειξη. Ο συνάδερφος είναι απαράδεκτος. Ούτε γνωμάτευση, ούτε συνταδή σε χαρτί υγείας (αν βάλεις ονοματεπώνυμο βέβαια) δεν πρέπει να εκδώσεις (στη Λάρισα -και αλλού- κυνήγησαν ως γνωστόν παιδιάτρους, καρδιολογους και οδοντίατρους απο τις βεβαιώσεις παιδικών σταθμών).
medicus:
--- Παράθεση ---...
αν και είσαι ελαφρώς "off topic"
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Το γνωρίζω, απλά δεν ήξερα που να το ανακοινώσω.
--- Παράθεση ---...
Το να καταχωρείς στο σύστημα της ηλ. συνταγογράφησης συνταγές και παραπεμπτικά και να μην κόβεις απόδειξη, είναι επιεικώς ηλίθιο στις μέρες μας.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου δεν το ανακοίνωσα για να υποστηρίξω κανέναν.
medicus:
Εγγραφή ή Είσοδος...
Δεν έπρεπε να γίνεται έλεγχος;
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Έπρεπε και πρέπει, 100%
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση