Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
george fagogenis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπί του παρόντος δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς υπολογίζουν κατά την εκτέλεση της συνταγής. Οι περισσότεροι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι υπολογίζουν την ασφαλιστική τιμή, κάποιοι δε ότι αφαιρείται και η συμμετοχή του ασθενή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, και το πλαφόν υπολογίστηκε έτσι, τότε στη δική μου περίπτωση το όριο που μου έδωσαν είναι υπερβολικά ψηλό. Κρατείστε επιφυλάξεις μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Δεν αποκλείεται να υπολογίζουν όλη τη λιανική τιμή.
--- Τέλος παράθεσης ---
έχει ακουστεί οτι υπολογίζουν το τί θα "χτυπήσει" ο φαρμακοποιός. με άλλα λόγια, και γενόσημο να γράψεις, αν ο φαρμακοποιός δώσει πρωτότυπο, χρεώνεσαι το πρωτότυπο. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια....
george fagogenis:
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπί του παρόντος δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς υπολογίζουν κατά την εκτέλεση της συνταγής. Οι περισσότεροι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι υπολογίζουν την ασφαλιστική τιμή, κάποιοι δε ότι αφαιρείται και η συμμετοχή του ασθενή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, και το πλαφόν υπολογίστηκε έτσι, τότε στη δική μου περίπτωση το όριο που μου έδωσαν είναι υπερβολικά ψηλό. Κρατείστε επιφυλάξεις μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Δεν αποκλείεται να υπολογίζουν όλη τη λιανική τιμή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Eχει ακουστεί οτι υπολογίζουν το τί θα "χτυπήσει" ο φαρμακοποιός. με άλλα λόγια, και γενόσημο να γράψεις, αν ο φαρμακοποιός δώσει πρωτότυπο, χρεώνεσαι το πρωτότυπο. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ότι αφαιρούν την συμμετοχή του ασθενούς είμαι σχεδόν βέβαιος (φυσικά εύκολα μπορούν να το αλλάξουν) Και φυσικά ο σκοπός του άρθρου είναι περιορισμός της επιβάρυνσης της φαρμακευτικής δαπάνης (αυτού που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥς - καλή εφαρμογή του νόμοτ). Για τα γενόσημα-πρωτότυπα, όπως λέει η υπουργική απόφαση παρακάτω, θα ακολουθήσει και άλλη ανακοίνωση του εοπυυυυυ που θα μας θέτει και άλλους όρους (τι καλά, και άλλοι υπολογισμοί, λογιστική Ιατρικη πλήρως).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Για την ανακοίνωση του ΙΣΑ είμαι 100% θετικός για τους ιατρούς ΕΣΥ (θα αποτελέσει και μοχλός πίεσης έτσι). Προσωπικά θα σκεφτώ το επόμενο PROLIA που θα γράψω (κυριως στην αρχή του μήνα, στο τέλος το συζητάω πιο εύκολα).
Για τα ΦΥΚ άμα κάποιος έγραψε πρόσφατα, να μας πει αν μετράνε....
ΜΙΝΑ:
Είμαστε σίγουροι ότι το πλαφόν αφορά μόνο φαρμακευτική αγωγή; Μπήκα πριν από λίγο να περάσω ΜΤ ασθενούς με Ca-μαστού και το πλαφόν μου αναγραφόταν κάτω από τα στοιχεία μου μαζί με την τρέχουσα δαπάνη μου.Πίστευα ότι θα ήταν διαφορετικά ποσά.Άν είναι έτσι από τις 10 του μηνός θα ... Άντε γιατί θα βρωμολοχίσω τελικά!
george fagogenis:
Εγγραφή ή Είσοδος
μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη, ίσως να είναι κάτι :-\
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση